Artikel top billede

Bill Gates frygter unfair fordeling af en fremtidig corona-vaccine: Kan gøre pandemien endnu mere dødelig

Microsoft-stifteren Bill Gates advarer om fatale konsekvenser, hvis den kommende corona-vaccine tilfalder verdens rigeste lande og ikke de lande, der har mest brug for medicinen.

Når en potentiel vaccine mod coronavirus rammer verdensmarkedet, er der en række frygtelige scenarier, der skal tages stiling til.

Sådan lyder det fra Microsoft-stifteren Bill Gates, der udtrykte sin bekymring ved en digital konference afholdt af The International AIDS Society lørdag.

Han frygter, at vaccinen vil tilfalde verdens rigeste lande og ikke dem, der har mest brug for den.

Det skriver CNBC.

"Hvis vi lader medicin og vacciner gå til den højst bydende, i stedet for at levere det til de mennesker, der har allermest brug for det, vil vi opleve en uretfærdig, dødelig pandemi, der vil vare længere tid," lød det fra it-milliardæren.

Læs også: Her er bestseller-bogen, der har hjulpet Bill Gates med at få en helt utrolig hukommelse

Flere lande og medicinalselskaber verden over arbejder hastigt på en vaccine. Bill Gates bekymring bygger på, at de rigeste lande vil få fat i medicinen tidligere end udviklingslande, der ikke er i stand til at håndtere pandemi ligeså effektivt.
"Vi har brug for ledere, der tager den svære beslutning om at distributere med et princip om lighed og ikke ud fra markedsdrevne faktorer," lyder det fra Bill Gates.

Ifølge WHO er der i øjeblikket 21 kandidater til en corona-vaccine, der er i gang med kliniske tests udført på mennesker. Tre af vaccinerne er allerede i tredje fase af.

Sammen med sin kone driver Microsoft-stifteren den humanitære organisation Bill & Melinda Gates Foundation, hvor der også arbejdes på at finde en vaccine mod coronavirussen.

I fremlæggelsen pointerer Bill gates, at en af nøglefaktorerne, i kampen mod aids for to årtier siden, var, at udarbejde et fair, globalt distributionssystem for at gøre medicinen tilgængelig for alle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere