Artikel top billede

IBM får ny topchef: Virginia Rometty trækker sig fra posten - her er den nye CEO

IBM’s verdenskendte topchef, Virginia ‘Ginni’ Rometty, trækker sig fra posten som CEO. Ny topchef bliver 57-årig veteran.

Efter otte år på posten er Ginni Rometty færdig som CEO for IBM.

Selskabet meddeler, at den 62-årige veteran trækker sig som øverste chef for IBM, der er et af verdens mest kendte og ikoniske it-virksomheder.

Hun har dog stadig et par måneder til at få rundet af, i det hun vil have sidste arbejdsdag 6. april.

Selskabet har allerede udnævnt hendes afløser.

Ny CEO bliver Arvind Krishna, der i dag er direktør for IBM’s cloud- og kognitive software-division (der omfatter IBM’s satsninger på AI og kvantecomputere) samt øverste chef for IBM Research.

57-årige Arvind Krishna kender i den grad selskabet indefra, i det han har været ansat i IBM i omkring 30 år.

Han regnes for at være hovedarkitekten bag IBM’s kæmpesatsning med opkøbet af Red Hat, der kommer til at spille en helt afgørende rolle for IBM's fremtid.

Den kan du læse mere om her: Historiens største opkøb af en softwarevirksomhed på plads: Nu overtager IBM et af verdens største open source-selskaber

Red Hat spiller fortsat en meget vigtig rolle for IBM’s fremtid. Det understreges af, at Red Hats CEO, Jim Whitehurst, i forbindelse med direktørskiftet udnævnes til ‘president’ i IBM, hvor han dermed kommer til at køre parløb med Arvind Krishna.

Ginni Rometty fortsætter i IBM’s bestyrelse til udgangen af året, hvorefter hun går på pension.

Hun når dermed at være ansat i IBM i næsten 40 år.

Hendes tid som topchef for det store selskab har generelt været præget af udfordringer med at levere vækst i en tid, hvor næsten alle de sammenlignelige tech-firmaer i verden er buldret derudad med høje vækstrater og høj indtjening båret af ikke mindst det globale erhvervslivs digitale omstilling.

IBM’s aktiekurs er i hendes tid som topchef dykket med næsten 25 procent, mens eksempelvis Microsofts aktiekurs i samme periode er steget med mere end 500 procent.

Med udnævnelsen af Arvind Krishna ledes tre af de store amerikanske tech-firmaer nu af topchefer med indisk baggrund og uddannelser fra indiske universiteter. De to andre er Microsoft (Satya Nadella) og Alphabet (Sundar Pichai).

Du finder hele meddelelsen om Virginia Romettys exit fra IBM her.

Læs også:

Nu har IBM fået fart på cloud-omstillingen: Nyt regnskab overgår forventningerne

Her er årsagen: Derfor vil IBM købe Red Hat for 225 milliarder kroner

Milliardopkøb af Red Hat skal bringe IBM til tops i den globale cloud-krig: "I sidste ende vil fire selskaber kæmpe med hinanden om at fordele det globale cloud-marked mellem sig

IBM og Red Hat står til at blive en kæmpe-udfordrer i cloud-markedet