Artikel top billede

Frankrig opfordrer teleselskaber til at droppe Huawei

De franske myndigheder vil ikke forbyde teleselskaber at bruge Huawei, men de opfordrer dem til at undgå teknologi fra den kinesiske tech-gigant.

Den franske cybersikkerhedsmyndighed, ANSSI, opfordrer nu franske teleselskaber til helt at undgå at bruge udstyr fra kinesiske Huawei.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Opfordringen fra de franske myndigheder betyder dog ifølge Reuters også, at de franske myndigheder undlader et decideret forbud mod Huawei.

”Det jeg kan sige er, at der ikke bliver indført et totalt forbud, men vi opfordrer selskaber der ikke i øjeblikket bruger Huawei til helt at undgå at bruge selskabet,” siger Guillaume Poupard, der er chef for ANSSI, ifølge Reuters til den franske avis Les Echos.

To ud af fire selskaber bruger Huawei

Ifølge Reuters bruger to ud af landets fire store teleselskaber, Bouygues Telecom og SFR, allerede i dag udstyr fra Huawei.

”For dem der allerede bruger Huawei vil vi udstede autorisationer, der kan vare mellem tre og otte år,” siger Guillaume Poupard i interviewet med den franske avis.

Den franske cybersikkerhedschef understreger samtidig, at opfordringen ikke skal ses som et udtryk for at Frankrig er fjendtligt indstillet over for Kina.

”Det eneste vi siger er, at risikoen ved at vælge en europæisk leverandrør er anderledes, end hvis du vælger en ikke-europæisk leverandør,” siger han.

Udmeldingen kommer samtidig med, at myndighederne i Storbritannien ifølge flere britiske medier overvejer udfase Huawei fra landets 5G-udrulning.

Læs mere om det her:
Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere