NemID ramt af nedbrud

Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).

(Nets oplyser 21:35, at fejlen med NemID er udbedret torsdag aften)

NemID er i øjeblikket nede.

Det bekræfter Nets overfor Computerworld.

"Vi oplever i øjeblikket driftsproblemer og nedsat fremkommelighed. Nogle vil opleve at kunne komme igennem, mens andre vil opleve en fejlmelding. Det har stået på i i hvert fald halvanden time," siger Povl Damstedt Rasmussen, der er presserådgiver hos Nets, omkring klokken 16.

Nets kan ikke sige, hvornår NemID igen er i normal drift, da man stadig er i gang med at finde frem til problemet.

"Jeg har desværre ikke nogen oplysninger om, hvornår der er normal drift igen. Der pågår lige nu et arbejde om at finde frem til problemet og derefter fejlrette," siger Povl Damstedt Rasmussen.

Over for Ritzau oplyser Nets senere, at det er en fejl på et netværk i Norge, der betyder, at brugere oplever nedbrud hos NemID og med betalinger ved nethandel.

Nets beklager samtidig, at NemID lige nu er nede for mange danskere.

"Det er ekstremt beklageligt," siger Povl Damstedt Rasmussen.

Læs også: Disse virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for: Se listen med de 59 mest attraktive arbejdspladser

Hjemmeside er også nede
Forsøger man at logge på sin netbank fremgår det, at der er normal drift.

Siden opdaterer dog ikke, og 'Service Unavailable" fremgår i stedet.

Nemid.nu er ligeledes umulig at tilgå i øjeblikket. Her får man fejlmeddelelsen:

"An error occurred while processing your request. Reference #97.9c9a645f.1593697822.19a3cfe9."

Nedbruddet sker dagen efter, at NemID kunne fejre 10-års fødselsesdag for dets lancering i Danmark.

Det skrev Rikke Zeberg, direktør hos Digitaliseringsstyrelsen, om via Twitter, hvor hun også bemærkede, at NemID bliver brugt af 98 procent af danskerne, og at NemID er blevet brugt seks milliarder gange siden 1. juli 2010, da den digitale signaturafløser gik i luften.

Læs artiklen fra dengang: Nu rammer et af Danmarks største it-projekter dig
Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.