Artikel top billede

Frygt for kinesisk overvågning får Aarhus til at udskyde opsætning af overvågningskameraer

Aarhus Kommune må udskyde opsætningen af en række kinesisk overvågningskameraer efter, at der er opstået mistanke om, at de har en indbygget bagdør.

Aarhus Kommune udsætter nu opsætningen af tre overvågningskameraer på havnen i Aarhus, der skulle bidrage til at forhindre drukneulykker.

Det skriver DR.

Kommunens beslutning skyldes at kameraerne fra den kinesiske leverandør HIKVision er undermistænke for at have en indbygget bagdør, der kan sende information tilbage til de kinesiske myndigheder.

HIKVision er et af de kinesiske selskaber, som den amerikanske regering har blacklistet, og it-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS oplyser til DR, at det amerikanske Homeland Security mener, at der er bagdørssoftware i kameraerne fra HIKVision.

”Hvis der er en person, den kinesiske regering har interesse i at vide, hvor befinder sig, vil man kunne lægge sådan en trigger ind, som kan sende en besked hjem til serveren i Kina, hvis den genkender personen,” siger Peter Kruse til DR.

Aarhus Kommune har ifølge allerede opsat 10 kameraer fra HIKVision ved biblioteket Dokk1, men nu vil kommunen have at kameraerne gennemgår et grundigt sikkerhedstjek.

Læs også: Trump-regeringen hævder: Huawei og Hikvision kontrolleres af kinesisk militær
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere