Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Digitale betalinger går markant frem under coronakrisen

Under coronakrisen har danskerne droppet kontanterne og er gået over til digitale betalingsformer.

Betalinger med kontanter er under coronakrisen gået markant tilbage hos landet tre største detailkæder, Coop, Salling og De Samvirkende Købmand. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen har Coop oplevet, at kontantbetalinger er faldet til 17 procent, mens det før coronakrisen var 25 procent af alle betalinger, der blev foretaget med fysiske kontanter.

Forklaringen skyldes ifølge Børsen dels et øget udbud af digitale betalingstilbud i butikker og på nettet samt en frygt for at sprede smitte via fysiske kontanter, og hos Coop vurderer man, at de ændrede betalingsmønstre efter krisen vil blive hængende hos nogle kunder.

”Vi tror på, at mange af adfærdsændringerne bliver hængende, når vi kommer på den anden side af coronakrisen. Når man først er kommet over barrieren ved at købe online, så er man ovre den største forhindring,” siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop, til Børsen.

Mobilepay vandt markedsandele

Det er dog ikke kun de kontante betalinger der er faldet under coronakrisen.

Mobilepay har tidligere oplyst, at selskabet oplevede et faldende antal transaktioner i fysiske butikker, da nedlukningen af det danske samfund var mest markant.

Men Mobilepay vurderede i den forbindelse, at Mobilepay-betalinger og andre former under krisen har vundet markedsandele fra kontantbetalinger, men også fra betalingskort, der kræver, at brugeren indtaster en pinkode på en fysiske terminal.

Læs også:
Mobilepay-betalinger faldt markant under coronakrisen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere