Artikel top billede

(Foto: Kristian Granquist)

Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod brug af kinesisk udstyr

It-udstyr fra kinesiske producenter kan indeholde bagdøre så danske oplysninger kan udleveres til den kinesiske stat, sådan lyder advarsel nu direkte fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

Danske virksomheder skal være opmærksomme på, hvor man køber sit tekniske udstyr til eksempelvis overvågning.

Sådan lyder advarslen fra Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, til Jyllands-Posten.

"Man kan ikke sige generelt, at man ikke skal anvende kinesisk teknologi til den slags formål (overvågningsudstyr, red.). Men afhængigt af, hvilket formål en teknologi skal anvendes til, skal man generelt indtænke mulige trusler som for eksempel, at nogle kan slukke for udstyret, holde kritiske reservedele tilbage eller misbruge det til spionage via bagdøre," siger Lars Findsen til avisen, men understreger, at det ikke er tilfældet for alt kinesisk udstyr.

Efterretningschefen påpeger, at danske virksomheder og offentlige myndigheder bør have en større bevidsthed om, hvilke lande man køber udstyr fra, der ikke deler den vestlige verdens værdier.

Chefen for Forsvarets Efterretnings Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund Sørensen har tidligere fortalt til Computerworld, at der er stater der forsøge at stjæle informationer fra Danmark.

Seneste oplevede man det, da corona-epidemien var på sit hidtil højeste, hvor fremmede stater udnyttede situationen til at forsøge at hacke danske systemer.

Læs mere her: Fremmede stater har angrebet Danmark under coronakrisen: Her vil CFCS styrke den digitale infrastruktur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere