Topcheferne for Amazon, Apple, Facebook og Google skal afhøres i næste uge - skal alle afgive forklaring i alvorlig sag 27. juli

Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichar skal stille for en høringskomite 27. juli i Washington DC, hvor de skal afgive forklaring i en alvorlig sag.

Topcheferne for fire af de største og mest magtfulde tech-firmaer i USA skal 27. juli stille for en høringskomite i USA’s hovedstad, Washington DC.

Her skal de fire berømte topchefer samme dag afgive forklaring på deres virksomheders forretningsmetoder over komiteen.

Den er i gang med at undersøge, hvorvidt de fire store selskaber aktivt og systematisk arbejder på at skade og ødelægge mindre konkurrenter og træffer valg, der ikke er til kundernes bedste.

De fire kendte topchefer - Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichar - står hver især i spidsen for selskaber, der økonomisk set er på størrelse med mindre lande, og de er ligeså kendte som rockstjerner og har stor politisk og økonomisk magt.

På grund af coronasituationen slipper de fire for at flyve til Washington DC, da afhøringerne vil finde sted virtuelt.

Ifølge Reuters kan afhøringen af de fire topchefer af striben af skeptiske politikere blive et afgørende øjeblik i den langvarige kritik af de store tech-selskabers metoder og voksende magt i USA.

Mediet vurderer, at det er sandsynligt, at Tim Cook vil blive udspurgt om Apples metoder i App Store - blandt andet med udgangspunkt i kritikken fra danske David Heinemeier Hansson.

Den kan du læse mere om her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Jeff Bezos vil angiveligt blive udspurgt om de valgmuligheder, som Amazon giver kunderne, mens Mark Zuckerberg angiveligt vil blive udspurgt om Facebooks håndtering af konkurrenter som Twitter, TikTok og andre.

USA har ifølge Reuters for tiden inden lovgivning, der regulerer de store techfirmaers forretningsmetoder, og høringen er et led i udarbejdelsen af denne type lovgivning, der altså dermed kan blive en alvorlig sag for selskaberne.

Læs også:

Microsoft og fire andre tech-kæmper efterforskes for at kvæle konkurrence med lukrative opkøbstilbud

Globale it-firmaer i chok over nyt immigrations-forbud fra Trump: Dybt skadeligt at holde verdens bedste it-folk ude af USA


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.