(Foto: Dan Jensen)

IBM’s omsætning på cloud steget med 30 procent på et år - stor optimisme trods samlet tilbagegang

IBM’s omsætning på cloud-forretningen er steget med 30 procent i løbet af det seneste år, viser selskabets nye kvartalsregnskab.

Efter flere år med tilpasninger er der nu optimisme at spore hos IBM, der i sit netop offentliggjorte kvartalsregnskab har overgået de af markedet opstillede forventninger.

Selskabets aktiekurs er steget med fem procent i kølvandet på regnskabet, selv om det viser, at IBM’s samlede omsætning faktisk er faldet med 5,4 procent til 18,12 milliarder i andet kvartal sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor.

Optimismen skyldes ikke mindst, at der er stor fremgang at spore på cloud-forretningen, der som stort satsningsområde buldrer fremad for IBM, som over de senere år har sat fulde sejl for at komme med på kundernes omstilling til netop cloud.

Regnskabet viser, at IBM’s omsætning på cloud-forretningen er steget med 30 procent til nu 6,3 milliarder dollar i andet kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

At IBM mener cloud-satsningen alvorligt understreges af, at selskabets bestyrelse i januar udnævnte cloud-direktøren Arvind Krishna som ny CEO for hele IBM.

Det kan du læse mere om her: IBM får ny topchef: Virginia Rometty trækker sig fra posten - her er den nye CEO.

Han siger ifølge Reuters, at IBM nu ser en helt klar trend i markedet.

“Kunderne ønsker at modernisere apps, flytte flere workloads til clouden og at automatisere it-opgaver,” siger han.

Mens cloud-forretningen er vokset, ser det værre ud for IBM’s klassiske services-forretning, der i andet kvartal er blevet ramt af corona-krisen, som har fået mange kunder til at nedskalere og holde igen med investeringerne.

Således er omsætningen i IBM’s services-forretning faldet med syv procent til 3,9 milliarder dollar.

Du finder mere om IBM’s kvartalsregnskab her.

Læs også:

IBM Danmark skærer ned: Har sagt farvel til 50 medarbejdere siden maj

KMD og IBM overtager driften af Energinets it-infrastruktur i ordre til op mod en milliard kroner


IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde

IBM advarer mod de største it-sikkerhedstrusler i clouden: "Det kan udvikle sig til Det Vilde Vesten"

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Top 100: Her er Danmarks 10 bedste tele- og netværksvirksomheder
Computerworld Top 100 2020 Computerworld har endnu engang kåret Danmarks bedste virksomhed inden for tele og netværksudstyr. Se hele listen her.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.