Her er de vigtigste punkter i afhøring af topcheferne for Facebook, Apple, Amazon og Google: Følg med live om få timer

Du kan følge med live, når topcheferne for Amazon, Facebook, Apple og Google afgiver forklaringer foran en hørings-komite om nogle timer. Her har du de vigtigste emner.

Der er langt i kakkelovnen til sværdslag af de store, når de topcheferne for fire af de mest kendte og indflydelsesrige internet-selskabet i verden, Amazon, Facebook, Apple og Google, onsdag eftermiddag dansk tid skal i ilden foran en høringskomite i Washington DC.

Høringerne bliver streamet live, når de går i gang klokken 12:00 lokal tid, hvilket svarer til klokken 18:00 herhjemme.

Høringen har fået titlen Examining the dominance of Amazon, Apple, Facebook and Google” [‘Undersøgelse af Amazon, Apple, Facebook og Googles dominans,’ red].

Den bygger blandt andet på mere end en million dokumenter, som hørings-komitten over det seneste år har gennemgået for at få klarlagt, om de fire selskaber undertrykker den frie konkurrence på de markeder, som de bevæger sig i.

De fire store selskaber har alle gennem længere tid været i søgelyset i både USA og Europa, og de fire topchefer er alle blevet kritiseret af blandt andet USA’s præsident Donald Trump.

De fire topchefer har alle ifølge Bloomberg påpeget, at de hver især personificerer den amerikanske iværksætter-ånd, at deres selskaber hver dag er i indædt konkurrence med andre selskaber samt at al udvikling er fokuseret på at udvikle bedre produkter til forbrugerne.

Du kan læse mere om høringen her: Topcheferne for Amazon, Apple, Facebook og Google skal afhøres i næste uge - skal alle afgive forklaring i alvorlig sag 27. juli

Bloomberg News har gennemgået aftenens høring nærmere mand for mand.

Jeff Bezos - verdens rigeste
Om Amazons Jeff Bezos skriver mediet, at han er den eneste af de fire, der aldrig har deltaget i en høring for den amerikanske kongres.

Hans største sårbarhed under høringen er spørgsmålet om, hvorvidt Amazon udvikler produkter på baggrund af data, som tredjeparts-leverandører på Amazon-platformen af lignende produkter har genereret.

Det er der flere, der mener er tilfældet.

Bloomberg mener, at Jeff Bezos vil fremhæve, at Amazon kun håndterer en lille del af verdens samlede handel, og at den aggressive priskrig, som platformen orkestrerer, er til gavn for forbrugerne.

Andre emner kan blive arbejdsforhold og Amazons (lave) skattebetalinger.

Tim Cook, Apple
Apple har hidtil ikke været genstand for samme bevågenhed fra myndighedernes side som de tre øvrige selskaber, skriver Bloomberg News.

Hans største svaghed er App Store, som nu er i søgelyset for afregningsmetoderne, som blandt andre danske David Hansson Heinemeier fornylig har kritiseret voldsomt.

Det kan du læse mere om her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Tim Cook og Apple har forud for høringen påpeget, at Apple ikke har hævet sit gebyr i mere end 10 år og at de nuværende 30 procent, som selskabet opkræver, er blevet en slags industri-standard.

Andre emner kan blive Apples forhold til Kina.

Sundar Pichai, Alphabet
Alphabet/Google-boss Sundar Pichai står i spidsen for et selskab, der i høj grad er i myndighedernes søgelys for på en række områder at presse konkurrenter.

Googles kontrol over de algoritmer og teknologier, som mange annoncører og websites er dybt afhængige af, har ligeledes været i søgelyset som en magtfaktor, som konkurrenter mener er urimelig.

Ifølge Bloomberg News ventes Sundar Pichai at fremhæve en række store konkurrenter som Amazon, eBay og Walmart som eksempler på, at Google ikke er alene på et stort marked.

Sundar Pichai ventes ligeledes at pege på, at brugen af Googles søgemaskine er gratis.

Andre emner kan blive måden, hvorpå Google indsamler data, spredningen af misinformation på YouTube og Googles flirten med Kina.

Mark Zuckerberg, Facebook
Mark Zuckerberg har tidligere deltaget i kongressens høringer, hvor han har skullet forsvare Facebooks brugerbetingelser, formidling og andre ting.

Ifølge Bloomberg News’ vurdering vil han fremhæve, at Facebook har mange konkurrenter som Snap, TikTok og andre, og at Facebook spiller en vigtig rolle i at forbinde verden.

Du kan læse mere hele Bloomberg News’ analyse af aftenens høring her.

Du kan følge høringen live fra klokken 18:00 på kongressens website her.

Læs også:

Topcheferne for Amazon, Apple, Facebook og Google skal afhøres i næste uge - skal alle afgive forklaring i alvorlig sag 27. juli

Afhøring af topchefer for Amazon, Apple, Facebook og Google udskydes


Premium
Sådan endte Jesper Trolle som topchef i fransk milliardkoncern: "Hvis jeg skulle prøve noget andet end Arrow, så var tiden nu"
Interview: Udlandsdanskeren Jesper Trolle sagde farvel til Arrow efter 20 år i forskellige topposter til fordel for et CEO-job i en fransk milliardkoncern. "Hvis jeg skulle prøve noget andet end Arrow, så var tiden nu," fortæller Jesper Trolle, der nu skal udskifte bopælen i USA med Frankrig.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Midt i en Corona-tid: Holder du sikre og brugervenlige onlinemøder?
Åbne kontormiljøer, personlige møder, teambuilding og håndtryk har tidligere været en del af hverdagen for mange danske virksomheder, men det har covid-19 ændret på. Tidligere klassiske arbejdsformer er blevet erstattet af nye og mange medarbejdere arbejder f.eks. hjemmefra, på skift eller under nye og mere beskyttede forhold. Denne nye virkelighed har resulteret i en større produktivitet og effektivitet blandt de medarbejdere, som trives med at arbejde hjemmefra. Eksempler som øget fokus, effektiv brug af tid og færre forstyrrelser er blandt de positive tendenser. Det har fået flere ledere til at overveje at implementere muligheder for fleksible arbejdsmiljøer og faste hjemmearbejdsdage. Er det også tilfældet i din virksomhed? Hvis ja, så læs med i denne e-guide og find inspiration til, hvordan din virksomhed kan opnå de største fordele med online møder baseret på Cisco Webex.