Artikel top billede

AMD's omsætning buldrer afsted: Salget af Ryzen-processorer i stærk fremgang

Der er stærk fremgang i salget af bærbare PC'er, der kører på AMD's Ryzen-processor. Det får chip-producentens omsætning til at buldre i vejret.

Der er stærk fremgang i butikken hos AMD.

Selskabet melder om mere end en fordobling i omsætningen på AMD's Ryzen- og Epyc-processorer i forhold til sidste år.

Det fremgår af chip-producentens regnskab for årets andet kvartal, der når nye højder i forhold til samme periode sidste år.

Amerikanske AMD landede en samlet omsætning på 1,93 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 12,2 milliarder kroner, i årets andet kvartal, der lukkede 1. juli.

Det er en stigning på 26 procent i forhold til andet kvartal i 2019.

Læs også: Drøj udsigt for Intel: Hvad gør man efter flere år med bøllebank?

Chip-producenten kan samtidig rapportere om et overskud på 157 millioner dollar, der er 35 millioner dollar mere end året forinden.

Af regnskabet er det værd at bemærke den vækst, der fandt sted i AMD's 'Computing & Graphics'-division, hvor Ryzen-processorerne hører under. Denne division voksede med 45 procent til en omsætning på 1,37 milliarder - eller 8,67 milliarder kroner.

Fra stationær til bærbar

AMD oplevede et stærkt skifte fra stationære til bærbare computere, som kunder skulle manøvrere under coronakrisen.

Selskabet øverste chef, Lisa Su, fortæller til PCWorld, at AMD-processeren Ryzen 4000 til laptops har klaret sig "ekstremt godt" i løbet af årets andet kvartal.

Læs også: AMD lancerer 12 lovende processorer – men du får næppe lov til at købe dem

Hun løfter samtidig for forventningen til omsætningen for det igangværende tredje kvartal. Selskabet sigter efter en toplinje på 2,55 milliarder dollar, der skal bæres Ryzen-produkterne og salget af Epyc-servere.

Derudover forventer selskabet at lancere næste generation af processorer, der bygges på Zen 3 CPU-arkitektur og RDNA 2 GPU (også kaldet "Big Navi" red.), inden årets udgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere