Artikel top billede

Morgen-briefing: FC Midtjylland vil træne i virtual reality / Forslag til ny telelov i høring / Et af USAs mest kendte tele-brands lukker

FC Midtjylland vil træne i virtual reality. Forslag til ny telelov i høring. Et af USAs mest kendte tele-brands lukker. Alphabet køber op i sikkerheds-selskab for 3,5 milliarder kroner. Google klar med mærkat til virksomheder ejet af sorte.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

FC Midtjylland vil træne i virtual reality

Fodboldklubben FC Midtjylland sender i samarbejde med Replay Institute og KMD spillere og træne ind i virtual reality, hvor de med VR-briller på en virtuel fodboldbane vil få vist simulationer baseret på relevante data fra kampene.

Her skal ‘både spillere og trænere genopleve kampe og afgørende situationer på den virtuelle fodboldbane ved hjælp af VR-briller,” lyder det fra fodboldklubben.

Direktør Claus Steinlein siger, at det får både spillere og trænere vil blive ‘meget mere intuitivt at forstå og udnytte data, når de bliver visualiseret på en måde, hvor man virtuelt er tilbage på banen og kan se et afgørende moment fra weekendens kamp fra flere sider og se, hvad man kunne have gjort anderledes.’

Forslag til ny telelov i høring

Forsvarsministeriet har sendt sit forslag til ændring af teleloven i høring.

Det drejer sig helt konkret om det, der kaldes for ‘udkast til forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester (etabling af et mobilbaseret varslingssystem).’

Lovforslaget rummer en række ændringer til den nuværende lovtekst, der stammer fra 2014.

Blandt andet foreslås det, at der indføres bestemmelser om, at teleselskaberne skal kunne udsende offentlige advarsler til alle slutbrugere, der opholder sig i bestemte områder.

Dette kræver blandt andet, at de skal kunne tvinges til at have etableret de nødvendige løsninger inden for bestemte tidsfrister.

Til gengæld foreslår Forsvarsministeriet, at staten skal refundere teleselskabernes udgifter til udvikling, etablering og drift af de pågældende løsninger.

Der er høringsfrist 31. august. og du kan læse hele lovforslaget her.

Et af USA's mest kendte tele-brands lukker

Et af USA’s mest kendte og ældste tele-brands, Sprint, lukker og slukker.

Sprint var indtil fornylig USA’s fjerde største mobiloperatør med mere end 50 millioner kunder, men selskabet blev opkøbt af rivalen T-Mobile i fjor med endelig overtagelse 1. april 2020.

Selve købet blev annonceret helt tilbage i 2018. Det kan du læse mere om her: Kæmpe-fusion i amerikansk mobil-branche: To af landets største selskaber slår sig sammen

Og i går mandag drejede T-Mobile så officielt nøglen om for Sprint-brandet, der bliver lagt ind under T-Mobile.

“Jeg anerkender Sprints historie og den 120-årige arv, som nu bliver en del af vores arv, når vi nu går ind i en ny fase,” siger CEO i T-Mobile, Mike Sievert.

Du kan læse mere om salget af Sprint - der i sine seneste år begik mange strategiske brølere - i denne gennemgang hos CNN Business.

Alphabet køber op i sikkerheds-selskab for 3,5 milliarder kroner

Alphabet køber 6,6 procent af sikkerhedsselskabet ADT for 450 millioner dollar - omkring 3,5 milliarder kroner.

Børsnoterede ADT står primært i USA bag en lang række fysiske alarmprodukter til private hjem og virksomheder. Selskabet har cirka 6,5 millioner kunder.

ADT’s aktiekurs strøg i vejret, da Alphabet mandag aften oplyste om købet. For med Alphabet får ADT lige pludselig en markant teknologi-partner som stor-aktionær.

ADT meddeler, at de to selskaber især vil fokusere på Home Mini, Nest Thermostat og Nest Wifi, som ADT skal installere og vedligeholde.

Google klar med mærkat til virksomheder ejet af sorte

Google er på vej med et særligt mærkat, som virksomheder med sorte ejere i søge-resultater og på Google Maps kan anvende til at signalere, at de er ejet af sorte mennesker.

Mærkatet - der er et sort hjerte i en orange cirkel på sort baggrund - er en del af Googles meddelelse fra sidste måned om, at selskabet støtter de sorte mennnesker i kølvandet på George Floyd- og Black Lives Matter-bevægelserne.

Google har også særlige mærkater til selskaber, der er ejet af kvinder og til medlemmer/venner af LGBTQ-miljøet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere