Topcheferne for Amazon, Apple, Facebook og Google skal afhøres i næste uge - skal alle afgive forklaring i alvorlig sag 27. juli

Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichar skal stille for en høringskomite 27. juli i Washington DC, hvor de skal afgive forklaring i en alvorlig sag.

Topcheferne for fire af de største og mest magtfulde tech-firmaer i USA skal 27. juli stille for en høringskomite i USA’s hovedstad, Washington DC.

Her skal de fire berømte topchefer samme dag afgive forklaring på deres virksomheders forretningsmetoder over komiteen.

Den er i gang med at undersøge, hvorvidt de fire store selskaber aktivt og systematisk arbejder på at skade og ødelægge mindre konkurrenter og træffer valg, der ikke er til kundernes bedste.

De fire kendte topchefer - Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichar - står hver især i spidsen for selskaber, der økonomisk set er på størrelse med mindre lande, og de er ligeså kendte som rockstjerner og har stor politisk og økonomisk magt.

På grund af coronasituationen slipper de fire for at flyve til Washington DC, da afhøringerne vil finde sted virtuelt.

Ifølge Reuters kan afhøringen af de fire topchefer af striben af skeptiske politikere blive et afgørende øjeblik i den langvarige kritik af de store tech-selskabers metoder og voksende magt i USA.

Mediet vurderer, at det er sandsynligt, at Tim Cook vil blive udspurgt om Apples metoder i App Store - blandt andet med udgangspunkt i kritikken fra danske David Heinemeier Hansson.

Den kan du læse mere om her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Jeff Bezos vil angiveligt blive udspurgt om de valgmuligheder, som Amazon giver kunderne, mens Mark Zuckerberg angiveligt vil blive udspurgt om Facebooks håndtering af konkurrenter som Twitter, TikTok og andre.

USA har ifølge Reuters for tiden inden lovgivning, der regulerer de store techfirmaers forretningsmetoder, og høringen er et led i udarbejdelsen af denne type lovgivning, der altså dermed kan blive en alvorlig sag for selskaberne.

Læs også:

Microsoft og fire andre tech-kæmper efterforskes for at kvæle konkurrence med lukrative opkøbstilbud

Globale it-firmaer i chok over nyt immigrations-forbud fra Trump: Dybt skadeligt at holde verdens bedste it-folk ude af USA


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Bevis værdien ved Vulnerability Management med 4 simple trin
Vulnerability Management kan føles som en endeløs klatretur. Derfor kan du med dette whitepaper få indsigt i hvordan du fokuserer på dine indsatser, beviser værdien af dit program og opnår tillid, budget og anerkendelse med fire simple steps.