Artikel top billede

Videnskabsauktion: Edisons tegning af elpære, Nikola Teslas patenter og Stephen Hawkings Simpson figur under hammeren

16. juli var en stor dag for technørder med dybe lommer og hang til det kuriøse. Her blev 42 temmelig specielle effekter med en fremtrædende plads i videnskabshistorien solgt via auktionshuset Christies.

Var det noget med en original M4 Enigma krypteringsmaskine fra Anden Verdenskrig? Eller hvad med Einsteins personlige breve – eller måske Erwin Schrödingers håndskrevne udkast til ”A new atomic theory”?

Ærgerligt. Så har du nemlig lige glippet chancen for at lægge bud ind på Christies auktion med navnet ”Eureka! Scientific breakthroughs of the 20th century”, der fandt sted 16. juli.

De historiske dokumenter og genstande blev budt højt op.

Syv sider med skitser til den første elpære fra Thomas Edisons hånd gik for over 618.000 kr, mens et eksemplar af den sjældne, tyske Enigma kodemaskine gik for lidt under tre mio. kr.

I den endnu mere kuriøse afdeling blev Stephen Hawkings personlige Simpsons-figur (af ham selv!) solgt til en samler for ca. 25.000 kr.

Hawking optrådte nemlig selv i fire Simpsons episoder mellem 1999 og 2009, og det morede ham, at mange antog at den skøre professor Hawking fra Simpson var en fiktiv person.

Den store fysiker er citeret for at sige at ”lige så mange kender mig fra Simpsons som for min videnskab.” Han mente desuden, at Simpson var det bedste show, der nogensinde er vist på fjernsyn.

Hverken købere eller sælgere har valgt at stå frem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere