Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov

TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong

Den kinesiske app TikTok vil indenfor de kommende dage forlade markedet i Hong Kong.

Det oplyser en talsperson for selskabet til nyhedsbureauet Reuters.

“I lyset af de seneste hændelser har vi valgt at stoppe driften af TikTok-appen i Hong Kong,” siger talspersonen til Reuters.

Bytedance, der er den kinesiske techvirksomhed bag TikTok, oplyser dog, at appen Douyin, der er den kinesiske version af Tiktok, fortsat vil kunne bruges Hong Kong.

“Douyin har masser af brugere i Hong Kong og appen vil fortsætte med at være tilgængelig vores vores brugere der,” siger Zhang Nan, der er administrerende direktør for Bytedance ifølge Reuters.

Læs også: Datatilsynet: I yderste konsekvens kan TikTok blive spærret i Danmark

Ny lov begrænser ytringsfriheden
TikTok beslutning om at trække sig ud af Hong Kong kommer efter, at de kinesiske myndigheder har indført en ny såkaldt sikkerhedslov i Hong Kong.

Den nye lov begrænser ytringsfriheden for indbyggerne i byen, og som en konsekvens af loven vil politiet i Hong Kong få mulighed for at kræve internetopslag fjernet ligesom, at politiet også kan straffe virksomheder, som afviser at udlevere data til myndighederne.

Bytedance forfølger ifølge Reuters en strategi, hvor selskabet tilbyder to forskellige apps til henholdsvis de kinesiske brugere og brugerne i vesten.

I vesten markedsfører Bytedance TikTok, der bliver drevet af den tidligere Disney-chef Kevin Mayer, og som ikke er tilgængelig for brugerne i Kina.

Mens Bytedance på det kinesiske hjemmemarked markedsfører appen Douyin.

ByteDance har tidligere oplyst, at selskabet ikke vil udlevere data fra TikTok til den kinesiske regering ligesom, at det heller ikke på TikTok vil udøvere censur på vegne af den kinesiske regering. Bytedance har i sagens natur ikke afgivet lignende løfter, når det gælder Douyin

Douyin har flere brugere end TikTok i Hong Kong, men appen er ifølge Reuters kun tilgængelig i Hong Kong for brugere, der anvender kinesiske app stores i stedet for Hong Kong-udgaven af Apple og Googles app store.

Bytedance oplyser til Reuters, at selskabet ikke har aktuelle planer om introducere Douyin på de lokale app stores i Hong Kong.

Læs også: Efter omstridt lov: Facebook, Google og Twitter stopper udlevering af brugerdata til Hong Kong
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.