Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

IBM’s omsætning på cloud steget med 30 procent på et år - stor optimisme trods samlet tilbagegang

IBM’s omsætning på cloud-forretningen er steget med 30 procent i løbet af det seneste år, viser selskabets nye kvartalsregnskab.

Efter flere år med tilpasninger er der nu optimisme at spore hos IBM, der i sit netop offentliggjorte kvartalsregnskab har overgået de af markedet opstillede forventninger.

Selskabets aktiekurs er steget med fem procent i kølvandet på regnskabet, selv om det viser, at IBM’s samlede omsætning faktisk er faldet med 5,4 procent til 18,12 milliarder i andet kvartal sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor.

Optimismen skyldes ikke mindst, at der er stor fremgang at spore på cloud-forretningen, der som stort satsningsområde buldrer fremad for IBM, som over de senere år har sat fulde sejl for at komme med på kundernes omstilling til netop cloud.

Regnskabet viser, at IBM’s omsætning på cloud-forretningen er steget med 30 procent til nu 6,3 milliarder dollar i andet kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

At IBM mener cloud-satsningen alvorligt understreges af, at selskabets bestyrelse i januar udnævnte cloud-direktøren Arvind Krishna som ny CEO for hele IBM.

Det kan du læse mere om her: IBM får ny topchef: Virginia Rometty trækker sig fra posten - her er den nye CEO.

Han siger ifølge Reuters, at IBM nu ser en helt klar trend i markedet.

“Kunderne ønsker at modernisere apps, flytte flere workloads til clouden og at automatisere it-opgaver,” siger han.

Mens cloud-forretningen er vokset, ser det værre ud for IBM’s klassiske services-forretning, der i andet kvartal er blevet ramt af corona-krisen, som har fået mange kunder til at nedskalere og holde igen med investeringerne.

Således er omsætningen i IBM’s services-forretning faldet med syv procent til 3,9 milliarder dollar.

Du finder mere om IBM’s kvartalsregnskab her.

Læs også:

IBM Danmark skærer ned: Har sagt farvel til 50 medarbejdere siden maj

KMD og IBM overtager driften af Energinets it-infrastruktur i ordre til op mod en milliard kroner

IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde

IBM advarer mod de største it-sikkerhedstrusler i clouden: "Det kan udvikle sig til Det Vilde Vesten"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere