Artikel top billede

Nordea: Der er ikke blevet truffet beslutning om at afskedige på grund af it-system

Der er endnu ikke blevet truffet nogen beslutning om at opsige Nordea-medarbejdere på grund af indførelsen af nyt it-system, meddeler Nordea til Computerworld.

Der er ikke blevet taget nogen beslutning om at opsige medarbejdere i Nordea og erstatte dem med it-systemer.

Det meddeler Nordea til Computerworld, efter vi tirsdag med henvisning til et interview i Bloomberg News blandt andet skrev, at Nordea er på vej med fyresedler.

Det gjorde vi i denne artikel: Nordea vil erstatte stort antal medarbejdere med it-systemer: Omkostninger skal nedbringes.

Men det er ikke korrekt, meddeler Nordea.

“Der er ikke blevet taget nogle nye beslutninger om, at skære i antallet af compliance-medarbejdere," lyder det fra Nordea.

Banken meddeler, at direktør Mikael Bjertrup i interviewt i Bloomberg News taler om et fremtidscenarie og ikke det aktuelle billede.

"Det, som Mikael Bjertrup refererer til [i interviewet med Bloomberg News, red], er, at vi på sigt forudser, at vi kommer til at være færre compliance-medarbejdere i takt med, at vi bliver endnu bedre til at udvikle nye teknologier og bruge algoritmer i vores compliance-arbejde," meddeler Nordea.

"Det er altså ikke en ny beslutning, men derimod noget, som vi var ude og sige tilbage i juni sidste år. Den kontekst er desværre bare ikke kommet med i Bloombergs oprindelige artikel, men de har rettet det nu,” meddeler Nordea til os.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere