Artikel top billede

Nordea: Der er ikke blevet truffet beslutning om at afskedige på grund af it-system

Der er endnu ikke blevet truffet nogen beslutning om at opsige Nordea-medarbejdere på grund af indførelsen af nyt it-system, meddeler Nordea til Computerworld.

Der er ikke blevet taget nogen beslutning om at opsige medarbejdere i Nordea og erstatte dem med it-systemer.

Det meddeler Nordea til Computerworld, efter vi tirsdag med henvisning til et interview i Bloomberg News blandt andet skrev, at Nordea er på vej med fyresedler.

Det gjorde vi i denne artikel: Nordea vil erstatte stort antal medarbejdere med it-systemer: Omkostninger skal nedbringes.

Men det er ikke korrekt, meddeler Nordea.

“Der er ikke blevet taget nogle nye beslutninger om, at skære i antallet af compliance-medarbejdere," lyder det fra Nordea.

Banken meddeler, at direktør Mikael Bjertrup i interviewt i Bloomberg News taler om et fremtidscenarie og ikke det aktuelle billede.

"Det, som Mikael Bjertrup refererer til [i interviewet med Bloomberg News, red], er, at vi på sigt forudser, at vi kommer til at være færre compliance-medarbejdere i takt med, at vi bliver endnu bedre til at udvikle nye teknologier og bruge algoritmer i vores compliance-arbejde," meddeler Nordea.

"Det er altså ikke en ny beslutning, men derimod noget, som vi var ude og sige tilbage i juni sidste år. Den kontekst er desværre bare ikke kommet med i Bloombergs oprindelige artikel, men de har rettet det nu,” meddeler Nordea til os.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere