Iværksætter bag Billy solgte selskabet og blev "økonomisk uafhængig": Nu hæver han 37 millioner

Iværksætteren Werner Valeur, tidligere kendt som Toke Kruse, solgte sit regnskabsprogram Billy til Ageras i august 2019. Dengang lød meldingen, at han blev "økonomisk uafhængig resten af livet." Nu fortæller regnskab fra hans holdingselskab, hvor meget han har trukket ud.

(Opdateret klokken 10:38 med kommentar fra Werner Valeur)

Da iværksætteren bag regnskabsprogrammet Billy solgte sit selskab i august 2019 lød meldingen, at han nu var:

"Økonomisk uafhængig resten af livet."

På daværende tidspunkt ville han ikke oplyse, hvor meget han tjente på handlen.

Nu viser regnskabet fra iværksætterens holdingselskab, at der tikkede lige under 47 millioner kroner ind på kontoen.

Det skriver Finans.

Werner Valueur, tidligere kendt som Toke Kruse, oplyser til Computerworld i en mail, at de 47 millioner kroner ikke stemmer overens med, hvad han fik for salget af Billy.

"Jeg kan blot bekræfte, at det var højere," skriver han.

Dermed understreger han, at beløbet for handlen ikke er afsløret.

Læs også: Efter Billy-salg forbereder Toke Kruse massive investeringer i egne selskaber: "I den kommende tid kommer jeg samlet set til at investere et tocfiret millionbeløb"

Det fremgår yderligere af Bishop Holding ApS, der er Werner Valeurs holdingselskab, at han har trukket 37 millioner kroner ud af selskabet som ekstraordinært udbytte.

Køberen af Billy var den københavnske webportal Ageras, der via en algoritme matcher virksomheder med tilbud fra advokater, jurister og revisorer.

Læs også: Her er Toke Kruses plan efter salget af Billy: "Nu har jeg rigtigt, rigtigt mange penge, og jeg vil investere heftigt" - se prisen her

10 år gammelt selskab
Det er omkring 10 år siden, at Billy blev etableret af Toke Kruse.

“Billy blev startet fra min lejlighed sammen med en kollega, har taget mig til USA, hvor jeg var i fire år og nu står jeg her, hvad der for mig er slutningen på et kapitel i en tyk bog fyldt med gode minder og et team, som har givet den hele armen. Det her er et livsomskiftende event, der gør mig helt fri – det kan ikke beskrives med ord,” skrev Toke Kruse i forbindelse med salget i en pressemeddelelse dengang.

Selskabet har på markedet for billige og online-baserede regnskabsprogrammer ikke mindst kæmpet med Martin Thorborgs Dinero, der for nogle år siden blev solgt til den norske kæmpe Visma.

Læs mere her: Toke Kruse sælger Billy og bliver 'økonomisk uafhængig resten af livet' - se den nye ejer her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.