Artikel top billede

USA på vej med nyt forbud: Virksomheder der bruger Huawei kan ikke længere sælge til staten

Fem kinesiske virksomheder er på listen over virksomheder, hvis produkter man ikke må anvende, hvis man ønsker at have den amerikanske stat som kunde.

I fremtiden kan virksomheder, der bruger teknologi fra Huawei, blive udelukket fra at sælge til den amerikanske stat.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet vil forbuddet gælde alle virksomheder, der gør brug af produkter fra de fem kinesiske virksomheder Huawei, Hikvision, Dahua, ZTE og Hytera Communications Corp.

Forbuddet vil ramme alle virksomheder, der gør brug af de fem virksomheders udstyr eller tjenester som en del af det daglige arbejde.

For de pågældende virksomheder får det den konsekvens, at de ikke længere kan sælge produkter til den amerikanske stat med mindre, at de har fået en særlig undtagelse fra godkendelse fra de amerikanske myndigheder.

Forbuddet bygger ifølge Reuters på regler, der blev indført med en lov i 2019.

“Vores nation står over for store farer fra udenlandske fjender som Kina, der arbejder på at infiltrere vores systemer,” siger Russ Vought, der er chef for budget- og ledelsessekretariatet i Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Læs også: Frygt for kinesisk overvågning får Aarhus til at udskyde opsætning af overvågningskameraer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere