(Foto: Dan Jensen)

Apple indleder ambitiøs klima-plan: Vil fjerne sit klimaaftryk på 10 år - se hvordan her

Apple vil som selskab være CO2-neutral om 10 år, hvor selskabets klimaaftryk skal være fjernet helt. Apple har lagt en detaljeret plan, der omfatter en lang række tiltag. Se planen her.

Apples klimaaftryk på tværs af samtlige af selskabets produktionsenheder og forretnings-divisioner skal være fjernet helt i 2030.

Sådan lyder det fra Apple i en ny målsætning.

“Apple forpligter sig til at være 100 procent CO2-neutral på tværs af den samlede forretning, produktion, supply chain og produkt life cycle i 2030,” lyder det fra hovedkvarteret i Cupertino, USA, i en udsendt meddelelse.

Apple er i dag alerede CO2-neutral på tværs af den globale forretning, meddeler selskabet, men målsætningen udvides nu.

Konkret betyder det ifølge Apple, at alle Apple-enheder, der sælges fra 2030, ikke vil have noget klima-aftryk overhovedet.

Apple indgår som alle andre hardware-produkter i et større økosystem, og selskabet har i forbindelse med målsætningen offentliggjort en road map, som andre selskaber kan anvende for også at blive CO2-neutrale.

Den hedder ‘2030 Environmental Progress Report."

Den beskriver relativt detaljeret, hvordan Apple vil nå frem til at blive klimaneutral ved blandt andet at reducere udslip med 75 procent og udvikle CO2-reducerende løsninger for de sidste 25 procent.

Den beskriver, hvordan Apple vil fokusere på en række områder, der tilsammen skal nedbringe klima-aftrykket - herunder materiale-udvikling af blandt andet aluminium, nye processer, anvendelse af bæredygtig energi, partnerskaber med blandt andet klima-organisationer i USA og Kina, aftaler med samtlige underleverandører, klimavenligt byggeri og flere andre ting.

Du finder 2030 Environmental Progress Report her.

Også Microsoft er ved at sætte gang i en ambitiøs klimaplan, som selskabet lancerede i januar.

Den kan du læse mere om her: Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Apples roadmap vil inkludere følgende (fra Apples rapport på engelsk):
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.