Artikel top billede

Uber bekræfter giganthandel: Køber takeaway-firma for 18 milliarder

Uber opkøber medleveringsselskabet Postmates i en handel på 18 milliarder kroner. Det skal styrke Uber Eats i kampen om takeaway-markedet i USA.

Amerikanske Uber annoncerer i dag tirsdag, at det har overtaget takeaway-portalen Postmates i et opkøb til en værdi på 2,65 milliarder dollar, hvilket svarer til lige knap 18 milliarder danske kroner.

Det skriver Techcrunch.

I en udsendt meddelelse gør Ubers CEO Dara Khosrowshahi det klart, at de to selskaber deler samme vision, som kun er blevet forstærket siden coronakrisen.

"Uber og Postmates har længe delt en tro på, at platforme som vores kan drive meget mere end bare madlevering - de kan være en enormt vigtig del af lokal handel og samfund, desto vigtigere under kriser som COVID-19," udtaler Dara Khosrowshahi.

Uber Eats har i andet kvartal af 2020 oplevet en 100 procent stigning i antallet af bookinger via dets platform.

Købet, der bliver betalt i aktier, bekræfter de rygter, der tidligere har floreret om at Uber forhandlede om at overtage Postmates madleveringsforretning.

Læs mere her: Uber kan være tæt på stort milliard-opkøb

Fejlslagen opkøb

Uber har tidligere på året prøvet at opkøbe takeaway-portalen Grubhub, der endte med at blive opkøbt af dansk-stiftede Just-Eat for i omegnen af 48 milliarder danske kroner.

Læs også: Just Eat-Takeaway.com bliver verdens største spiller udenfor Kina: Bekræfter køb af amerikansk takeaway-gigant

En af de mest lovende dele af Ubers forretning er takeaway-tjenesten Uber Eats, og ifølge Bloomberg kan et opkøb af Postmates styrke Uber Eats i konkurrencen mod Doordash, der er den største takeaway-tjeneste på det amerikanske marked.

Postmates, der blev stiftet i 2011, var ifølge Bloomberg en af de første amerikanske virksomheder, der gjorde det muligt for folk at bestille udbringning af takeaway med via en smartphone-app.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere