Nordea: Der er ikke blevet truffet beslutning om at afskedige på grund af it-system

Der er endnu ikke blevet truffet nogen beslutning om at opsige Nordea-medarbejdere på grund af indførelsen af nyt it-system, meddeler Nordea til Computerworld.

Der er ikke blevet taget nogen beslutning om at opsige medarbejdere i Nordea og erstatte dem med it-systemer.

Det meddeler Nordea til Computerworld, efter vi tirsdag med henvisning til et interview i Bloomberg News blandt andet skrev, at Nordea er på vej med fyresedler.

Det gjorde vi i denne artikel: Nordea vil erstatte stort antal medarbejdere med it-systemer: Omkostninger skal nedbringes.

Men det er ikke korrekt, meddeler Nordea.

“Der er ikke blevet taget nogle nye beslutninger om, at skære i antallet af compliance-medarbejdere," lyder det fra Nordea.

Banken meddeler, at direktør Mikael Bjertrup i interviewt i Bloomberg News taler om et fremtidscenarie og ikke det aktuelle billede.

"Det, som Mikael Bjertrup refererer til [i interviewet med Bloomberg News, red], er, at vi på sigt forudser, at vi kommer til at være færre compliance-medarbejdere i takt med, at vi bliver endnu bedre til at udvikle nye teknologier og bruge algoritmer i vores compliance-arbejde," meddeler Nordea.

"Det er altså ikke en ny beslutning, men derimod noget, som vi var ude og sige tilbage i juni sidste år. Den kontekst er desværre bare ikke kommet med i Bloombergs oprindelige artikel, men de har rettet det nu,” meddeler Nordea til os.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.