(Foto: Dan Jensen)

Corona-krisen har været en guldgrube for Apple: Har vækst på alle områder - iPad-salg steget med 31 procent

Apple har haft vækst på alle områder under corona-krisen. Omsætningen er steget med 11 procent til 59,7 milliarder dollar, mens den samlede indtjening er steget med 18 procent.

Corona-krisen har været en veritabel guldgrube for Apple, der har haft vækst og fremgang på samtlige sine forretningsområder i selskabets tredje regnskabskvartal, der går fra april til juni.

Den samlede omsætning er steget med 11 procent i forhold til samme kvartal i fjor til 59,7 milliarder dollar, mens indtjeningen er steget med hele 18 procent til nu 11,2 milliarder dollar.

Det svarer til en gigantisk indtjening på 72 milliarder kroner i ren fortjeneste på blot tre måneder, hvilket betyder, at Apple har haft ren profit på enorme 800 millioner kroner hver eneste dag i kvartalet.

Ifølge Apple henter selskabet 60 procent af sin omsætning i lande uden for USA, mens altså 40 procent af omsætningen hentes i hjemlandet USA.

Topchef Tim Cook siger, at fremgangen viser, hvor vigtig Apples produkter er i forbrugernes liv i tider præget af usikkerhed.

Det sker med henvisning til både Covid-19, miljøkrise samt i USA også de nuværende raceoptøjer.

Finansdirektør Luca Maestri meddeler, at Apple i kvartalet har rekord-vækst i alle geografriske segmeter og alle større produkt-kategorier.

Apples iPhone er fortsat det klart mest sælgende produkt for Apple fulgt af Services og de tre øvrige områder Mac, iPad og Wearables.

Disse tre områder har haft markant fremgang under corona-krisen, hvor salget af Mac-computere eksempelvis er steget med 21 procent, mens salget af iPad er steget med hele 31 procent.

Apple aktiekurs rundede torsdag for første gang 400 dollar - cirka 2.600 kroner - og den er nu blevet så høj, at selskabet i forbindelse med regnskabet meddeler, at det vil foretage et aktie-split, hvor hver nuværende aktie vil blive splittet op i fire med udgangen af august.

Du kan læse mere om regnskabet og tallene hos Apple her.
Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.