Artikel top billede

Iværksætter bag Billy solgte selskabet og blev "økonomisk uafhængig": Nu hæver han 37 millioner

Iværksætteren Werner Valeur, tidligere kendt som Toke Kruse, solgte sit regnskabsprogram Billy til Ageras i august 2019. Dengang lød meldingen, at han blev "økonomisk uafhængig resten af livet." Nu fortæller regnskab fra hans holdingselskab, hvor meget han har trukket ud.

(Opdateret klokken 10:38 med kommentar fra Werner Valeur)

Da iværksætteren bag regnskabsprogrammet Billy solgte sit selskab i august 2019 lød meldingen, at han nu var:

"Økonomisk uafhængig resten af livet."

På daværende tidspunkt ville han ikke oplyse, hvor meget han tjente på handlen.

Nu viser regnskabet fra iværksætterens holdingselskab, at der tikkede lige under 47 millioner kroner ind på kontoen.

Det skriver Finans.

Werner Valueur, tidligere kendt som Toke Kruse, oplyser til Computerworld i en mail, at de 47 millioner kroner ikke stemmer overens med, hvad han fik for salget af Billy.

"Jeg kan blot bekræfte, at det var højere," skriver han.

Dermed understreger han, at beløbet for handlen ikke er afsløret.

Læs også: Efter Billy-salg forbereder Toke Kruse massive investeringer i egne selskaber: "I den kommende tid kommer jeg samlet set til at investere et tocfiret millionbeløb"

Det fremgår yderligere af Bishop Holding ApS, der er Werner Valeurs holdingselskab, at han har trukket 37 millioner kroner ud af selskabet som ekstraordinært udbytte.

Køberen af Billy var den københavnske webportal Ageras, der via en algoritme matcher virksomheder med tilbud fra advokater, jurister og revisorer.

Læs også: Her er Toke Kruses plan efter salget af Billy: "Nu har jeg rigtigt, rigtigt mange penge, og jeg vil investere heftigt" - se prisen her

10 år gammelt selskab

Det er omkring 10 år siden, at Billy blev etableret af Toke Kruse.

“Billy blev startet fra min lejlighed sammen med en kollega, har taget mig til USA, hvor jeg var i fire år og nu står jeg her, hvad der for mig er slutningen på et kapitel i en tyk bog fyldt med gode minder og et team, som har givet den hele armen. Det her er et livsomskiftende event, der gør mig helt fri – det kan ikke beskrives med ord,” skrev Toke Kruse i forbindelse med salget i en pressemeddelelse dengang.

Selskabet har på markedet for billige og online-baserede regnskabsprogrammer ikke mindst kæmpet med Martin Thorborgs Dinero, der for nogle år siden blev solgt til den norske kæmpe Visma.

Læs mere her: Toke Kruse sælger Billy og bliver 'økonomisk uafhængig resten af livet' - se den nye ejer her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere