Bill Gates frygter unfair fordeling af en fremtidig corona-vaccine: Kan gøre pandemien endnu mere dødelig

Microsoft-stifteren Bill Gates advarer om fatale konsekvenser, hvis den kommende corona-vaccine tilfalder verdens rigeste lande og ikke de lande, der har mest brug for medicinen.

Når en potentiel vaccine mod coronavirus rammer verdensmarkedet, er der en række frygtelige scenarier, der skal tages stiling til.

Sådan lyder det fra Microsoft-stifteren Bill Gates, der udtrykte sin bekymring ved en digital konference afholdt af The International AIDS Society lørdag.

Han frygter, at vaccinen vil tilfalde verdens rigeste lande og ikke dem, der har mest brug for den.

Det skriver CNBC.

"Hvis vi lader medicin og vacciner gå til den højst bydende, i stedet for at levere det til de mennesker, der har allermest brug for det, vil vi opleve en uretfærdig, dødelig pandemi, der vil vare længere tid," lød det fra it-milliardæren.

Læs også: Her er bestseller-bogen, der har hjulpet Bill Gates med at få en helt utrolig hukommelse

Flere lande og medicinalselskaber verden over arbejder hastigt på en vaccine. Bill Gates bekymring bygger på, at de rigeste lande vil få fat i medicinen tidligere end udviklingslande, der ikke er i stand til at håndtere pandemi ligeså effektivt.
"Vi har brug for ledere, der tager den svære beslutning om at distributere med et princip om lighed og ikke ud fra markedsdrevne faktorer," lyder det fra Bill Gates.

Ifølge WHO er der i øjeblikket 21 kandidater til en corona-vaccine, der er i gang med kliniske tests udført på mennesker. Tre af vaccinerne er allerede i tredje fase af.

Sammen med sin kone driver Microsoft-stifteren den humanitære organisation Bill & Melinda Gates Foundation, hvor der også arbejdes på at finde en vaccine mod coronavirussen.

I fremlæggelsen pointerer Bill gates, at en af nøglefaktorerne, i kampen mod aids for to årtier siden, var, at udarbejde et fair, globalt distributionssystem for at gøre medicinen tilgængelig for alle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.