Artikel top billede

Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov

TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong

Den kinesiske app TikTok vil indenfor de kommende dage forlade markedet i Hong Kong.

Det oplyser en talsperson for selskabet til nyhedsbureauet Reuters.

“I lyset af de seneste hændelser har vi valgt at stoppe driften af TikTok-appen i Hong Kong,” siger talspersonen til Reuters.

Bytedance, der er den kinesiske techvirksomhed bag TikTok, oplyser dog, at appen Douyin, der er den kinesiske version af Tiktok, fortsat vil kunne bruges Hong Kong.

“Douyin har masser af brugere i Hong Kong og appen vil fortsætte med at være tilgængelig vores vores brugere der,” siger Zhang Nan, der er administrerende direktør for Bytedance ifølge Reuters.

Læs også: Datatilsynet: I yderste konsekvens kan TikTok blive spærret i Danmark

Ny lov begrænser ytringsfriheden

TikTok beslutning om at trække sig ud af Hong Kong kommer efter, at de kinesiske myndigheder har indført en ny såkaldt sikkerhedslov i Hong Kong.

Den nye lov begrænser ytringsfriheden for indbyggerne i byen, og som en konsekvens af loven vil politiet i Hong Kong få mulighed for at kræve internetopslag fjernet ligesom, at politiet også kan straffe virksomheder, som afviser at udlevere data til myndighederne.

Bytedance forfølger ifølge Reuters en strategi, hvor selskabet tilbyder to forskellige apps til henholdsvis de kinesiske brugere og brugerne i vesten.

I vesten markedsfører Bytedance TikTok, der bliver drevet af den tidligere Disney-chef Kevin Mayer, og som ikke er tilgængelig for brugerne i Kina.

Mens Bytedance på det kinesiske hjemmemarked markedsfører appen Douyin.

ByteDance har tidligere oplyst, at selskabet ikke vil udlevere data fra TikTok til den kinesiske regering ligesom, at det heller ikke på TikTok vil udøvere censur på vegne af den kinesiske regering. Bytedance har i sagens natur ikke afgivet lignende løfter, når det gælder Douyin

Douyin har flere brugere end TikTok i Hong Kong, men appen er ifølge Reuters kun tilgængelig i Hong Kong for brugere, der anvender kinesiske app stores i stedet for Hong Kong-udgaven af Apple og Googles app store.

Bytedance oplyser til Reuters, at selskabet ikke har aktuelle planer om introducere Douyin på de lokale app stores i Hong Kong.

Læs også: Efter omstridt lov: Facebook, Google og Twitter stopper udlevering af brugerdata til Hong Kong
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere