Amazon kommer til Norden om få måneder: Åbner lager i Sverige om få måneder

Efter flere år med rygter mener flere handels-eksperter nu, at det skulle være sikkert og vist: Amazon vil åbne sin første afdeling i Norden om få måneder.

Der har været rygter og forlydender i årevis om, at e-handelsgiganten Amazon vil åbne en afdeling i Norden.

Hidtil er intet sket. Men det vil ændre sig i løbet af de kommende måneder.

Svenske Dagens Nyheter skriver i hvert fald nu, at Amazon vil åbne i Sverige til efteråret.

Ifølge avisen bekræftes det af flere kilder, at lanceringen allerede er godt i gang på de interne linier i Amazon, der er i gang med at lukke tusindvis af aftaler med forskellige producenter og leverandører og lignende, der skal levere gennem det måske kommende svenske Amazon-lager.

Selskabet sigter angiveligt efter at åbne den nordiske afdeling i forbindelse med tilbuds-begivenheden Black Friday, der løber af stablen i slutningen af november.

Andre kilder vurderer, at lanceringen vil finde sted allerede i september.

Herhjemme slog boghandlere i foråret alarm, da det kom frem, at Amazon var i gang med at indgå aftale med flere danske bogforlag.

Det kan du læse mere om her: Amazon på vej til Danmark: Gyldendal indgår aftale med gigantisk Amazon-selskab - danske boghandlere slår alarm

Nordea har tidligere vurderet, at Amazon inden for den nærmeste fremtid vil åbne i Norden.

Ifølge bankens vurdering var det oprindeligt planen, at Amazon ville åbne en nordisk filial helt tilbage i slutningen af 2018, hvor Amazon faktisk nåede at købe domænet Amazon.se og indgå leveringsaftale med PostNord, inden brexit-balladen fik Amazon til at trække følehornene til sig.

Blandt andet frygtede Amazon, at en hård brexit ville få forsendelserne fra selskabets store engelske lager til at blive meget dyrere.

Amazon frygtes især af butikker, der sælge sportsbeklædning, boligindretning, elektronik, udstyr til hjemmet og lignende.

Læs også:

Få overblikket: Amazon kommer flyvende mod den danske e-handels-branche - sådan undgår du at ende som slave af den amerikanske gigant

Sådan undgår du at blive "amazoned": Den danske e-handels-branche har fem råd til dig, der frygter at blive kørt over af mægtige Amazon

Fætter BR's dramatiske konkurs tilbyder livsvigtig læring før Amazon kommer buldrende: Disse fire ting skal du have tjek på

Dansk topchef forventer, at Amazon åbner i Danmark til efteråret: "Amazons indtog får indflydelse på os alle"mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.