Artikel top billede

Digitale betalinger går markant frem under coronakrisen

Under coronakrisen har danskerne droppet kontanterne og er gået over til digitale betalingsformer.

Betalinger med kontanter er under coronakrisen gået markant tilbage hos landet tre største detailkæder, Coop, Salling og De Samvirkende Købmand. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen har Coop oplevet, at kontantbetalinger er faldet til 17 procent, mens det før coronakrisen var 25 procent af alle betalinger, der blev foretaget med fysiske kontanter.

Forklaringen skyldes ifølge Børsen dels et øget udbud af digitale betalingstilbud i butikker og på nettet samt en frygt for at sprede smitte via fysiske kontanter, og hos Coop vurderer man, at de ændrede betalingsmønstre efter krisen vil blive hængende hos nogle kunder.

”Vi tror på, at mange af adfærdsændringerne bliver hængende, når vi kommer på den anden side af coronakrisen. Når man først er kommet over barrieren ved at købe online, så er man ovre den største forhindring,” siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop, til Børsen.

Mobilepay vandt markedsandele

Det er dog ikke kun de kontante betalinger der er faldet under coronakrisen.

Mobilepay har tidligere oplyst, at selskabet oplevede et faldende antal transaktioner i fysiske butikker, da nedlukningen af det danske samfund var mest markant.

Men Mobilepay vurderede i den forbindelse, at Mobilepay-betalinger og andre former under krisen har vundet markedsandele fra kontantbetalinger, men også fra betalingskort, der kræver, at brugeren indtaster en pinkode på en fysiske terminal.

Læs også:
Mobilepay-betalinger faldt markant under coronakrisen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.