Artikel top billede

Photo by thom masat on Unsplash

Efter omstridt lov: Facebook, Google og Twitter stopper udlevering af brugerdata til Hong Kong

Kina har vedtaget en ny omstridt sikkerhedslov, der blandt andet begrænser ytringsfriheden for borgerne i Hong Kong, og det får nu Facebook, Google og Twitter til at sætte et midlertidigt stop for udlevering af data til myndighederne i Hong Kong.

Facebook, Google, Twitter og besked-appen Telegram oplyser, at de i en midlertidig periode ikke længere vil behandle anmodninger om adgang til brugerdata fra myndighederne i Hong Kong.

Det skriver New York Times.

Tech-virksomhedernes tiltag kommer efter, at de kinesiske myndigheder har vedtaget en ny national sikkerhedslov for Hong Kong, der begrænser ytringsfriheden for indbyggerne i byen.

Som en konsekvens af loven offentliggjorde myndighederne i Hong Kong mandag desuden en række nye regler, der giver politiet mulighed for at fjerne internetopslag og straffe virksomheder, der ikke imødekommer myndighedernes ønsker om adgang til data.

Hong Kong har ellers som tidligere britisk koloni nydt en særstatus siden overdragelsen til Kina i 1997.

Det betyder blandt andet, at Hong Kong har haft sit eget selvstændige retssystem samt at borgerne i byen – i modsætning til borgerne i resten af Kina – hidtil har nydt en udstrakt ytrings- og forsamlingsfrihed.

Skal vurderes menneskerettighedseksperter

Facebook oplyser, at selskabets beslutning gælder indtil, at menneskerettighedseksperter på vegne af virksomheden har gennemført en analyse af sikkerhedsloven.

”Vi tror på at ytringsfrihed er en grundlæggende menneskeret og støtter folks ret til at kunne udtale sig frit, uden at de skal frygte for deres sikkerhed eller andre former for repressalier, ” lyder det fra ifølge New York Times i en udtalelse fra Facebook.

Facebook oplyser desuden, at selskabet også har suspendere behandlingen af anmodninger om adgang til brugerdata fra WhatsApp.

Læs også: Indien lukker ned for TikTok og 58 andre kinesiske apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere