(Foto: Dan Jensen)

IBM’s omsætning på cloud steget med 30 procent på et år - stor optimisme trods samlet tilbagegang

IBM’s omsætning på cloud-forretningen er steget med 30 procent i løbet af det seneste år, viser selskabets nye kvartalsregnskab.

Efter flere år med tilpasninger er der nu optimisme at spore hos IBM, der i sit netop offentliggjorte kvartalsregnskab har overgået de af markedet opstillede forventninger.

Selskabets aktiekurs er steget med fem procent i kølvandet på regnskabet, selv om det viser, at IBM’s samlede omsætning faktisk er faldet med 5,4 procent til 18,12 milliarder i andet kvartal sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor.

Optimismen skyldes ikke mindst, at der er stor fremgang at spore på cloud-forretningen, der som stort satsningsområde buldrer fremad for IBM, som over de senere år har sat fulde sejl for at komme med på kundernes omstilling til netop cloud.

Regnskabet viser, at IBM’s omsætning på cloud-forretningen er steget med 30 procent til nu 6,3 milliarder dollar i andet kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

At IBM mener cloud-satsningen alvorligt understreges af, at selskabets bestyrelse i januar udnævnte cloud-direktøren Arvind Krishna som ny CEO for hele IBM.

Det kan du læse mere om her: IBM får ny topchef: Virginia Rometty trækker sig fra posten - her er den nye CEO.

Han siger ifølge Reuters, at IBM nu ser en helt klar trend i markedet.

“Kunderne ønsker at modernisere apps, flytte flere workloads til clouden og at automatisere it-opgaver,” siger han.

Mens cloud-forretningen er vokset, ser det værre ud for IBM’s klassiske services-forretning, der i andet kvartal er blevet ramt af corona-krisen, som har fået mange kunder til at nedskalere og holde igen med investeringerne.

Således er omsætningen i IBM’s services-forretning faldet med syv procent til 3,9 milliarder dollar.

Du finder mere om IBM’s kvartalsregnskab her.

Læs også:

IBM Danmark skærer ned: Har sagt farvel til 50 medarbejdere siden maj

KMD og IBM overtager driften af Energinets it-infrastruktur i ordre til op mod en milliard kroner


IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde

IBM advarer mod de største it-sikkerhedstrusler i clouden: "Det kan udvikle sig til Det Vilde Vesten"

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.