USA på vej med nyt forbud: Virksomheder der bruger Huawei kan ikke længere sælge til staten

Fem kinesiske virksomheder er på listen over virksomheder, hvis produkter man ikke må anvende, hvis man ønsker at have den amerikanske stat som kunde.

I fremtiden kan virksomheder, der bruger teknologi fra Huawei, blive udelukket fra at sælge til den amerikanske stat.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet vil forbuddet gælde alle virksomheder, der gør brug af produkter fra de fem kinesiske virksomheder Huawei, Hikvision, Dahua, ZTE og Hytera Communications Corp.

Forbuddet vil ramme alle virksomheder, der gør brug af de fem virksomheders udstyr eller tjenester som en del af det daglige arbejde.

For de pågældende virksomheder får det den konsekvens, at de ikke længere kan sælge produkter til den amerikanske stat med mindre, at de har fået en særlig undtagelse fra godkendelse fra de amerikanske myndigheder.

Forbuddet bygger ifølge Reuters på regler, der blev indført med en lov i 2019.

“Vores nation står over for store farer fra udenlandske fjender som Kina, der arbejder på at infiltrere vores systemer,” siger Russ Vought, der er chef for budget- og ledelsessekretariatet i Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Læs også: Frygt for kinesisk overvågning får Aarhus til at udskyde opsætning af overvågningskameraer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.