(Foto: Microsoft)

Microsoft tester brændselsceller som drivkraft til sine Azure-datacentre: Skal indgå i energirigtigt kredsløb

Microsoft er i gang med at teste, om brændselsceller kan anvendes som backup til energiforsyningen til de store datacentre.

Microsoft er i gang med at teste, om det er muligt at erstatte de nuværende store diesel-generatorer med miljøvenlige brændselsceller i backup-funktionerne i selskabets store datacentre.

Brændselsceller drives af brint, der sættes i forbindelse med ilt, hvilket skaber elektrisk energi. Eneste spildprodukt i ‘udstødningen’ er vand.

Det gør dem markant mere miljøvenlige end diesel-generatorerne.

Microsoft meddeler, at selskabet i et forsøg har drevet et sæt af servere i et af sine datacentere med strøm fra brændselsceller i 48 timer i træk.

Perspektiverne er store for selskabet, der i januar meddelte, at det i 2050 vil have fjernet hele det klimaaftryk, som det har sat siden etableringen i 1975.

Det kan du læse mere om her: Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Microsoft meddeler, at diesel i dag står for en procent af selskabets samlede udslip. Diesel-generatorerne anvendes stort set udelukkende som backup til Azure-datacentrene.

Men de er dyre, og det meste af tiden kører de slet ikke, men skal alligevel testes og vedligeholdes, lyder det fra Microsoft.

Selskabet arbejder - som stort set alle de øvrige datacenter-giganter i verden - efter et mål om at anvende grøn energi fra eksempelvis vind eller vandkraft til at drive de strømkrævende centre.

Kredsløb
Det er Microsofts ide, at brændselscellerne kan indgå i et kredsløb. Det er nemlig en energikrævende proces at danne brint, som i dette tilfælde vil ske via elektrolyse, hvor vand spaltes.

Det kræver meget strøm, og Microsoft forestiller sig, at man kan danne brint i anlæg knyttet til selve datacentrene i perioder, hvor der er overproduktion af strøm på dage, hvor der er meget sol, eller hvor det blæser meget.

Den dannede brint kan dernæst anvendes i brændselscellerne til produktion af strøm i perioder, hvor strøm-produktionen fra sol og vind er lav.

Du kan læse mere om Microsofts projekt med brændselsceller her.

Læs også:

Stiller din organisation disse klimaspørgsmål, når I vælger hardware?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.