Artikel top billede

Frankrig opfordrer teleselskaber til at droppe Huawei

De franske myndigheder vil ikke forbyde teleselskaber at bruge Huawei, men de opfordrer dem til at undgå teknologi fra den kinesiske tech-gigant.

Den franske cybersikkerhedsmyndighed, ANSSI, opfordrer nu franske teleselskaber til helt at undgå at bruge udstyr fra kinesiske Huawei.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Opfordringen fra de franske myndigheder betyder dog ifølge Reuters også, at de franske myndigheder undlader et decideret forbud mod Huawei.

”Det jeg kan sige er, at der ikke bliver indført et totalt forbud, men vi opfordrer selskaber der ikke i øjeblikket bruger Huawei til helt at undgå at bruge selskabet,” siger Guillaume Poupard, der er chef for ANSSI, ifølge Reuters til den franske avis Les Echos.

To ud af fire selskaber bruger Huawei

Ifølge Reuters bruger to ud af landets fire store teleselskaber, Bouygues Telecom og SFR, allerede i dag udstyr fra Huawei.

”For dem der allerede bruger Huawei vil vi udstede autorisationer, der kan vare mellem tre og otte år,” siger Guillaume Poupard i interviewet med den franske avis.

Den franske cybersikkerhedschef understreger samtidig, at opfordringen ikke skal ses som et udtryk for at Frankrig er fjendtligt indstillet over for Kina.

”Det eneste vi siger er, at risikoen ved at vælge en europæisk leverandrør er anderledes, end hvis du vælger en ikke-europæisk leverandør,” siger han.

Udmeldingen kommer samtidig med, at myndighederne i Storbritannien ifølge flere britiske medier overvejer udfase Huawei fra landets 5G-udrulning.

Læs mere om det her:
Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.