Artikel top billede

FE-chef advarer om 5G-spionage: "Der er altid en risiko for, at der er indlagt bagdøre"

Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, ser to hovedtrusler, når det gælder fremtidens 5G-net. Han påpeger, at der altid vil være en risiko for indlagte bagdøre i netværket.

Med etableringen af fremtidens 5G-netværk kommer en reel risiko for spionage.

Sådan lyder det fra Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

Det skriver Berlingske.

Han ser to hovedtrusler, hvad angår fremtidens telenetværk.

Den ene trussel er muligheden for spionage via indlagte bagdøre i 5G-netværket.

"Det er vanskeligt i dag fuldt ud at overskue, hvad det giver af muligheder for spionage. Men der er altid en risiko for, at der er indlagt bagdøre. Det er ikke nemt eller ukompliceret at gøre, men det er noget, man bør tænke ind som en risiko," siger Lars Findsen til Berlingske.
Han henviser samtidig til den kinesiske efterretningslov, der blev vedtaget i 2018. Loven forpligter de kinesiske virksomheder til at samarbejde med staten. Det er et aspekt, som FE forholder sig til, når der skal købes udstyr til dansk kritisk infrastruktur lyder det.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod for meget overvågning: "Vi er jo ikke en banarepublik"

Den anden trussel handler om afhængighed af bestemte lande, påpeger FE-chefen. 5G-teknologien kræver avanceret udstyr, opdateringer og reservedele, og hvis de udebliver, så åbner det op for en lang række sårbarheder.

Derfor mener Lars Findsen, at man som land bør overveje ikke at gøre sig afhængige af andre lande, som man ikke deler samme holdning med i forhold til sikkerhed- og forsvarspolitiske spørgsmål.

Læs også: Forsvaret søger hackere i stor kampagne: Ikke noget krav med ren straffeattest
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere