Artikel top billede

Videnskabsauktion: Edisons tegning af elpære, Nikola Teslas patenter og Stephen Hawkings Simpson figur under hammeren

16. juli var en stor dag for technørder med dybe lommer og hang til det kuriøse. Her blev 42 temmelig specielle effekter med en fremtrædende plads i videnskabshistorien solgt via auktionshuset Christies.

Var det noget med en original M4 Enigma krypteringsmaskine fra Anden Verdenskrig? Eller hvad med Einsteins personlige breve – eller måske Erwin Schrödingers håndskrevne udkast til ”A new atomic theory”?

Ærgerligt. Så har du nemlig lige glippet chancen for at lægge bud ind på Christies auktion med navnet ”Eureka! Scientific breakthroughs of the 20th century”, der fandt sted 16. juli.

De historiske dokumenter og genstande blev budt højt op.

Syv sider med skitser til den første elpære fra Thomas Edisons hånd gik for over 618.000 kr, mens et eksemplar af den sjældne, tyske Enigma kodemaskine gik for lidt under tre mio. kr.

I den endnu mere kuriøse afdeling blev Stephen Hawkings personlige Simpsons-figur (af ham selv!) solgt til en samler for ca. 25.000 kr.

Hawking optrådte nemlig selv i fire Simpsons episoder mellem 1999 og 2009, og det morede ham, at mange antog at den skøre professor Hawking fra Simpson var en fiktiv person.

Den store fysiker er citeret for at sige at ”lige så mange kender mig fra Simpsons som for min videnskab.” Han mente desuden, at Simpson var det bedste show, der nogensinde er vist på fjernsyn.

Hverken købere eller sælgere har valgt at stå frem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere