Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Microsoft tester brændselsceller som drivkraft til sine Azure-datacentre: Skal indgå i energirigtigt kredsløb

Microsoft er i gang med at teste, om brændselsceller kan anvendes som backup til energiforsyningen til de store datacentre.

Microsoft er i gang med at teste, om det er muligt at erstatte de nuværende store diesel-generatorer med miljøvenlige brændselsceller i backup-funktionerne i selskabets store datacentre.

Brændselsceller drives af brint, der sættes i forbindelse med ilt, hvilket skaber elektrisk energi. Eneste spildprodukt i ‘udstødningen’ er vand.

Det gør dem markant mere miljøvenlige end diesel-generatorerne.

Microsoft meddeler, at selskabet i et forsøg har drevet et sæt af servere i et af sine datacentere med strøm fra brændselsceller i 48 timer i træk.

Perspektiverne er store for selskabet, der i januar meddelte, at det i 2050 vil have fjernet hele det klimaaftryk, som det har sat siden etableringen i 1975.

Det kan du læse mere om her: Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Microsoft meddeler, at diesel i dag står for en procent af selskabets samlede udslip. Diesel-generatorerne anvendes stort set udelukkende som backup til Azure-datacentrene.

Men de er dyre, og det meste af tiden kører de slet ikke, men skal alligevel testes og vedligeholdes, lyder det fra Microsoft.

Selskabet arbejder - som stort set alle de øvrige datacenter-giganter i verden - efter et mål om at anvende grøn energi fra eksempelvis vind eller vandkraft til at drive de strømkrævende centre.

Kredsløb

Det er Microsofts ide, at brændselscellerne kan indgå i et kredsløb. Det er nemlig en energikrævende proces at danne brint, som i dette tilfælde vil ske via elektrolyse, hvor vand spaltes.

Det kræver meget strøm, og Microsoft forestiller sig, at man kan danne brint i anlæg knyttet til selve datacentrene i perioder, hvor der er overproduktion af strøm på dage, hvor der er meget sol, eller hvor det blæser meget.

Den dannede brint kan dernæst anvendes i brændselscellerne til produktion af strøm i perioder, hvor strøm-produktionen fra sol og vind er lav.

Du kan læse mere om Microsofts projekt med brændselsceller her.

Læs også:

Stiller din organisation disse klimaspørgsmål, når I vælger hardware?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere