Bilbasen og DBA solgt til ny ejer i milliardhandel

De danske internettjenester DBA og Bilbasen er endnu engang blevet solgt i en milliardhandel.

De danske online-handelspladser Bilbasen og DBA, der tidligere hed Den Blå Avis, er kommet på norske hænder efter den amerikanske gigant eBay har solgt sin annonce-afdeling til norske Adevinta.

Den forretning er både Bilbasen og DBA altså en del af, og derfor er de to selskaber nu ikke længere en del af den amerikanske online-platform, skriver Ritzau.

Norske Adevinta har betalt intet mindre end 61 milliarder kroner for annonceforretning, som de to danske hjemmesider er en del af.

eBay købte selv DBA i oktober 2008 for 2,1 milliarder kroner. Dengang var Bilbasen også ejet af DBA, som eBay samtidig overtog.

Læs også: eBay køber Den Blå Avis

Det er dog ikke Adevinta selv, der overtager de to danske dele af forretningen. I stedet bliver de sendt videre til virksomheden Schibsted, der er en af ejerne af Adevinta.

"Vi har haft øjnene på Danmark i et stykke tid, og at overtage Bilbasen.dk og DBA.dk er en unik mulighed for Schibsted for at opnå en adgang til dette digitalt fremskredne og attraktive marked for onlineannoncer," siger Schibsteds topchef, Kristin Skogen Lund i en pressemeddelelse.

Ifølge Ritzau udgør de to danskstiftede platforme en værdi i handlen på 2,2 milliarder kroner. Dermed er værdien af de to hjemmesider ikke steget betragteligt siden, de sidst blev handlet for mere end 10 år siden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.