USA på vej med nyt forbud: Virksomheder der bruger Huawei kan ikke længere sælge til staten

Fem kinesiske virksomheder er på listen over virksomheder, hvis produkter man ikke må anvende, hvis man ønsker at have den amerikanske stat som kunde.

I fremtiden kan virksomheder, der bruger teknologi fra Huawei, blive udelukket fra at sælge til den amerikanske stat.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet vil forbuddet gælde alle virksomheder, der gør brug af produkter fra de fem kinesiske virksomheder Huawei, Hikvision, Dahua, ZTE og Hytera Communications Corp.

Forbuddet vil ramme alle virksomheder, der gør brug af de fem virksomheders udstyr eller tjenester som en del af det daglige arbejde.

For de pågældende virksomheder får det den konsekvens, at de ikke længere kan sælge produkter til den amerikanske stat med mindre, at de har fået en særlig undtagelse fra godkendelse fra de amerikanske myndigheder.

Forbuddet bygger ifølge Reuters på regler, der blev indført med en lov i 2019.

“Vores nation står over for store farer fra udenlandske fjender som Kina, der arbejder på at infiltrere vores systemer,” siger Russ Vought, der er chef for budget- og ledelsessekretariatet i Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Læs også: Frygt for kinesisk overvågning får Aarhus til at udskyde opsætning af overvågningskameraer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.