Her er de vigtigste punkter i afhøring af topcheferne for Facebook, Apple, Amazon og Google: Følg med live om få timer

Du kan følge med live, når topcheferne for Amazon, Facebook, Apple og Google afgiver forklaringer foran en hørings-komite om nogle timer. Her har du de vigtigste emner.

Der er langt i kakkelovnen til sværdslag af de store, når de topcheferne for fire af de mest kendte og indflydelsesrige internet-selskabet i verden, Amazon, Facebook, Apple og Google, onsdag eftermiddag dansk tid skal i ilden foran en høringskomite i Washington DC.

Høringerne bliver streamet live, når de går i gang klokken 12:00 lokal tid, hvilket svarer til klokken 18:00 herhjemme.

Høringen har fået titlen Examining the dominance of Amazon, Apple, Facebook and Google” [‘Undersøgelse af Amazon, Apple, Facebook og Googles dominans,’ red].

Den bygger blandt andet på mere end en million dokumenter, som hørings-komitten over det seneste år har gennemgået for at få klarlagt, om de fire selskaber undertrykker den frie konkurrence på de markeder, som de bevæger sig i.

De fire store selskaber har alle gennem længere tid været i søgelyset i både USA og Europa, og de fire topchefer er alle blevet kritiseret af blandt andet USA’s præsident Donald Trump.

De fire topchefer har alle ifølge Bloomberg påpeget, at de hver især personificerer den amerikanske iværksætter-ånd, at deres selskaber hver dag er i indædt konkurrence med andre selskaber samt at al udvikling er fokuseret på at udvikle bedre produkter til forbrugerne.

Du kan læse mere om høringen her: Topcheferne for Amazon, Apple, Facebook og Google skal afhøres i næste uge - skal alle afgive forklaring i alvorlig sag 27. juli

Bloomberg News har gennemgået aftenens høring nærmere mand for mand.

Jeff Bezos - verdens rigeste
Om Amazons Jeff Bezos skriver mediet, at han er den eneste af de fire, der aldrig har deltaget i en høring for den amerikanske kongres.

Hans største sårbarhed under høringen er spørgsmålet om, hvorvidt Amazon udvikler produkter på baggrund af data, som tredjeparts-leverandører på Amazon-platformen af lignende produkter har genereret.

Det er der flere, der mener er tilfældet.

Bloomberg mener, at Jeff Bezos vil fremhæve, at Amazon kun håndterer en lille del af verdens samlede handel, og at den aggressive priskrig, som platformen orkestrerer, er til gavn for forbrugerne.

Andre emner kan blive arbejdsforhold og Amazons (lave) skattebetalinger.

Tim Cook, Apple
Apple har hidtil ikke været genstand for samme bevågenhed fra myndighedernes side som de tre øvrige selskaber, skriver Bloomberg News.

Hans største svaghed er App Store, som nu er i søgelyset for afregningsmetoderne, som blandt andre danske David Hansson Heinemeier fornylig har kritiseret voldsomt.

Det kan du læse mere om her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Tim Cook og Apple har forud for høringen påpeget, at Apple ikke har hævet sit gebyr i mere end 10 år og at de nuværende 30 procent, som selskabet opkræver, er blevet en slags industri-standard.

Andre emner kan blive Apples forhold til Kina.

Sundar Pichai, Alphabet
Alphabet/Google-boss Sundar Pichai står i spidsen for et selskab, der i høj grad er i myndighedernes søgelys for på en række områder at presse konkurrenter.

Googles kontrol over de algoritmer og teknologier, som mange annoncører og websites er dybt afhængige af, har ligeledes været i søgelyset som en magtfaktor, som konkurrenter mener er urimelig.

Ifølge Bloomberg News ventes Sundar Pichai at fremhæve en række store konkurrenter som Amazon, eBay og Walmart som eksempler på, at Google ikke er alene på et stort marked.

Sundar Pichai ventes ligeledes at pege på, at brugen af Googles søgemaskine er gratis.

Andre emner kan blive måden, hvorpå Google indsamler data, spredningen af misinformation på YouTube og Googles flirten med Kina.

Mark Zuckerberg, Facebook
Mark Zuckerberg har tidligere deltaget i kongressens høringer, hvor han har skullet forsvare Facebooks brugerbetingelser, formidling og andre ting.

Ifølge Bloomberg News’ vurdering vil han fremhæve, at Facebook har mange konkurrenter som Snap, TikTok og andre, og at Facebook spiller en vigtig rolle i at forbinde verden.

Du kan læse mere hele Bloomberg News’ analyse af aftenens høring her.

Du kan følge høringen live fra klokken 18:00 på kongressens website her.

Læs også:

Topcheferne for Amazon, Apple, Facebook og Google skal afhøres i næste uge - skal alle afgive forklaring i alvorlig sag 27. juli

Afhøring af topchefer for Amazon, Apple, Facebook og Google udskydes


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.