Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

5G-efterspørgsel sikrer fremgang hos Ericsson: Fastholder forventninger for året

Den svenske netværksleverandør Ericsson viser fremgang på alle nøgletal i årets andet kvartal. Selskabet fastholder forventningerne til 2020 og frem til 2022.

Stærk efterspørgsel på 5G-udstyr sikrer Ericsson fremgang på alle nøgletal.

Det viser selskabets regnskab for andet kvartal.

"På trods af et udfordrende miljø leverer vi et solidt resultat," skriver Börje Ekholm, administrerende direktør for Ericsson, i forbindelse med regnskabet.

Til trods for corona-situationen og den økonomiske usikkerhed, er der mange teleselskaber på globalt plan, der fortsætter 5G-udrulningen, hvilket har løftet Ericssons antal af kommercielle 5G-kontrakter op på 99.

Læs også: Grønland fravælger Huawei som 5G-leverandør og går med Ericsson

Selskabets bruttomargin steg fra 36,6 procent til 37,6 procent sammenlignet samme kvartal sidste år.

Nøgletallet havde endt på 38,2 procent, hvis det ikke havde været for en større afskrivning på 900 millioner svenske kroner i forbindelse med tre vundne kontrakter med Kinas største teleselskaber.

"De kinesiske 5G-kontrakter forventes at blive profitable over en livscyklus, men de havde en negativ effekt på bruttomarginen i andet kvartal," skriver Börje Ekholm.

Driftsresultat højere end ventet

Resultatet af den primære drift endte med at blive højere end analytikernes forvetning.

Det forventede estimat, indsamlet af Refinitiv, lød på 3,36 milliarder svenske kroner.

Det justerede driftsresultat ende på 4,5 milliarder svenske kroner. Samme kvartal året forinden endte resultatet på 3,9 milliarder svenske kroner.

Den samlede omsætning for kvartalet endte på 55,6 milliarder svenske kroner, hvilket er en stigning på 1 procent i forhold til perioden sidste år.

Læs også: Teleekspert: 5G-udrulningen i Danmark er langt over et år forsinket

Börje Ekholm skriver i forbindelse med regnskabet, at nogle kunder accellerer deres investeringer, mens andre går mere forsigtigt til værks.

"Effekterne af Covid-19 skaber usikkerheder, men med den nuværende udsigt fastholder vi forventningerne til året for gruppen," skriver han.

De økonomiske forventninger frem til 2022 fastholdes ligeledes, fremgår det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere