Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nordea vil erstatte stort antal medarbejdere med it-systemer: Omkostninger skal nedbringes

Opdateret med rettelse fra Nordea: Nordea er på vej med fyresedler til en lang række medarbejdere, der skal erstattes af it-systemer. Det er for dyrt at have de mange mennesker siddende, oplyser banken.

Nordea har udsendt korrektion af denne artikel efter interviewet med Bloomberg News. Den kan du læse her: Nordea: Der er ikke blevet truffet beslutning om at afskedige på grund af it-system

Nordea vil beskære medarbejderstaben i bankens compliance-afdeling og istedet erstatte dem med it-systemer.

Det fortæller Mikael Bjertrup, der er chef for bankens afdeling til bekæmpelse af finansiel kriminalitet til Bloomberg News.

Han siger til det amerikanske medie, at det ‘simpelthen er for dyrt’ med den store stab, der blev opmandet kraftigt i 2016 og 2017.

Ifølge avisen er antallet af compliance-folk i Nordea steget fra 160 mand i 2013 til 1.500 i 2019.

Mikael Bjertrup fortæller til Bloomberg, at Nordea fremover i afdelingen vil fokusere på mere teknologi fremfor flere mennesker.

“Vi har programmer, der gennemgår milliarder af transaktioner og som genererer millioner af alerts. Omkring 80 procent af disse alerts bliver behandlet af mennesker, og det tal skal reduceres,” siger han til mediet.

Han fortæller, at Nordea sigter efter et scenarie, hvor computere håndterer 80 procent af arbejdet, mens mennesker håndterer 20 procent.

Nordea er i dag i fuld gang med at flytte størstedelen af de manuelle behandlinger væk fra afdelinger i de nordiske lande og over til sine afdelinger i Polen og Estland.

“Men det vil tage adskillige år at nå derhen,” siger han.

Skiftet vil betyde, at Nordea nu vil få brug for en ny type folk, der eksempelvis kan ‘træne’ og udvikle de algoritmer, der fremover skal anvendes.

Nordea har udsendt korrektion af denne artikel efter interviewet med Bloomberg News. Den kan du læse her: Nordea: Der er ikke blevet truffet beslutning om at afskedige på grund af it-system

Læs også:

Læren af Nordeas problematiske it-projekt: It-projekter skal være meget enkle

Nordeas enorme it-sats skulle være klar i 2019 – nu er det udskudt

Nordea indfører ny opbygning af digitaliserings-indsats efter digitaliseringschefens exit