Artikel top billede

AMD lancerer 12 lovende processorer – men du får næppe lov til at købe dem

Den amerikanske chip-producent AMD er ude med en stribe af de første Ryzen 4000 processorer - navnet kan dog være misvisende.

Den amerikanske chip-producent AMD er ude med en stribe af nye Ryzen 4000 processorer

Her skal først bemærkes, at der er tale om såkaldte Ryzen 4000G processorer, hvor ’G’-et indikerer, at selve chip’en indeholder både en processor og en grafik-chip – en ’APU’ ifølge AMD’s navngivning.

Selvom navngivningen kunne indikere noget andet, er der heller ikke tale om en ny arkitektur ombord på processoren, den tredje generation af AMD’s Zen-arktitektur.

Det betyder, at processoren nøjes med at gemme på samme evner og egenskaber som AMD’s 3000-serie tilsat en strive Vega grafikkerner.

Ryzen 4000G serien kommer i både quad-, hexa- og octa-core afskygninger i henholdsivs Ryzen 3, Ryzen 5 og Ryzen 7 serierne. Alle processorer understøtter multihreading, hvilket kan fordoble antallet af regnetråde, der kan udregnes på en gang.

Forbeholdt pc-producenter

Modsat tidligere APU’er fra selskabet, tilbydes 4000G serien ikke i den bredde handel, men er forbeholdt pc-producenter.

For at få en maskine med en Ryzen 4000 APU ombord skal du derfor forbi en butik der handler med enheder fra førende producenter som blandt andre HP og Dell, der ifølge netmediet Anandtech vil fremstille Ryzen 4000G baserede maskiner.

Læs også: AMD slipper 'Ryzen XT' processorerne løs: Der er dog gode grunde, til at springe denne generation over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere