Artikel top billede

Google vil bygge gigantisk søkabel mellem USA og Europa

Søgegiganten Google har sat gang i planerne om et nyt søkabel, der skal strække sig fra USA til Spanien og Storbritannien.

Tirsdag kunne Google løfte sløret for planerne om at bygge et nyt søkabel fra USA til Europa.

Mere præcist kommer det nye kabel til at strække sig fra den amerikanske delstat New York til den britiske vestkyst og den spanske by Bilbao.

Det skriver CNBC.

Det kommende kabel har fået navnet Grace Hopper, og skal sikre "bedre modstandsdygtighed for netværket, der understøtter Googles kunder."

"Når det er godkendt vil Grace Hopper-kablet være et af de første nye kabler, der forbinder USA og Storbritannien siden 2003, og øger dermed kapaciteten på den travle, globale strækning," siger Bikash Koley, vice president for Google Global Network.

Når kablet er færdigbygget vil den britiske del af kablet måle 6.250 kilometer, mens den spanske del vil blive 6.300 kilometer langt.

Det bliver det amerikanske selskab SubCom, der skal stå for arbejdet og kablet forventes at være færdigt i løbet af 2022.

Læs også: Facebook planlægger gigantisk søkabel – kan næsten nå hele vejen rundt om jorden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere