Juan Farré bliver ny topchef for Teknologisk Institut til oktober.

Topchef for Teknologisk Institut fratræder efter 39 år i organisationen: Se afløseren fra Force Technology her

Teknologisk Institut får 1. oktober ny topchef for første gang i 20 år. Bliv klogere på direktørskiftet her.

Søren Stjernqvist stopper som administrerende direktør for Teknologisk Institut, efter 39 år hos innovationsinstituttet.

De seneste 20 år har været i rollen som topchef, men 1. oktober overdrager han cheftøjlerne til Juan Farré, der kommer fra en stilling som CTO i Force Technology.

Det oplyser Teknologisk Institut i en meddelelse til Computerworld.

"Juan Farré kommer med en viden, som, vi i bestyrelsen tror på, kan styrke og udvikle Instituttet. Den udvikling skal ske i tæt samspil med de førende danske virksomheder, organisationer og internationale partnere i forståelse for den GTS-rolle, som Teknologisk Institut varetager i forhold til ministerier, styrelser og de politiske målsætninger for Danmark," lyder det fra Teknologisk Instituts bestyrelsesformand, Jens Maaløe, i meddelelsen.

Læs også: Tidligere Devoteam-profil har fundet nyt job: Skal lede ny IoT-enhed for Force Technology

Ny topchef med stor erfaring
Og det er en erfaren herre Teknologisk Institut henter i form af Juan Farré.

Ud over jobbet som CTO hos Force Technology har Juan Farré tidligere været topchef hos Delta, Ernitec og NKT, samt vice president for global sales hos NetTest.

Derudodver har Juan Farré en PhD fra DTU i optical communication systems.

Juan Farré ser frem til sit nye job og uddeler samtidigt store roser til sin forgænger.

"Jeg glæder mig til at blive en del af denne helt igennem leveringsdygtige og veldrevne virksomhed. Det er et privilegium at overtage stafetten efter Søren Stjernqvist, som har sat barren så højt… og er lykkedes," lyder det fra Juan Farré i meddelelsen.

Læs også: Devoteam-profil bliver ny it-kaptajn for Fiskeristyrelsen: "Det er en vanvittig interessant stilling. Der er meget kompleks lovgivning på området, og det stiller store krav"

Medarbejderne får æren
Hvad fremtiden bringer for Søren Stjernqvist meldes ikke ud, men den afgående direktør giver Teknologisk Instituts 1.100 medarbejdere en stor del af æren for hans lange periode som topchef.

"Jeg har været glad for og stolt over gennem mange år at være administrerende direktør for et Institut med en høj diversitet og et særligt DNA. Dette DNA og den ånd, der gennemsyrer virksomheden skyldes ikke mindst Instituttets medarbejdere," lyder det fra Søren Stjernqvist i meddelelsen, der fortsætter:

"I den seneste tid med coronakrise har medarbejderne på alle måder med initiativ, drivkraft og ansvarlighed bidraget til, at Instituttet fortsat står stærkt i det danske landskab. Dette kombineret med et unikt og højt videnniveau lover godt for den fremtidige udvikling af Teknologisk Institut."
Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.