AMD lancerer 12 lovende processorer – men du får næppe lov til at købe dem

Den amerikanske chip-producent AMD er ude med en stribe af de første Ryzen 4000 processorer - navnet kan dog være misvisende.

Den amerikanske chip-producent AMD er ude med en stribe af nye Ryzen 4000 processorer

Her skal først bemærkes, at der er tale om såkaldte Ryzen 4000G processorer, hvor ’G’-et indikerer, at selve chip’en indeholder både en processor og en grafik-chip – en ’APU’ ifølge AMD’s navngivning.

Selvom navngivningen kunne indikere noget andet, er der heller ikke tale om en ny arkitektur ombord på processoren, den tredje generation af AMD’s Zen-arktitektur.

Det betyder, at processoren nøjes med at gemme på samme evner og egenskaber som AMD’s 3000-serie tilsat en strive Vega grafikkerner.

Ryzen 4000G serien kommer i både quad-, hexa- og octa-core afskygninger i henholdsivs Ryzen 3, Ryzen 5 og Ryzen 7 serierne. Alle processorer understøtter multihreading, hvilket kan fordoble antallet af regnetråde, der kan udregnes på en gang.

Forbeholdt pc-producenter

Modsat tidligere APU’er fra selskabet, tilbydes 4000G serien ikke i den bredde handel, men er forbeholdt pc-producenter.

For at få en maskine med en Ryzen 4000 APU ombord skal du derfor forbi en butik der handler med enheder fra førende producenter som blandt andre HP og Dell, der ifølge netmediet Anandtech vil fremstille Ryzen 4000G baserede maskiner.

Læs også: AMD slipper 'Ryzen XT' processorerne løs: Der er dog gode grunde, til at springe denne generation over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.