Artikel top billede

Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod brug af kinesisk udstyr

It-udstyr fra kinesiske producenter kan indeholde bagdøre så danske oplysninger kan udleveres til den kinesiske stat, sådan lyder advarsel nu direkte fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

Danske virksomheder skal være opmærksomme på, hvor man køber sit tekniske udstyr til eksempelvis overvågning.

Sådan lyder advarslen fra Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, til Jyllands-Posten.

"Man kan ikke sige generelt, at man ikke skal anvende kinesisk teknologi til den slags formål (overvågningsudstyr, red.). Men afhængigt af, hvilket formål en teknologi skal anvendes til, skal man generelt indtænke mulige trusler som for eksempel, at nogle kan slukke for udstyret, holde kritiske reservedele tilbage eller misbruge det til spionage via bagdøre," siger Lars Findsen til avisen, men understreger, at det ikke er tilfældet for alt kinesisk udstyr.

Efterretningschefen påpeger, at danske virksomheder og offentlige myndigheder bør have en større bevidsthed om, hvilke lande man køber udstyr fra, der ikke deler den vestlige verdens værdier.

Chefen for Forsvarets Efterretnings Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund Sørensen har tidligere fortalt til Computerworld, at der er stater der forsøge at stjæle informationer fra Danmark.

Seneste oplevede man det, da corona-epidemien var på sit hidtil højeste, hvor fremmede stater udnyttede situationen til at forsøge at hacke danske systemer.

Læs mere her: Fremmede stater har angrebet Danmark under coronakrisen: Her vil CFCS styrke den digitale infrastruktur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere