Artikel top billede

(Foto: Frank Lohmann.)

Iværksætter bag Billy solgte selskabet og blev "økonomisk uafhængig": Nu hæver han 37 millioner

Iværksætteren Werner Valeur, tidligere kendt som Toke Kruse, solgte sit regnskabsprogram Billy til Ageras i august 2019. Dengang lød meldingen, at han blev "økonomisk uafhængig resten af livet." Nu fortæller regnskab fra hans holdingselskab, hvor meget han har trukket ud.

(Opdateret klokken 10:38 med kommentar fra Werner Valeur)

Da iværksætteren bag regnskabsprogrammet Billy solgte sit selskab i august 2019 lød meldingen, at han nu var:

"Økonomisk uafhængig resten af livet."

På daværende tidspunkt ville han ikke oplyse, hvor meget han tjente på handlen.

Nu viser regnskabet fra iværksætterens holdingselskab, at der tikkede lige under 47 millioner kroner ind på kontoen.

Det skriver Finans.

Werner Valueur, tidligere kendt som Toke Kruse, oplyser til Computerworld i en mail, at de 47 millioner kroner ikke stemmer overens med, hvad han fik for salget af Billy.

"Jeg kan blot bekræfte, at det var højere," skriver han.

Dermed understreger han, at beløbet for handlen ikke er afsløret.

Læs også: Efter Billy-salg forbereder Toke Kruse massive investeringer i egne selskaber: "I den kommende tid kommer jeg samlet set til at investere et tocfiret millionbeløb"

Det fremgår yderligere af Bishop Holding ApS, der er Werner Valeurs holdingselskab, at han har trukket 37 millioner kroner ud af selskabet som ekstraordinært udbytte.

Køberen af Billy var den københavnske webportal Ageras, der via en algoritme matcher virksomheder med tilbud fra advokater, jurister og revisorer.

Læs også: Her er Toke Kruses plan efter salget af Billy: "Nu har jeg rigtigt, rigtigt mange penge, og jeg vil investere heftigt" - se prisen her

10 år gammelt selskab

Det er omkring 10 år siden, at Billy blev etableret af Toke Kruse.

“Billy blev startet fra min lejlighed sammen med en kollega, har taget mig til USA, hvor jeg var i fire år og nu står jeg her, hvad der for mig er slutningen på et kapitel i en tyk bog fyldt med gode minder og et team, som har givet den hele armen. Det her er et livsomskiftende event, der gør mig helt fri – det kan ikke beskrives med ord,” skrev Toke Kruse i forbindelse med salget i en pressemeddelelse dengang.

Selskabet har på markedet for billige og online-baserede regnskabsprogrammer ikke mindst kæmpet med Martin Thorborgs Dinero, der for nogle år siden blev solgt til den norske kæmpe Visma.

Læs mere her: Toke Kruse sælger Billy og bliver 'økonomisk uafhængig resten af livet' - se den nye ejer her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere