(Foto: Dan Jensen)

Apple indleder ambitiøs klima-plan: Vil fjerne sit klimaaftryk på 10 år - se hvordan her

Apple vil som selskab være CO2-neutral om 10 år, hvor selskabets klimaaftryk skal være fjernet helt. Apple har lagt en detaljeret plan, der omfatter en lang række tiltag. Se planen her.

Apples klimaaftryk på tværs af samtlige af selskabets produktionsenheder og forretnings-divisioner skal være fjernet helt i 2030.

Sådan lyder det fra Apple i en ny målsætning.

“Apple forpligter sig til at være 100 procent CO2-neutral på tværs af den samlede forretning, produktion, supply chain og produkt life cycle i 2030,” lyder det fra hovedkvarteret i Cupertino, USA, i en udsendt meddelelse.

Apple er i dag alerede CO2-neutral på tværs af den globale forretning, meddeler selskabet, men målsætningen udvides nu.

Konkret betyder det ifølge Apple, at alle Apple-enheder, der sælges fra 2030, ikke vil have noget klima-aftryk overhovedet.

Apple indgår som alle andre hardware-produkter i et større økosystem, og selskabet har i forbindelse med målsætningen offentliggjort en road map, som andre selskaber kan anvende for også at blive CO2-neutrale.

Den hedder ‘2030 Environmental Progress Report."

Den beskriver relativt detaljeret, hvordan Apple vil nå frem til at blive klimaneutral ved blandt andet at reducere udslip med 75 procent og udvikle CO2-reducerende løsninger for de sidste 25 procent.

Den beskriver, hvordan Apple vil fokusere på en række områder, der tilsammen skal nedbringe klima-aftrykket - herunder materiale-udvikling af blandt andet aluminium, nye processer, anvendelse af bæredygtig energi, partnerskaber med blandt andet klima-organisationer i USA og Kina, aftaler med samtlige underleverandører, klimavenligt byggeri og flere andre ting.

Du finder 2030 Environmental Progress Report her.

Også Microsoft er ved at sætte gang i en ambitiøs klimaplan, som selskabet lancerede i januar.

Den kan du læse mere om her: Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Apples roadmap vil inkludere følgende (fra Apples rapport på engelsk):
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.