Artikel top billede

Bilbasen og DBA solgt til ny ejer i milliardhandel

De danske internettjenester DBA og Bilbasen er endnu engang blevet solgt i en milliardhandel.

De danske online-handelspladser Bilbasen og DBA, der tidligere hed Den Blå Avis, er kommet på norske hænder efter den amerikanske gigant eBay har solgt sin annonce-afdeling til norske Adevinta.

Den forretning er både Bilbasen og DBA altså en del af, og derfor er de to selskaber nu ikke længere en del af den amerikanske online-platform, skriver Ritzau.

Norske Adevinta har betalt intet mindre end 61 milliarder kroner for annonceforretning, som de to danske hjemmesider er en del af.

eBay købte selv DBA i oktober 2008 for 2,1 milliarder kroner. Dengang var Bilbasen også ejet af DBA, som eBay samtidig overtog.

Læs også: eBay køber Den Blå Avis

Det er dog ikke Adevinta selv, der overtager de to danske dele af forretningen. I stedet bliver de sendt videre til virksomheden Schibsted, der er en af ejerne af Adevinta.

"Vi har haft øjnene på Danmark i et stykke tid, og at overtage Bilbasen.dk og DBA.dk er en unik mulighed for Schibsted for at opnå en adgang til dette digitalt fremskredne og attraktive marked for onlineannoncer," siger Schibsteds topchef, Kristin Skogen Lund i en pressemeddelelse.

Ifølge Ritzau udgør de to danskstiftede platforme en værdi i handlen på 2,2 milliarder kroner. Dermed er værdien af de to hjemmesider ikke steget betragteligt siden, de sidst blev handlet for mere end 10 år siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere