Artikel top billede

Frankrig opfordrer teleselskaber til at droppe Huawei

De franske myndigheder vil ikke forbyde teleselskaber at bruge Huawei, men de opfordrer dem til at undgå teknologi fra den kinesiske tech-gigant.

Den franske cybersikkerhedsmyndighed, ANSSI, opfordrer nu franske teleselskaber til helt at undgå at bruge udstyr fra kinesiske Huawei.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Opfordringen fra de franske myndigheder betyder dog ifølge Reuters også, at de franske myndigheder undlader et decideret forbud mod Huawei.

”Det jeg kan sige er, at der ikke bliver indført et totalt forbud, men vi opfordrer selskaber der ikke i øjeblikket bruger Huawei til helt at undgå at bruge selskabet,” siger Guillaume Poupard, der er chef for ANSSI, ifølge Reuters til den franske avis Les Echos.

To ud af fire selskaber bruger Huawei

Ifølge Reuters bruger to ud af landets fire store teleselskaber, Bouygues Telecom og SFR, allerede i dag udstyr fra Huawei.

”For dem der allerede bruger Huawei vil vi udstede autorisationer, der kan vare mellem tre og otte år,” siger Guillaume Poupard i interviewet med den franske avis.

Den franske cybersikkerhedschef understreger samtidig, at opfordringen ikke skal ses som et udtryk for at Frankrig er fjendtligt indstillet over for Kina.

”Det eneste vi siger er, at risikoen ved at vælge en europæisk leverandrør er anderledes, end hvis du vælger en ikke-europæisk leverandør,” siger han.

Udmeldingen kommer samtidig med, at myndighederne i Storbritannien ifølge flere britiske medier overvejer udfase Huawei fra landets 5G-udrulning.

Læs mere om det her:
Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere