Videnskabsauktion: Edisons tegning af elpære, Nikola Teslas patenter og Stephen Hawkings Simpson figur under hammeren

16. juli var en stor dag for technørder med dybe lommer og hang til det kuriøse. Her blev 42 temmelig specielle effekter med en fremtrædende plads i videnskabshistorien solgt via auktionshuset Christies.

Var det noget med en original M4 Enigma krypteringsmaskine fra Anden Verdenskrig? Eller hvad med Einsteins personlige breve – eller måske Erwin Schrödingers håndskrevne udkast til ”A new atomic theory”?

Ærgerligt. Så har du nemlig lige glippet chancen for at lægge bud ind på Christies auktion med navnet ”Eureka! Scientific breakthroughs of the 20th century”, der fandt sted 16. juli.

De historiske dokumenter og genstande blev budt højt op.

Syv sider med skitser til den første elpære fra Thomas Edisons hånd gik for over 618.000 kr, mens et eksemplar af den sjældne, tyske Enigma kodemaskine gik for lidt under tre mio. kr.

I den endnu mere kuriøse afdeling blev Stephen Hawkings personlige Simpsons-figur (af ham selv!) solgt til en samler for ca. 25.000 kr.

Hawking optrådte nemlig selv i fire Simpsons episoder mellem 1999 og 2009, og det morede ham, at mange antog at den skøre professor Hawking fra Simpson var en fiktiv person.

Den store fysiker er citeret for at sige at ”lige så mange kender mig fra Simpsons som for min videnskab.” Han mente desuden, at Simpson var det bedste show, der nogensinde er vist på fjernsyn.

Hverken købere eller sælgere har valgt at stå frem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.