Artikel top billede

Alibaba-stifter Jack Ma på vej med ny gigantisk børsnotering - denne gang af betalingsfirma

Alibaba-stifter Jack Ma er på vej med en ny gigantisk børsnotering - denne gang af selskabet bag Kinas største mobilbetalings-løsning, Alipay. Noteringen kan indbringe op mod 200 milliarder dollar.

Den kinesiske finansmand Jack Ma er på vej med en ny børsnotering, der står til at blive en af de største nogensinde i Asien og en af de største i verden i år - hvis den altså går igennem.

Jack Ma - der i 2015 også stod bag børsnoterngen af Alibaba - sigter efter at børsnotere selskabet Ant Group, der driver Kinas mest udbredte mobilbetalingsløsning Alipay.

I en noget usædvanlig manøvre vil han notere selskabet samtidig på to børser, nemlig børsen i Shanghai og Hong Kong.

Ifølge Financial Times har noteringen af Alipay, der har 900 millioner brugere, været ventet længe, men selskabet har været nødt til at afvente grønt lys fra den kinesiske regering, skriver avisen.

Ant Group blev i midten af 2018 vurderet til at være omkring 150 milliarder dollar værd. I dag er værdien nærmere omkring 200 milliarder dollar, lyder vurderingen, hvilket er nogenlunde samme værdi som amerikanske Paypal.

“En børsnotering vil øge gennemsigtigheden for vores stakeholdere - inklusive kunder, forretningsforbindelser, ansatte, aktionærere og myndigheder,” meddeler Ant Groups formand, Eric Jing, ifølge avisen.

Den stenrige og flamboyante Jack Ma trak sig i fjor fra den daglige drift af Alibaba under et stort show på et stadion. Det skete på hans 55 års fødselsdag, hvor han sammen med den øvrige ledelse af det mægtige selskab optrådte udklædt som rockstjerne i læderjakke, solbriller, guitar og opsat hår.

Det kan du læse mere om her: Kinas rigeste mand har trukket sig tilbage efter kæmpe-show på stadion: “Efter i aften begynder jeg et nyt liv”.

Jack Ma donerede under coronakrisen forskellige former for nødhjælps-remedier til Danmark.

Det kan du læse mere om her: I sidste uge modtog Michael Jensen et overraskende opkald fra mægtige Alibaba: "Jack Ma vil gerne yde en donation. Ved du, hvem jeg skal tale med i Danmark?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere