AMD lancerer 12 lovende processorer – men du får næppe lov til at købe dem

Den amerikanske chip-producent AMD er ude med en stribe af de første Ryzen 4000 processorer - navnet kan dog være misvisende.

Den amerikanske chip-producent AMD er ude med en stribe af nye Ryzen 4000 processorer

Her skal først bemærkes, at der er tale om såkaldte Ryzen 4000G processorer, hvor ’G’-et indikerer, at selve chip’en indeholder både en processor og en grafik-chip – en ’APU’ ifølge AMD’s navngivning.

Selvom navngivningen kunne indikere noget andet, er der heller ikke tale om en ny arkitektur ombord på processoren, den tredje generation af AMD’s Zen-arktitektur.

Det betyder, at processoren nøjes med at gemme på samme evner og egenskaber som AMD’s 3000-serie tilsat en strive Vega grafikkerner.

Ryzen 4000G serien kommer i både quad-, hexa- og octa-core afskygninger i henholdsivs Ryzen 3, Ryzen 5 og Ryzen 7 serierne. Alle processorer understøtter multihreading, hvilket kan fordoble antallet af regnetråde, der kan udregnes på en gang.

Forbeholdt pc-producenter

Modsat tidligere APU’er fra selskabet, tilbydes 4000G serien ikke i den bredde handel, men er forbeholdt pc-producenter.

For at få en maskine med en Ryzen 4000 APU ombord skal du derfor forbi en butik der handler med enheder fra førende producenter som blandt andre HP og Dell, der ifølge netmediet Anandtech vil fremstille Ryzen 4000G baserede maskiner.

Læs også: AMD slipper 'Ryzen XT' processorerne løs: Der er dog gode grunde, til at springe denne generation over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.