Artikel top billede

Roman: En vandring gennem den totale amerikanske undergang

En dødelig epidemi, en sindssyg militsboss, en prædikant i store problemer – og en flok bevidstløse mennesker, der på mystisk vis bare går og går, mens verden bryder sammen om ørene på dem. Romanen Wanderers af Chuck Wendigs er solid apokalytisk ferieunderholdning.

Der er noget sært fascinerende ved apokalyptiske fortællinger, og sådan har det nok været siden Johannes Åbenbaring.

For hvad sker der egentlig, når man trykker Ctrl-Alt-Delete på samfundet? Hvordan reagerer mennesker, mens systemer og normer bryder ned – og hvad kommer der mon bagefter?

Det har mange forfattere beskæftiget sig med, og således også Chuck Wendig i romanen Wanderers.

Her begynder nogle amerikanere en dag at gå i en slags søvne.

Først er de få, siden bliver de flere og flere. Til sidst udgør den vandrende flok mange hundrede mennesker, der hverken taler, spiser, drikker, sover eller gør noget som helst andet end stædigt at vandre i samme retning.

Sideløbende med den dybt bizarre adfærd breder der sig en dødelig epidemi i det øvrige samfund, og undervejs gennem romanen bryder alt stille og roligt ned omkring søvngængerne, der bare vandrer videre.

En af de primære hovedpersoner er en teenagepige, der er søster til en af søvngængerne. Men man følger også en dybt religiøs prædikant og en virusforsker, som får uventet hjælp af en meget egenrådig kunstig intelligens.

Undervejs stifter man desuden bekendtskab med en dekadent og noget splittet rockstjerne, en dybt psykotisk militschef og andre arketyper fra den moderne amerikanske mytologi.

Wanderers er en mursten af en bog, der – siden den udkom sidste år – er blevet sammenlignet med en anden apokalyptisk klassiker, nemlig Stephen Kings The Stand, som vi for øvrigt har skrevet om her.

Men den er også mere orienteret mod science fiction, ligesom bogen i endnu højere grad forholder sig til nutidens dybt splittede amerikanske samfund.

Nogle vil måske finde de cirka 1.000 sider lidt meget at fordøje. Men bogen er velskrevet, relativt hurtigt læst og alt i alt rigtig fin – om end undertiden let deprimerende – underholdning at have med ud i sommerlandet.

Titel: Wanderers. Forfatter: Chuck Wendig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere