Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

5G-efterspørgsel sikrer fremgang hos Ericsson: Fastholder forventninger for året

Den svenske netværksleverandør Ericsson viser fremgang på alle nøgletal i årets andet kvartal. Selskabet fastholder forventningerne til 2020 og frem til 2022.

Stærk efterspørgsel på 5G-udstyr sikrer Ericsson fremgang på alle nøgletal.

Det viser selskabets regnskab for andet kvartal.

"På trods af et udfordrende miljø leverer vi et solidt resultat," skriver Börje Ekholm, administrerende direktør for Ericsson, i forbindelse med regnskabet.

Til trods for corona-situationen og den økonomiske usikkerhed, er der mange teleselskaber på globalt plan, der fortsætter 5G-udrulningen, hvilket har løftet Ericssons antal af kommercielle 5G-kontrakter op på 99.

Læs også: Grønland fravælger Huawei som 5G-leverandør og går med Ericsson

Selskabets bruttomargin steg fra 36,6 procent til 37,6 procent sammenlignet samme kvartal sidste år.

Nøgletallet havde endt på 38,2 procent, hvis det ikke havde været for en større afskrivning på 900 millioner svenske kroner i forbindelse med tre vundne kontrakter med Kinas største teleselskaber.

"De kinesiske 5G-kontrakter forventes at blive profitable over en livscyklus, men de havde en negativ effekt på bruttomarginen i andet kvartal," skriver Börje Ekholm.

Driftsresultat højere end ventet

Resultatet af den primære drift endte med at blive højere end analytikernes forvetning.

Det forventede estimat, indsamlet af Refinitiv, lød på 3,36 milliarder svenske kroner.

Det justerede driftsresultat ende på 4,5 milliarder svenske kroner. Samme kvartal året forinden endte resultatet på 3,9 milliarder svenske kroner.

Den samlede omsætning for kvartalet endte på 55,6 milliarder svenske kroner, hvilket er en stigning på 1 procent i forhold til perioden sidste år.

Læs også: Teleekspert: 5G-udrulningen i Danmark er langt over et år forsinket

Börje Ekholm skriver i forbindelse med regnskabet, at nogle kunder accellerer deres investeringer, mens andre går mere forsigtigt til værks.

"Effekterne af Covid-19 skaber usikkerheder, men med den nuværende udsigt fastholder vi forventningerne til året for gruppen," skriver han.

De økonomiske forventninger frem til 2022 fastholdes ligeledes, fremgår det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.