Artikel top billede

Apples hemmelige ARM-computer banker Microsoft Surface i hastighedstest

En hastighedstest viser, at Apples nye computere med ARM-chips ser ud til at blive en hel del hurtigere end Microsofts Surface X.

Senere på året vil Apple præsentere de første Mac-computere, der er udstyret med selskabets egne chips designet efter ARM-standarden.

Men allerede nu kan Apples app-udviklere ansøge om at få adgang til et såkaldt Developer Transition Kit, som de kan bruge til at lave versioner af deres apps, som understøtter ARM-standarden.

Developer Transisition Kittet består af en Mac Mini, der er udstyret med den A12Z-chip, der også sidder i den seneste udgave af Apples iPad Pro.

En benchmark test af den særlige Mac Mini dog viser ifølge Apple-mediet Macrumours nu, at den er hurtigere end Microsoft Surface Pro-X, der også gør brug af en ARM-processor.

Det er på trods af at Mac Minien afvikler en emuleret udgave af benchmarkprogrammet Geekbench via Apples emulator Rosetta 2, mens Microsoft Surface Pro X afvikler Geekbench native.

Læs også: Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet

Bygger på to år gammel chip

Ifølge Macrumours får den særlige Mac Mini en gennemsnitlige score på 833, når den kører på en kerne, mens den får en multi core-score på 2871.

Til sammenligning får Microsoft Surface en single core score på 726 og en multicore score 2831.

Apples A12Z-processor er næsten identisk med den to år gamle A12X, der sad i iPad Pro’en fra 2018. Den eneste betydelig forskel er, at Apple med 12Z har åbnet for en ekstra GPU-kerne, som var låst i A12X-processoren.

Ifølge Macrumours lader det dog til, at Apple har pålagt A12Z-chippen i Mac Minien nogle begrænsninger, og derfor anvender den tilsyneladende kun halvdelen af kerner. Derfor performer Mac Minien også dårlige end den eneste iPad Pro, der ien tilsvarende geekbench-test får en singlecore score på 1118 og en multicore score på 4625.

Læs testen af Surface X her: En måned med Microsoft Surface Pro X
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere