Digitale betalinger går markant frem under coronakrisen

Under coronakrisen har danskerne droppet kontanterne og er gået over til digitale betalingsformer.

Betalinger med kontanter er under coronakrisen gået markant tilbage hos landet tre største detailkæder, Coop, Salling og De Samvirkende Købmand. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen har Coop oplevet, at kontantbetalinger er faldet til 17 procent, mens det før coronakrisen var 25 procent af alle betalinger, der blev foretaget med fysiske kontanter.

Forklaringen skyldes ifølge Børsen dels et øget udbud af digitale betalingstilbud i butikker og på nettet samt en frygt for at sprede smitte via fysiske kontanter, og hos Coop vurderer man, at de ændrede betalingsmønstre efter krisen vil blive hængende hos nogle kunder.

”Vi tror på, at mange af adfærdsændringerne bliver hængende, når vi kommer på den anden side af coronakrisen. Når man først er kommet over barrieren ved at købe online, så er man ovre den største forhindring,” siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop, til Børsen.

Mobilepay vandt markedsandele
Det er dog ikke kun de kontante betalinger der er faldet under coronakrisen.

Mobilepay har tidligere oplyst, at selskabet oplevede et faldende antal transaktioner i fysiske butikker, da nedlukningen af det danske samfund var mest markant.

Men Mobilepay vurderede i den forbindelse, at Mobilepay-betalinger og andre former under krisen har vundet markedsandele fra kontantbetalinger, men også fra betalingskort, der kræver, at brugeren indtaster en pinkode på en fysiske terminal.

Læs også:
Mobilepay-betalinger faldt markant under coronakrisen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.