Artikel top billede

(Foto: Pr-foto)

Norlys åbner hele sit fibernet for konkurrenterne

Norlys' konkurrenterne kan nu leje sig ind på selskabets fibernet.

Fiberselskabet Norlys åbner nu hele virksomhedens fibernet for konkurrenterne.

Dermed kan konkurrenterne nu leje sig ind på gamle SE-fibernet i Sønderjylland.

Det oplyser Norlys i en meddelelse til Computerworld.

"Vi har etableret fibernet i et område, som arealmæssigt dækker knap 40 pct. af Danmark, og vi har hele tiden haft som målsætning at åbne fibernettet for alle interesserede. Listen af serviceudbydere og netejere, som enten allerede er eller ønsker at være en del af vores fælles fiberprojekt er lang," fortæller Kristian Freiesleben, som er chef for Wholesale i Norlys, meddelelsen.

Læs også: Norlys klar til at erobre mobilmarkedet: Får grønt lys til muligt milliardopkøb af mobiloperatør

Her er områderne

Åbningen af fibernettet i Sønderjylland kommer efter, at det tidligere SE-område nord for Limfjorden er allerede åbent, og 1. juli kom den første fiberkunde fra netudbyderen Kviknet på denne del af fibernettet via OpenNet.

Fibernettet i Midt- og Nordjylland har været åbent for alle tele serviceudbydere i over et år.

Norlys er samtidig i fuld gang med at etablere et højhastighedsinternet, der dækker det meste af Jylland, og som kan blive tilgængeligt for alle leverandører af indhold.

Norlys etablerer fibernet hos 50.000 nye adresser i 2020 og senest i 2023 vil husstande og virksomheder i ejergeografien have adgang til højhastighedsbredbånd.

Det er Nuuday i form af YouSee, Hiper og TDC Erhverv samt Altibox, Thy-Mors Energi, Nord Energi, Telenor, Kviknet og Bolignet, som Norlys indtil videre har indgået samarbejder med.

Flere af aftalerne er allerede i drift og andre bliver idriftsat i løbet af tredje og fjerde kvartal af 2020.

"Fibernettet er en livsnerve til mange lokalområder, og adgang til lynhurtigt og stabilt internet bliver stadig vigtigere for både private og erhvervsliv. Et fuldt åbent fibernet er således til stor gavn for forbrugerne, som får adgang til et endnu bredere udvalg af internet- og teleprodukter," lyder det fra Kristian Freiesleben.

Læs også: Norlys' fibernet går snart i luften med ny bredbåndsudbyder ombord: 600.000 jyske adresser får adgang til lynhurtigt internet