Artikel top billede

Nu rammer et af Danmarks største it-projekter dig

Det er et af det nye årtusindes største offentlige digitaliseringsprojekter, der går i luften 1. juli. Fra den dag skal 20.000 danskere dagligt flyttes over på NemID-løsningen.

Først blev den udskudt. Så blev den udskudt igen, men denne gang skulle den være god nok.

Den 1. juli går den digitale signaturs afløser, NemID, i luften efter to mindre forsinkelser, der har udskudt lanceringen med sammenlagt ni måneder.

Og det er ikke et hvilket som helst projekt, der er blevet barslet med.

Ifølge Palle H. Søren fra IT- og Telestyrelsen er der tale om et af det nye årtusindes største og mest komplekse, offentlige digitaliseringsprojekter.

Megastort projekt

"Det er et megastort projekt. Eksempelvis overstiger det langt introduktionen af dankortet i kompleksitet," siger Palle H. Sørensen, der er ansvarlig for projektet hos IT- og Telestyrelsen, hvor han er leder af Center for Digital Signatur.

Det er netop den høje grad af kompleksitet, der er årsagen til, at projektet har været udsat for forsinkelser undervejs, forklarer Johnny Bennedsen, som er administrerende direktør for den PBS-ejede virksomhed DanID, der driver NemID-projektet.

"Det har været et ualmindeligt komplekst projekt, fordi det har involveret så mange interessenter. Både banker, offentlige myndigheder og de private virksomheder, der vil komme til at anvende NemID-løsninger, og i løbet af de næste seks måneder skal flere millioner danskere begynde at bruge NemID i deres dagligdag," siger han med henvisning til de ambitiøse mål for udrulningen, som DanID har fastlagt.

Skal bruges af millioner

Når danskerne skal logge ind ved hjælp af NemID, skal de bruge et særligt nøglekort med en-gangskoder.

Og ved udgangen af 2010 forventer IT- og Telestyrelsen, at der er sendt mellem 2,8 og 3 millioner nøglekort ud til danskerne.

Det vil ske med en frekvens på 600.000 nøglekort om måneden eller cirka 20.000 om dagen.

Men Johnny Bennedsen frygter ikke, at der vil opstå komplikationer, når det store antal netbank-brugere skal flyttes over på Nem-ID-løsningen.

"Det er klart, at det er en meget stor udfordring, men hvis vi frygtede, at der ville opstå problemer, havde vi naturligvis handlet på det. Vi har gjort et stort forarbejde for at garantere en smertefri proces," siger han.

Ifølge Johnny Bennedsen har DanID sikret sig, at systemet har den nødvendige kapacitet og har usability-testet løsningen.

Derudover har DanID gennem de seneste måneder haft en skare af testbrugere til at anvende systemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere