Artikel top billede

Google vil bygge gigantisk søkabel mellem USA og Europa

Søgegiganten Google har sat gang i planerne om et nyt søkabel, der skal strække sig fra USA til Spanien og Storbritannien.

Tirsdag kunne Google løfte sløret for planerne om at bygge et nyt søkabel fra USA til Europa.

Mere præcist kommer det nye kabel til at strække sig fra den amerikanske delstat New York til den britiske vestkyst og den spanske by Bilbao.

Det skriver CNBC.

Det kommende kabel har fået navnet Grace Hopper, og skal sikre "bedre modstandsdygtighed for netværket, der understøtter Googles kunder."

"Når det er godkendt vil Grace Hopper-kablet være et af de første nye kabler, der forbinder USA og Storbritannien siden 2003, og øger dermed kapaciteten på den travle, globale strækning," siger Bikash Koley, vice president for Google Global Network.

Når kablet er færdigbygget vil den britiske del af kablet måle 6.250 kilometer, mens den spanske del vil blive 6.300 kilometer langt.

Det bliver det amerikanske selskab SubCom, der skal stå for arbejdet og kablet forventes at være færdigt i løbet af 2022.

Læs også: Facebook planlægger gigantisk søkabel – kan næsten nå hele vejen rundt om jorden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere