Artikel top billede

Topcheferne for Amazon, Apple, Facebook og Google skal afhøres i næste uge - skal alle afgive forklaring i alvorlig sag 27. juli

Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichar skal stille for en høringskomite 27. juli i Washington DC, hvor de skal afgive forklaring i en alvorlig sag.

Topcheferne for fire af de største og mest magtfulde tech-firmaer i USA skal 27. juli stille for en høringskomite i USA’s hovedstad, Washington DC.

Her skal de fire berømte topchefer samme dag afgive forklaring på deres virksomheders forretningsmetoder over komiteen.

Den er i gang med at undersøge, hvorvidt de fire store selskaber aktivt og systematisk arbejder på at skade og ødelægge mindre konkurrenter og træffer valg, der ikke er til kundernes bedste.

De fire kendte topchefer - Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichar - står hver især i spidsen for selskaber, der økonomisk set er på størrelse med mindre lande, og de er ligeså kendte som rockstjerner og har stor politisk og økonomisk magt.

På grund af coronasituationen slipper de fire for at flyve til Washington DC, da afhøringerne vil finde sted virtuelt.

Ifølge Reuters kan afhøringen af de fire topchefer af striben af skeptiske politikere blive et afgørende øjeblik i den langvarige kritik af de store tech-selskabers metoder og voksende magt i USA.

Mediet vurderer, at det er sandsynligt, at Tim Cook vil blive udspurgt om Apples metoder i App Store - blandt andet med udgangspunkt i kritikken fra danske David Heinemeier Hansson.

Den kan du læse mere om her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Jeff Bezos vil angiveligt blive udspurgt om de valgmuligheder, som Amazon giver kunderne, mens Mark Zuckerberg angiveligt vil blive udspurgt om Facebooks håndtering af konkurrenter som Twitter, TikTok og andre.

USA har ifølge Reuters for tiden inden lovgivning, der regulerer de store techfirmaers forretningsmetoder, og høringen er et led i udarbejdelsen af denne type lovgivning, der altså dermed kan blive en alvorlig sag for selskaberne.

Læs også:

Microsoft og fire andre tech-kæmper efterforskes for at kvæle konkurrence med lukrative opkøbstilbud

Globale it-firmaer i chok over nyt immigrations-forbud fra Trump: Dybt skadeligt at holde verdens bedste it-folk ude af USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere