Artikel top billede

(Foto: Frank Lohmann.)

Iværksætter bag Billy solgte selskabet og blev "økonomisk uafhængig": Nu hæver han 37 millioner

Iværksætteren Werner Valeur, tidligere kendt som Toke Kruse, solgte sit regnskabsprogram Billy til Ageras i august 2019. Dengang lød meldingen, at han blev "økonomisk uafhængig resten af livet." Nu fortæller regnskab fra hans holdingselskab, hvor meget han har trukket ud.

(Opdateret klokken 10:38 med kommentar fra Werner Valeur)

Da iværksætteren bag regnskabsprogrammet Billy solgte sit selskab i august 2019 lød meldingen, at han nu var:

"Økonomisk uafhængig resten af livet."

På daværende tidspunkt ville han ikke oplyse, hvor meget han tjente på handlen.

Nu viser regnskabet fra iværksætterens holdingselskab, at der tikkede lige under 47 millioner kroner ind på kontoen.

Det skriver Finans.

Werner Valueur, tidligere kendt som Toke Kruse, oplyser til Computerworld i en mail, at de 47 millioner kroner ikke stemmer overens med, hvad han fik for salget af Billy.

"Jeg kan blot bekræfte, at det var højere," skriver han.

Dermed understreger han, at beløbet for handlen ikke er afsløret.

Læs også: Efter Billy-salg forbereder Toke Kruse massive investeringer i egne selskaber: "I den kommende tid kommer jeg samlet set til at investere et tocfiret millionbeløb"

Det fremgår yderligere af Bishop Holding ApS, der er Werner Valeurs holdingselskab, at han har trukket 37 millioner kroner ud af selskabet som ekstraordinært udbytte.

Køberen af Billy var den københavnske webportal Ageras, der via en algoritme matcher virksomheder med tilbud fra advokater, jurister og revisorer.

Læs også: Her er Toke Kruses plan efter salget af Billy: "Nu har jeg rigtigt, rigtigt mange penge, og jeg vil investere heftigt" - se prisen her

10 år gammelt selskab

Det er omkring 10 år siden, at Billy blev etableret af Toke Kruse.

“Billy blev startet fra min lejlighed sammen med en kollega, har taget mig til USA, hvor jeg var i fire år og nu står jeg her, hvad der for mig er slutningen på et kapitel i en tyk bog fyldt med gode minder og et team, som har givet den hele armen. Det her er et livsomskiftende event, der gør mig helt fri – det kan ikke beskrives med ord,” skrev Toke Kruse i forbindelse med salget i en pressemeddelelse dengang.

Selskabet har på markedet for billige og online-baserede regnskabsprogrammer ikke mindst kæmpet med Martin Thorborgs Dinero, der for nogle år siden blev solgt til den norske kæmpe Visma.

Læs mere her: Toke Kruse sælger Billy og bliver 'økonomisk uafhængig resten af livet' - se den nye ejer her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere