(Foto: Dan Jensen)

Corona-krisen har været en guldgrube for Apple: Har vækst på alle områder - iPad-salg steget med 31 procent

Apple har haft vækst på alle områder under corona-krisen. Omsætningen er steget med 11 procent til 59,7 milliarder dollar, mens den samlede indtjening er steget med 18 procent.

Corona-krisen har været en veritabel guldgrube for Apple, der har haft vækst og fremgang på samtlige sine forretningsområder i selskabets tredje regnskabskvartal, der går fra april til juni.

Den samlede omsætning er steget med 11 procent i forhold til samme kvartal i fjor til 59,7 milliarder dollar, mens indtjeningen er steget med hele 18 procent til nu 11,2 milliarder dollar.

Det svarer til en gigantisk indtjening på 72 milliarder kroner i ren fortjeneste på blot tre måneder, hvilket betyder, at Apple har haft ren profit på enorme 800 millioner kroner hver eneste dag i kvartalet.

Ifølge Apple henter selskabet 60 procent af sin omsætning i lande uden for USA, mens altså 40 procent af omsætningen hentes i hjemlandet USA.

Topchef Tim Cook siger, at fremgangen viser, hvor vigtig Apples produkter er i forbrugernes liv i tider præget af usikkerhed.

Det sker med henvisning til både Covid-19, miljøkrise samt i USA også de nuværende raceoptøjer.

Finansdirektør Luca Maestri meddeler, at Apple i kvartalet har rekord-vækst i alle geografriske segmeter og alle større produkt-kategorier.

Apples iPhone er fortsat det klart mest sælgende produkt for Apple fulgt af Services og de tre øvrige områder Mac, iPad og Wearables.

Disse tre områder har haft markant fremgang under corona-krisen, hvor salget af Mac-computere eksempelvis er steget med 21 procent, mens salget af iPad er steget med hele 31 procent.

Apple aktiekurs rundede torsdag for første gang 400 dollar - cirka 2.600 kroner - og den er nu blevet så høj, at selskabet i forbindelse med regnskabet meddeler, at det vil foretage et aktie-split, hvor hver nuværende aktie vil blive splittet op i fire med udgangen af august.

Du kan læse mere om regnskabet og tallene hos Apple her.mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.