Artikel top billede

Bill Gates frygter unfair fordeling af en fremtidig corona-vaccine: Kan gøre pandemien endnu mere dødelig

Microsoft-stifteren Bill Gates advarer om fatale konsekvenser, hvis den kommende corona-vaccine tilfalder verdens rigeste lande og ikke de lande, der har mest brug for medicinen.

Når en potentiel vaccine mod coronavirus rammer verdensmarkedet, er der en række frygtelige scenarier, der skal tages stiling til.

Sådan lyder det fra Microsoft-stifteren Bill Gates, der udtrykte sin bekymring ved en digital konference afholdt af The International AIDS Society lørdag.

Han frygter, at vaccinen vil tilfalde verdens rigeste lande og ikke dem, der har mest brug for den.

Det skriver CNBC.

"Hvis vi lader medicin og vacciner gå til den højst bydende, i stedet for at levere det til de mennesker, der har allermest brug for det, vil vi opleve en uretfærdig, dødelig pandemi, der vil vare længere tid," lød det fra it-milliardæren.

Læs også: Her er bestseller-bogen, der har hjulpet Bill Gates med at få en helt utrolig hukommelse

Flere lande og medicinalselskaber verden over arbejder hastigt på en vaccine. Bill Gates bekymring bygger på, at de rigeste lande vil få fat i medicinen tidligere end udviklingslande, der ikke er i stand til at håndtere pandemi ligeså effektivt.
"Vi har brug for ledere, der tager den svære beslutning om at distributere med et princip om lighed og ikke ud fra markedsdrevne faktorer," lyder det fra Bill Gates.

Ifølge WHO er der i øjeblikket 21 kandidater til en corona-vaccine, der er i gang med kliniske tests udført på mennesker. Tre af vaccinerne er allerede i tredje fase af.

Sammen med sin kone driver Microsoft-stifteren den humanitære organisation Bill & Melinda Gates Foundation, hvor der også arbejdes på at finde en vaccine mod coronavirussen.

I fremlæggelsen pointerer Bill gates, at en af nøglefaktorerne, i kampen mod aids for to årtier siden, var, at udarbejde et fair, globalt distributionssystem for at gøre medicinen tilgængelig for alle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere