Amazon kommer til Norden om få måneder: Åbner lager i Sverige om få måneder

Efter flere år med rygter mener flere handels-eksperter nu, at det skulle være sikkert og vist: Amazon vil åbne sin første afdeling i Norden om få måneder.

Der har været rygter og forlydender i årevis om, at e-handelsgiganten Amazon vil åbne en afdeling i Norden.

Hidtil er intet sket. Men det vil ændre sig i løbet af de kommende måneder.

Svenske Dagens Nyheter skriver i hvert fald nu, at Amazon vil åbne i Sverige til efteråret.

Ifølge avisen bekræftes det af flere kilder, at lanceringen allerede er godt i gang på de interne linier i Amazon, der er i gang med at lukke tusindvis af aftaler med forskellige producenter og leverandører og lignende, der skal levere gennem det måske kommende svenske Amazon-lager.

Selskabet sigter angiveligt efter at åbne den nordiske afdeling i forbindelse med tilbuds-begivenheden Black Friday, der løber af stablen i slutningen af november.

Andre kilder vurderer, at lanceringen vil finde sted allerede i september.

Herhjemme slog boghandlere i foråret alarm, da det kom frem, at Amazon var i gang med at indgå aftale med flere danske bogforlag.

Det kan du læse mere om her: Amazon på vej til Danmark: Gyldendal indgår aftale med gigantisk Amazon-selskab - danske boghandlere slår alarm

Nordea har tidligere vurderet, at Amazon inden for den nærmeste fremtid vil åbne i Norden.

Ifølge bankens vurdering var det oprindeligt planen, at Amazon ville åbne en nordisk filial helt tilbage i slutningen af 2018, hvor Amazon faktisk nåede at købe domænet Amazon.se og indgå leveringsaftale med PostNord, inden brexit-balladen fik Amazon til at trække følehornene til sig.

Blandt andet frygtede Amazon, at en hård brexit ville få forsendelserne fra selskabets store engelske lager til at blive meget dyrere.

Amazon frygtes især af butikker, der sælge sportsbeklædning, boligindretning, elektronik, udstyr til hjemmet og lignende.

Læs også:

Få overblikket: Amazon kommer flyvende mod den danske e-handels-branche - sådan undgår du at ende som slave af den amerikanske gigant

Sådan undgår du at blive "amazoned": Den danske e-handels-branche har fem råd til dig, der frygter at blive kørt over af mægtige Amazon

Fætter BR's dramatiske konkurs tilbyder livsvigtig læring før Amazon kommer buldrende: Disse fire ting skal du have tjek på

Dansk topchef forventer, at Amazon åbner i Danmark til efteråret: "Amazons indtog får indflydelse på os alle"
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.