FE-chef advarer om 5G-spionage: "Der er altid en risiko for, at der er indlagt bagdøre"

Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, ser to hovedtrusler, når det gælder fremtidens 5G-net. Han påpeger, at der altid vil være en risiko for indlagte bagdøre i netværket.

Med etableringen af fremtidens 5G-netværk kommer en reel risiko for spionage.

Sådan lyder det fra Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

Det skriver Berlingske.

Han ser to hovedtrusler, hvad angår fremtidens telenetværk.

Den ene trussel er muligheden for spionage via indlagte bagdøre i 5G-netværket.

"Det er vanskeligt i dag fuldt ud at overskue, hvad det giver af muligheder for spionage. Men der er altid en risiko for, at der er indlagt bagdøre. Det er ikke nemt eller ukompliceret at gøre, men det er noget, man bør tænke ind som en risiko," siger Lars Findsen til Berlingske.

Han henviser samtidig til den kinesiske efterretningslov, der blev vedtaget i 2018. Loven forpligter de kinesiske virksomheder til at samarbejde med staten. Det er et aspekt, som FE forholder sig til, når der skal købes udstyr til dansk kritisk infrastruktur lyder det.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod for meget overvågning: "Vi er jo ikke en banarepublik"

Den anden trussel handler om afhængighed af bestemte lande, påpeger FE-chefen. 5G-teknologien kræver avanceret udstyr, opdateringer og reservedele, og hvis de udebliver, så åbner det op for en lang række sårbarheder.

Derfor mener Lars Findsen, at man som land bør overveje ikke at gøre sig afhængige af andre lande, som man ikke deler samme holdning med i forhold til sikkerhed- og forsvarspolitiske spørgsmål.

Læs også: Forsvaret søger hackere i stor kampagne: Ikke noget krav med ren straffeattest
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.