Artikel top billede

Photo by thom masat on Unsplash (Foto: Photo by thom masat on Kina har vedtaget en ny omstridt sikkerhedslov, der blandt andet begrænser ytringsfriheden for borgerne i Hong Kong, og det får nu Facebook, Google og Twitter til at sætte et midlertidigt stop for udlevering af data til myndighederne i Hong Kong.

Facebook, Google, Twitter og besked-appen Telegram oplyser, at de i en midlertidig periode ikke længere vil behandle anmodninger om adgang til brugerdata fra myndighederne i Hong Kong.

Det skriver New York Times.

Tech-virksomhedernes tiltag kommer efter, at de kinesiske myndigheder har vedtaget en ny national sikkerhedslov for Hong Kong, der begrænser ytringsfriheden for indbyggerne i byen.

Som en konsekvens af loven offentliggjorde myndighederne i Hong Kong mandag desuden en række nye regler, der giver politiet mulighed for at fjerne internetopslag og straffe virksomheder, der ikke imødekommer myndighedernes ønsker om adgang til data.

Hong Kong har ellers som tidligere britisk koloni nydt en særstatus siden overdragelsen til Kina i 1997.

Det betyder blandt andet, at Hong Kong har haft sit eget selvstændige retssystem samt at borgerne i byen – i modsætning til borgerne i resten af Kina – hidtil har nydt en udstrakt ytrings- og forsamlingsfrihed.

Skal vurderes menneskerettighedseksperter

Facebook oplyser, at selskabets beslutning gælder indtil, at menneskerettighedseksperter på vegne af virksomheden har gennemført en analyse af sikkerhedsloven.

”Vi tror på at ytringsfrihed er en grundlæggende menneskeret og støtter folks ret til at kunne udtale sig frit, uden at de skal frygte for deres sikkerhed eller andre former for repressalier, ” lyder det fra ifølge New York Times i en udtalelse fra Facebook.

Facebook oplyser desuden, at selskabet også har suspendere behandlingen af anmodninger om adgang til brugerdata fra WhatsApp.

Læs også: Indien lukker ned for TikTok og 58 andre kinesiske apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere