Amazon kommer til Norden om få måneder: Åbner lager i Sverige om få måneder

Efter flere år med rygter mener flere handels-eksperter nu, at det skulle være sikkert og vist: Amazon vil åbne sin første afdeling i Norden om få måneder.

Der har været rygter og forlydender i årevis om, at e-handelsgiganten Amazon vil åbne en afdeling i Norden.

Hidtil er intet sket. Men det vil ændre sig i løbet af de kommende måneder.

Svenske Dagens Nyheter skriver i hvert fald nu, at Amazon vil åbne i Sverige til efteråret.

Ifølge avisen bekræftes det af flere kilder, at lanceringen allerede er godt i gang på de interne linier i Amazon, der er i gang med at lukke tusindvis af aftaler med forskellige producenter og leverandører og lignende, der skal levere gennem det måske kommende svenske Amazon-lager.

Selskabet sigter angiveligt efter at åbne den nordiske afdeling i forbindelse med tilbuds-begivenheden Black Friday, der løber af stablen i slutningen af november.

Andre kilder vurderer, at lanceringen vil finde sted allerede i september.

Herhjemme slog boghandlere i foråret alarm, da det kom frem, at Amazon var i gang med at indgå aftale med flere danske bogforlag.

Det kan du læse mere om her: Amazon på vej til Danmark: Gyldendal indgår aftale med gigantisk Amazon-selskab - danske boghandlere slår alarm

Nordea har tidligere vurderet, at Amazon inden for den nærmeste fremtid vil åbne i Norden.

Ifølge bankens vurdering var det oprindeligt planen, at Amazon ville åbne en nordisk filial helt tilbage i slutningen af 2018, hvor Amazon faktisk nåede at købe domænet Amazon.se og indgå leveringsaftale med PostNord, inden brexit-balladen fik Amazon til at trække følehornene til sig.

Blandt andet frygtede Amazon, at en hård brexit ville få forsendelserne fra selskabets store engelske lager til at blive meget dyrere.

Amazon frygtes især af butikker, der sælge sportsbeklædning, boligindretning, elektronik, udstyr til hjemmet og lignende.

Læs også:

Få overblikket: Amazon kommer flyvende mod den danske e-handels-branche - sådan undgår du at ende som slave af den amerikanske gigant

Sådan undgår du at blive "amazoned": Den danske e-handels-branche har fem råd til dig, der frygter at blive kørt over af mægtige Amazon

Fætter BR's dramatiske konkurs tilbyder livsvigtig læring før Amazon kommer buldrende: Disse fire ting skal du have tjek på

Dansk topchef forventer, at Amazon åbner i Danmark til efteråret: "Amazons indtog får indflydelse på os alle"mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.