Artikel top billede

Bilbasen og DBA solgt til ny ejer i milliardhandel

De danske internettjenester DBA og Bilbasen er endnu engang blevet solgt i en milliardhandel.

De danske online-handelspladser Bilbasen og DBA, der tidligere hed Den Blå Avis, er kommet på norske hænder efter den amerikanske gigant eBay har solgt sin annonce-afdeling til norske Adevinta.

Den forretning er både Bilbasen og DBA altså en del af, og derfor er de to selskaber nu ikke længere en del af den amerikanske online-platform, skriver Ritzau.

Norske Adevinta har betalt intet mindre end 61 milliarder kroner for annonceforretning, som de to danske hjemmesider er en del af.

eBay købte selv DBA i oktober 2008 for 2,1 milliarder kroner. Dengang var Bilbasen også ejet af DBA, som eBay samtidig overtog.

Læs også: eBay køber Den Blå Avis

Det er dog ikke Adevinta selv, der overtager de to danske dele af forretningen. I stedet bliver de sendt videre til virksomheden Schibsted, der er en af ejerne af Adevinta.

"Vi har haft øjnene på Danmark i et stykke tid, og at overtage Bilbasen.dk og DBA.dk er en unik mulighed for Schibsted for at opnå en adgang til dette digitalt fremskredne og attraktive marked for onlineannoncer," siger Schibsteds topchef, Kristin Skogen Lund i en pressemeddelelse.

Ifølge Ritzau udgør de to danskstiftede platforme en værdi i handlen på 2,2 milliarder kroner. Dermed er værdien af de to hjemmesider ikke steget betragteligt siden, de sidst blev handlet for mere end 10 år siden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere