Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

5G-efterspørgsel sikrer fremgang hos Ericsson: Fastholder forventninger for året

Den svenske netværksleverandør Ericsson viser fremgang på alle nøgletal i årets andet kvartal. Selskabet fastholder forventningerne til 2020 og frem til 2022.

Stærk efterspørgsel på 5G-udstyr sikrer Ericsson fremgang på alle nøgletal.

Det viser selskabets regnskab for andet kvartal.

"På trods af et udfordrende miljø leverer vi et solidt resultat," skriver Börje Ekholm, administrerende direktør for Ericsson, i forbindelse med regnskabet.

Til trods for corona-situationen og den økonomiske usikkerhed, er der mange teleselskaber på globalt plan, der fortsætter 5G-udrulningen, hvilket har løftet Ericssons antal af kommercielle 5G-kontrakter op på 99.

Læs også: Grønland fravælger Huawei som 5G-leverandør og går med Ericsson

Selskabets bruttomargin steg fra 36,6 procent til 37,6 procent sammenlignet samme kvartal sidste år.

Nøgletallet havde endt på 38,2 procent, hvis det ikke havde været for en større afskrivning på 900 millioner svenske kroner i forbindelse med tre vundne kontrakter med Kinas største teleselskaber.

"De kinesiske 5G-kontrakter forventes at blive profitable over en livscyklus, men de havde en negativ effekt på bruttomarginen i andet kvartal," skriver Börje Ekholm.

Driftsresultat højere end ventet

Resultatet af den primære drift endte med at blive højere end analytikernes forvetning.

Det forventede estimat, indsamlet af Refinitiv, lød på 3,36 milliarder svenske kroner.

Det justerede driftsresultat ende på 4,5 milliarder svenske kroner. Samme kvartal året forinden endte resultatet på 3,9 milliarder svenske kroner.

Den samlede omsætning for kvartalet endte på 55,6 milliarder svenske kroner, hvilket er en stigning på 1 procent i forhold til perioden sidste år.

Læs også: Teleekspert: 5G-udrulningen i Danmark er langt over et år forsinket

Börje Ekholm skriver i forbindelse med regnskabet, at nogle kunder accellerer deres investeringer, mens andre går mere forsigtigt til værks.

"Effekterne af Covid-19 skaber usikkerheder, men med den nuværende udsigt fastholder vi forventningerne til året for gruppen," skriver han.

De økonomiske forventninger frem til 2022 fastholdes ligeledes, fremgår det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.