Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Corona-krisen har været en guldgrube for Apple: Har vækst på alle områder - iPad-salg steget med 31 procent

Apple har haft vækst på alle områder under corona-krisen. Omsætningen er steget med 11 procent til 59,7 milliarder dollar, mens den samlede indtjening er steget med 18 procent.

Corona-krisen har været en veritabel guldgrube for Apple, der har haft vækst og fremgang på samtlige sine forretningsområder i selskabets tredje regnskabskvartal, der går fra april til juni.

Den samlede omsætning er steget med 11 procent i forhold til samme kvartal i fjor til 59,7 milliarder dollar, mens indtjeningen er steget med hele 18 procent til nu 11,2 milliarder dollar.

Det svarer til en gigantisk indtjening på 72 milliarder kroner i ren fortjeneste på blot tre måneder, hvilket betyder, at Apple har haft ren profit på enorme 800 millioner kroner hver eneste dag i kvartalet.

Ifølge Apple henter selskabet 60 procent af sin omsætning i lande uden for USA, mens altså 40 procent af omsætningen hentes i hjemlandet USA.

Topchef Tim Cook siger, at fremgangen viser, hvor vigtig Apples produkter er i forbrugernes liv i tider præget af usikkerhed.

Det sker med henvisning til både Covid-19, miljøkrise samt i USA også de nuværende raceoptøjer.

Finansdirektør Luca Maestri meddeler, at Apple i kvartalet har rekord-vækst i alle geografriske segmeter og alle større produkt-kategorier.

Apples iPhone er fortsat det klart mest sælgende produkt for Apple fulgt af Services og de tre øvrige områder Mac, iPad og Wearables.

Disse tre områder har haft markant fremgang under corona-krisen, hvor salget af Mac-computere eksempelvis er steget med 21 procent, mens salget af iPad er steget med hele 31 procent.

Apple aktiekurs rundede torsdag for første gang 400 dollar - cirka 2.600 kroner - og den er nu blevet så høj, at selskabet i forbindelse med regnskabet meddeler, at det vil foretage et aktie-split, hvor hver nuværende aktie vil blive splittet op i fire med udgangen af august.

Du kan læse mere om regnskabet og tallene hos Apple her.