Artikel top billede

Alibaba-stifter Jack Ma på vej med ny gigantisk børsnotering - denne gang af betalingsfirma

Alibaba-stifter Jack Ma er på vej med en ny gigantisk børsnotering - denne gang af selskabet bag Kinas største mobilbetalings-løsning, Alipay. Noteringen kan indbringe op mod 200 milliarder dollar.

Den kinesiske finansmand Jack Ma er på vej med en ny børsnotering, der står til at blive en af de største nogensinde i Asien og en af de største i verden i år - hvis den altså går igennem.

Jack Ma - der i 2015 også stod bag børsnoterngen af Alibaba - sigter efter at børsnotere selskabet Ant Group, der driver Kinas mest udbredte mobilbetalingsløsning Alipay.

I en noget usædvanlig manøvre vil han notere selskabet samtidig på to børser, nemlig børsen i Shanghai og Hong Kong.

Ifølge Financial Times har noteringen af Alipay, der har 900 millioner brugere, været ventet længe, men selskabet har været nødt til at afvente grønt lys fra den kinesiske regering, skriver avisen.

Ant Group blev i midten af 2018 vurderet til at være omkring 150 milliarder dollar værd. I dag er værdien nærmere omkring 200 milliarder dollar, lyder vurderingen, hvilket er nogenlunde samme værdi som amerikanske Paypal.

“En børsnotering vil øge gennemsigtigheden for vores stakeholdere - inklusive kunder, forretningsforbindelser, ansatte, aktionærere og myndigheder,” meddeler Ant Groups formand, Eric Jing, ifølge avisen.

Den stenrige og flamboyante Jack Ma trak sig i fjor fra den daglige drift af Alibaba under et stort show på et stadion. Det skete på hans 55 års fødselsdag, hvor han sammen med den øvrige ledelse af det mægtige selskab optrådte udklædt som rockstjerne i læderjakke, solbriller, guitar og opsat hår.

Det kan du læse mere om her: Kinas rigeste mand har trukket sig tilbage efter kæmpe-show på stadion: “Efter i aften begynder jeg et nyt liv”.

Jack Ma donerede under coronakrisen forskellige former for nødhjælps-remedier til Danmark.

Det kan du læse mere om her: I sidste uge modtog Michael Jensen et overraskende opkald fra mægtige Alibaba: "Jack Ma vil gerne yde en donation. Ved du, hvem jeg skal tale med i Danmark?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.