Artikel top billede

Afhøring af topchefer for Amazon, Apple, Facebook og Google udskydes

Mandagens planlagte afhøring af Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichar udskydes pludseligt.

Det bliver ikke mandag, at topcheferne for de fire amerikanske online-giganter Amazon, Apple, Facebook og Google, bliver afhørt af en høringskomite i Washington DC.

Det var ellers planen, at de fire topchefer ret usædvanligt samme dag skulle afhøres om deres selskabers forretningsmetoder, hvilket du kan læse mere om her: Topcheferne for Amazon, Apple, Facebook og Google skal afhøres i næste uge - skal alle afgive forklaring i alvorlig sag 27. juli.

Men nu meddeler høringskomiteen under Repræsentanternes Hus, at høringen udsættes med to dage, så den nu i stedet skal finde sted onsdag 29. juli klokken 12:00 lokal tid.

Den har fået overskriften “Examining the dominance of Amazon, Apple, Facebook and Google” [‘Undersøgelse af Amazon, Apple, Facebook og Googles dominans,’ red].

De fire topchefer, Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichar, har mulighed for at afgive forklaring under høringen både online eller ved fysisk at dukke op i Washington DC på den amerikanske østkyst.

De har alle fire meddelt, at de vil deltage i høringen virtuelt. De har alle fire deres kontorer og daglige arbejdsplads på den amerikanske vestkyst.

“Siden juni i fjor har komiteen undersøgt et lille antal digitale platformes dominans og hvorvidt de nuværende antimonopol-love er tilstrækkelige,” lyder det fra hørings-komiteen forud for høringen.

Her skriver den desuden, at det ‘afgørende,’ at de fire topchefer er imødekommende, da de fire selskaber, som de repræsenterer, spiller en vigtig rolle i amerikanernes dagligdag.

“Som vi har sagt fra begyndelsen, er deres [topcheferne, red] vidneforklaringer essentielle for færdiggærelsen af denne undersøgelse.”

Du finder hele meddelelsen fra høringskomiteen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere