AMD lancerer 12 lovende processorer – men du får næppe lov til at købe dem

Den amerikanske chip-producent AMD er ude med en stribe af de første Ryzen 4000 processorer - navnet kan dog være misvisende.

Den amerikanske chip-producent AMD er ude med en stribe af nye Ryzen 4000 processorer

Her skal først bemærkes, at der er tale om såkaldte Ryzen 4000G processorer, hvor ’G’-et indikerer, at selve chip’en indeholder både en processor og en grafik-chip – en ’APU’ ifølge AMD’s navngivning.

Selvom navngivningen kunne indikere noget andet, er der heller ikke tale om en ny arkitektur ombord på processoren, den tredje generation af AMD’s Zen-arktitektur.

Det betyder, at processoren nøjes med at gemme på samme evner og egenskaber som AMD’s 3000-serie tilsat en strive Vega grafikkerner.

Ryzen 4000G serien kommer i både quad-, hexa- og octa-core afskygninger i henholdsivs Ryzen 3, Ryzen 5 og Ryzen 7 serierne. Alle processorer understøtter multihreading, hvilket kan fordoble antallet af regnetråde, der kan udregnes på en gang.

Forbeholdt pc-producenter

Modsat tidligere APU’er fra selskabet, tilbydes 4000G serien ikke i den bredde handel, men er forbeholdt pc-producenter.

For at få en maskine med en Ryzen 4000 APU ombord skal du derfor forbi en butik der handler med enheder fra førende producenter som blandt andre HP og Dell, der ifølge netmediet Anandtech vil fremstille Ryzen 4000G baserede maskiner.

Læs også: AMD slipper 'Ryzen XT' processorerne løs: Der er dog gode grunde, til at springe denne generation over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Ny topchef skal lede det danske it-sikkerhedsfirma CSIS mod nye internationale markeder
CSIS' nye topchef, Daniel Shepherd kommer til at stå i spidsen for selskabets ekspansion i nye markeder.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.