Artikel top billede

Topcheferne for Amazon, Apple, Facebook og Google skal afhøres i næste uge - skal alle afgive forklaring i alvorlig sag 27. juli

Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichar skal stille for en høringskomite 27. juli i Washington DC, hvor de skal afgive forklaring i en alvorlig sag.

Topcheferne for fire af de største og mest magtfulde tech-firmaer i USA skal 27. juli stille for en høringskomite i USA’s hovedstad, Washington DC.

Her skal de fire berømte topchefer samme dag afgive forklaring på deres virksomheders forretningsmetoder over komiteen.

Den er i gang med at undersøge, hvorvidt de fire store selskaber aktivt og systematisk arbejder på at skade og ødelægge mindre konkurrenter og træffer valg, der ikke er til kundernes bedste.

De fire kendte topchefer - Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichar - står hver især i spidsen for selskaber, der økonomisk set er på størrelse med mindre lande, og de er ligeså kendte som rockstjerner og har stor politisk og økonomisk magt.

På grund af coronasituationen slipper de fire for at flyve til Washington DC, da afhøringerne vil finde sted virtuelt.

Ifølge Reuters kan afhøringen af de fire topchefer af striben af skeptiske politikere blive et afgørende øjeblik i den langvarige kritik af de store tech-selskabers metoder og voksende magt i USA.

Mediet vurderer, at det er sandsynligt, at Tim Cook vil blive udspurgt om Apples metoder i App Store - blandt andet med udgangspunkt i kritikken fra danske David Heinemeier Hansson.

Den kan du læse mere om her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Jeff Bezos vil angiveligt blive udspurgt om de valgmuligheder, som Amazon giver kunderne, mens Mark Zuckerberg angiveligt vil blive udspurgt om Facebooks håndtering af konkurrenter som Twitter, TikTok og andre.

USA har ifølge Reuters for tiden inden lovgivning, der regulerer de store techfirmaers forretningsmetoder, og høringen er et led i udarbejdelsen af denne type lovgivning, der altså dermed kan blive en alvorlig sag for selskaberne.

Læs også:

Microsoft og fire andre tech-kæmper efterforskes for at kvæle konkurrence med lukrative opkøbstilbud

Globale it-firmaer i chok over nyt immigrations-forbud fra Trump: Dybt skadeligt at holde verdens bedste it-folk ude af USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere