Artikel top billede

Alibaba-stifter Jack Ma på vej med ny gigantisk børsnotering - denne gang af betalingsfirma

Alibaba-stifter Jack Ma er på vej med en ny gigantisk børsnotering - denne gang af selskabet bag Kinas største mobilbetalings-løsning, Alipay. Noteringen kan indbringe op mod 200 milliarder dollar.

Den kinesiske finansmand Jack Ma er på vej med en ny børsnotering, der står til at blive en af de største nogensinde i Asien og en af de største i verden i år - hvis den altså går igennem.

Jack Ma - der i 2015 også stod bag børsnoterngen af Alibaba - sigter efter at børsnotere selskabet Ant Group, der driver Kinas mest udbredte mobilbetalingsløsning Alipay.

I en noget usædvanlig manøvre vil han notere selskabet samtidig på to børser, nemlig børsen i Shanghai og Hong Kong.

Ifølge Financial Times har noteringen af Alipay, der har 900 millioner brugere, været ventet længe, men selskabet har været nødt til at afvente grønt lys fra den kinesiske regering, skriver avisen.

Ant Group blev i midten af 2018 vurderet til at være omkring 150 milliarder dollar værd. I dag er værdien nærmere omkring 200 milliarder dollar, lyder vurderingen, hvilket er nogenlunde samme værdi som amerikanske Paypal.

“En børsnotering vil øge gennemsigtigheden for vores stakeholdere - inklusive kunder, forretningsforbindelser, ansatte, aktionærere og myndigheder,” meddeler Ant Groups formand, Eric Jing, ifølge avisen.

Den stenrige og flamboyante Jack Ma trak sig i fjor fra den daglige drift af Alibaba under et stort show på et stadion. Det skete på hans 55 års fødselsdag, hvor han sammen med den øvrige ledelse af det mægtige selskab optrådte udklædt som rockstjerne i læderjakke, solbriller, guitar og opsat hår.

Det kan du læse mere om her: Kinas rigeste mand har trukket sig tilbage efter kæmpe-show på stadion: “Efter i aften begynder jeg et nyt liv”.

Jack Ma donerede under coronakrisen forskellige former for nødhjælps-remedier til Danmark.

Det kan du læse mere om her: I sidste uge modtog Michael Jensen et overraskende opkald fra mægtige Alibaba: "Jack Ma vil gerne yde en donation. Ved du, hvem jeg skal tale med i Danmark?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere