Frygt for kinesisk overvågning får Aarhus til at udskyde opsætning af overvågningskameraer

Aarhus Kommune må udskyde opsætningen af en række kinesisk overvågningskameraer efter, at der er opstået mistanke om, at de har en indbygget bagdør.

Aarhus Kommune udsætter nu opsætningen af tre overvågningskameraer på havnen i Aarhus, der skulle bidrage til at forhindre drukneulykker.

Det skriver DR.

Kommunens beslutning skyldes at kameraerne fra den kinesiske leverandør HIKVision er undermistænke for at have en indbygget bagdør, der kan sende information tilbage til de kinesiske myndigheder.

HIKVision er et af de kinesiske selskaber, som den amerikanske regering har blacklistet, og it-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS oplyser til DR, at det amerikanske Homeland Security mener, at der er bagdørssoftware i kameraerne fra HIKVision.

”Hvis der er en person, den kinesiske regering har interesse i at vide, hvor befinder sig, vil man kunne lægge sådan en trigger ind, som kan sende en besked hjem til serveren i Kina, hvis den genkender personen,” siger Peter Kruse til DR.

Aarhus Kommune har ifølge allerede opsat 10 kameraer fra HIKVision ved biblioteket Dokk1, men nu vil kommunen have at kameraerne gennemgår et grundigt sikkerhedstjek.

Læs også: Trump-regeringen hævder: Huawei og Hikvision kontrolleres af kinesisk militær
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.