Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

IBM’s omsætning på cloud steget med 30 procent på et år - stor optimisme trods samlet tilbagegang

IBM’s omsætning på cloud-forretningen er steget med 30 procent i løbet af det seneste år, viser selskabets nye kvartalsregnskab.

Efter flere år med tilpasninger er der nu optimisme at spore hos IBM, der i sit netop offentliggjorte kvartalsregnskab har overgået de af markedet opstillede forventninger.

Selskabets aktiekurs er steget med fem procent i kølvandet på regnskabet, selv om det viser, at IBM’s samlede omsætning faktisk er faldet med 5,4 procent til 18,12 milliarder i andet kvartal sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor.

Optimismen skyldes ikke mindst, at der er stor fremgang at spore på cloud-forretningen, der som stort satsningsområde buldrer fremad for IBM, som over de senere år har sat fulde sejl for at komme med på kundernes omstilling til netop cloud.

Regnskabet viser, at IBM’s omsætning på cloud-forretningen er steget med 30 procent til nu 6,3 milliarder dollar i andet kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

At IBM mener cloud-satsningen alvorligt understreges af, at selskabets bestyrelse i januar udnævnte cloud-direktøren Arvind Krishna som ny CEO for hele IBM.

Det kan du læse mere om her: IBM får ny topchef: Virginia Rometty trækker sig fra posten - her er den nye CEO.

Han siger ifølge Reuters, at IBM nu ser en helt klar trend i markedet.

“Kunderne ønsker at modernisere apps, flytte flere workloads til clouden og at automatisere it-opgaver,” siger han.

Mens cloud-forretningen er vokset, ser det værre ud for IBM’s klassiske services-forretning, der i andet kvartal er blevet ramt af corona-krisen, som har fået mange kunder til at nedskalere og holde igen med investeringerne.

Således er omsætningen i IBM’s services-forretning faldet med syv procent til 3,9 milliarder dollar.

Du finder mere om IBM’s kvartalsregnskab her.

Læs også:

IBM Danmark skærer ned: Har sagt farvel til 50 medarbejdere siden maj

KMD og IBM overtager driften af Energinets it-infrastruktur i ordre til op mod en milliard kroner

IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde

IBM advarer mod de største it-sikkerhedstrusler i clouden: "Det kan udvikle sig til Det Vilde Vesten"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere