Artikel top billede

Uber bekræfter giganthandel: Køber takeaway-firma for 18 milliarder

Uber opkøber medleveringsselskabet Postmates i en handel på 18 milliarder kroner. Det skal styrke Uber Eats i kampen om takeaway-markedet i USA.

Amerikanske Uber annoncerer i dag tirsdag, at det har overtaget takeaway-portalen Postmates i et opkøb til en værdi på 2,65 milliarder dollar, hvilket svarer til lige knap 18 milliarder danske kroner.

Det skriver Techcrunch.

I en udsendt meddelelse gør Ubers CEO Dara Khosrowshahi det klart, at de to selskaber deler samme vision, som kun er blevet forstærket siden coronakrisen.

"Uber og Postmates har længe delt en tro på, at platforme som vores kan drive meget mere end bare madlevering - de kan være en enormt vigtig del af lokal handel og samfund, desto vigtigere under kriser som COVID-19," udtaler Dara Khosrowshahi.

Uber Eats har i andet kvartal af 2020 oplevet en 100 procent stigning i antallet af bookinger via dets platform.

Købet, der bliver betalt i aktier, bekræfter de rygter, der tidligere har floreret om at Uber forhandlede om at overtage Postmates madleveringsforretning.

Læs mere her: Uber kan være tæt på stort milliard-opkøb

Fejlslagen opkøb

Uber har tidligere på året prøvet at opkøbe takeaway-portalen Grubhub, der endte med at blive opkøbt af dansk-stiftede Just-Eat for i omegnen af 48 milliarder danske kroner.

Læs også: Just Eat-Takeaway.com bliver verdens største spiller udenfor Kina: Bekræfter køb af amerikansk takeaway-gigant

En af de mest lovende dele af Ubers forretning er takeaway-tjenesten Uber Eats, og ifølge Bloomberg kan et opkøb af Postmates styrke Uber Eats i konkurrencen mod Doordash, der er den største takeaway-tjeneste på det amerikanske marked.

Postmates, der blev stiftet i 2011, var ifølge Bloomberg en af de første amerikanske virksomheder, der gjorde det muligt for folk at bestille udbringning af takeaway med via en smartphone-app.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere