Bill Gates frygter unfair fordeling af en fremtidig corona-vaccine: Kan gøre pandemien endnu mere dødelig

Microsoft-stifteren Bill Gates advarer om fatale konsekvenser, hvis den kommende corona-vaccine tilfalder verdens rigeste lande og ikke de lande, der har mest brug for medicinen.

Når en potentiel vaccine mod coronavirus rammer verdensmarkedet, er der en række frygtelige scenarier, der skal tages stiling til.

Sådan lyder det fra Microsoft-stifteren Bill Gates, der udtrykte sin bekymring ved en digital konference afholdt af The International AIDS Society lørdag.

Han frygter, at vaccinen vil tilfalde verdens rigeste lande og ikke dem, der har mest brug for den.

Det skriver CNBC.

"Hvis vi lader medicin og vacciner gå til den højst bydende, i stedet for at levere det til de mennesker, der har allermest brug for det, vil vi opleve en uretfærdig, dødelig pandemi, der vil vare længere tid," lød det fra it-milliardæren.

Læs også: Her er bestseller-bogen, der har hjulpet Bill Gates med at få en helt utrolig hukommelse

Flere lande og medicinalselskaber verden over arbejder hastigt på en vaccine. Bill Gates bekymring bygger på, at de rigeste lande vil få fat i medicinen tidligere end udviklingslande, der ikke er i stand til at håndtere pandemi ligeså effektivt.
"Vi har brug for ledere, der tager den svære beslutning om at distributere med et princip om lighed og ikke ud fra markedsdrevne faktorer," lyder det fra Bill Gates.

Ifølge WHO er der i øjeblikket 21 kandidater til en corona-vaccine, der er i gang med kliniske tests udført på mennesker. Tre af vaccinerne er allerede i tredje fase af.

Sammen med sin kone driver Microsoft-stifteren den humanitære organisation Bill & Melinda Gates Foundation, hvor der også arbejdes på at finde en vaccine mod coronavirussen.

I fremlæggelsen pointerer Bill gates, at en af nøglefaktorerne, i kampen mod aids for to årtier siden, var, at udarbejde et fair, globalt distributionssystem for at gøre medicinen tilgængelig for alle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.