Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple indleder ambitiøs klima-plan: Vil fjerne sit klimaaftryk på 10 år - se hvordan her

Apple vil som selskab være CO2-neutral om 10 år, hvor selskabets klimaaftryk skal være fjernet helt. Apple har lagt en detaljeret plan, der omfatter en lang række tiltag. Se planen her.

Apples klimaaftryk på tværs af samtlige af selskabets produktionsenheder og forretnings-divisioner skal være fjernet helt i 2030.

Sådan lyder det fra Apple i en ny målsætning.

“Apple forpligter sig til at være 100 procent CO2-neutral på tværs af den samlede forretning, produktion, supply chain og produkt life cycle i 2030,” lyder det fra hovedkvarteret i Cupertino, USA, i en udsendt meddelelse.

Apple er i dag alerede CO2-neutral på tværs af den globale forretning, meddeler selskabet, men målsætningen udvides nu.

Konkret betyder det ifølge Apple, at alle Apple-enheder, der sælges fra 2030, ikke vil have noget klima-aftryk overhovedet.

Apple indgår som alle andre hardware-produkter i et større økosystem, og selskabet har i forbindelse med målsætningen offentliggjort en road map, som andre selskaber kan anvende for også at blive CO2-neutrale.

Den hedder ‘2030 Environmental Progress Report."

Den beskriver relativt detaljeret, hvordan Apple vil nå frem til at blive klimaneutral ved blandt andet at reducere udslip med 75 procent og udvikle CO2-reducerende løsninger for de sidste 25 procent.

Den beskriver, hvordan Apple vil fokusere på en række områder, der tilsammen skal nedbringe klima-aftrykket - herunder materiale-udvikling af blandt andet aluminium, nye processer, anvendelse af bæredygtig energi, partnerskaber med blandt andet klima-organisationer i USA og Kina, aftaler med samtlige underleverandører, klimavenligt byggeri og flere andre ting.

Du finder 2030 Environmental Progress Report her.

Også Microsoft er ved at sætte gang i en ambitiøs klimaplan, som selskabet lancerede i januar.

Den kan du læse mere om her: Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Apples roadmap vil inkludere følgende (fra Apples rapport på engelsk):
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere