Apples hemmelige ARM-computer banker Microsoft Surface i hastighedstest

En hastighedstest viser, at Apples nye computere med ARM-chips ser ud til at blive en hel del hurtigere end Microsofts Surface X.

Senere på året vil Apple præsentere de første Mac-computere, der er udstyret med selskabets egne chips designet efter ARM-standarden.

Men allerede nu kan Apples app-udviklere ansøge om at få adgang til et såkaldt Developer Transition Kit, som de kan bruge til at lave versioner af deres apps, som understøtter ARM-standarden.

Developer Transisition Kittet består af en Mac Mini, der er udstyret med den A12Z-chip, der også sidder i den seneste udgave af Apples iPad Pro.

En benchmark test af den særlige Mac Mini dog viser ifølge Apple-mediet Macrumours nu, at den er hurtigere end Microsoft Surface Pro-X, der også gør brug af en ARM-processor.

Det er på trods af at Mac Minien afvikler en emuleret udgave af benchmarkprogrammet Geekbench via Apples emulator Rosetta 2, mens Microsoft Surface Pro X afvikler Geekbench native.

Læs også: Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet

Bygger på to år gammel chip
Ifølge Macrumours får den særlige Mac Mini en gennemsnitlige score på 833, når den kører på en kerne, mens den får en multi core-score på 2871.

Til sammenligning får Microsoft Surface en single core score på 726 og en multicore score 2831.

Apples A12Z-processor er næsten identisk med den to år gamle A12X, der sad i iPad Pro’en fra 2018. Den eneste betydelig forskel er, at Apple med 12Z har åbnet for en ekstra GPU-kerne, som var låst i A12X-processoren.

Ifølge Macrumours lader det dog til, at Apple har pålagt A12Z-chippen i Mac Minien nogle begrænsninger, og derfor anvender den tilsyneladende kun halvdelen af kerner. Derfor performer Mac Minien også dårlige end den eneste iPad Pro, der ien tilsvarende geekbench-test får en singlecore score på 1118 og en multicore score på 4625.

Læs testen af Surface X her: En måned med Microsoft Surface Pro X
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.