Artikel top billede

AMD lancerer 12 lovende processorer – men du får næppe lov til at købe dem

Den amerikanske chip-producent AMD er ude med en stribe af de første Ryzen 4000 processorer - navnet kan dog være misvisende.

Den amerikanske chip-producent AMD er ude med en stribe af nye Ryzen 4000 processorer

Her skal først bemærkes, at der er tale om såkaldte Ryzen 4000G processorer, hvor ’G’-et indikerer, at selve chip’en indeholder både en processor og en grafik-chip – en ’APU’ ifølge AMD’s navngivning.

Selvom navngivningen kunne indikere noget andet, er der heller ikke tale om en ny arkitektur ombord på processoren, den tredje generation af AMD’s Zen-arktitektur.

Det betyder, at processoren nøjes med at gemme på samme evner og egenskaber som AMD’s 3000-serie tilsat en strive Vega grafikkerner.

Ryzen 4000G serien kommer i både quad-, hexa- og octa-core afskygninger i henholdsivs Ryzen 3, Ryzen 5 og Ryzen 7 serierne. Alle processorer understøtter multihreading, hvilket kan fordoble antallet af regnetråde, der kan udregnes på en gang.

Forbeholdt pc-producenter

Modsat tidligere APU’er fra selskabet, tilbydes 4000G serien ikke i den bredde handel, men er forbeholdt pc-producenter.

For at få en maskine med en Ryzen 4000 APU ombord skal du derfor forbi en butik der handler med enheder fra førende producenter som blandt andre HP og Dell, der ifølge netmediet Anandtech vil fremstille Ryzen 4000G baserede maskiner.

Læs også: AMD slipper 'Ryzen XT' processorerne løs: Der er dog gode grunde, til at springe denne generation over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere