Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: FC Midtjylland vil træne i virtual reality / Forslag til ny telelov i høring / Et af USAs mest kendte tele-brands lukker

FC Midtjylland vil træne i virtual reality. Forslag til ny telelov i høring. Et af USAs mest kendte tele-brands lukker. Alphabet køber op i sikkerheds-selskab for 3,5 milliarder kroner. Google klar med mærkat til virksomheder ejet af sorte.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

FC Midtjylland vil træne i virtual reality

Fodboldklubben FC Midtjylland sender i samarbejde med Replay Institute og KMD spillere og træne ind i virtual reality, hvor de med VR-briller på en virtuel fodboldbane vil få vist simulationer baseret på relevante data fra kampene.

Her skal ‘både spillere og trænere genopleve kampe og afgørende situationer på den virtuelle fodboldbane ved hjælp af VR-briller,” lyder det fra fodboldklubben.

Direktør Claus Steinlein siger, at det får både spillere og trænere vil blive ‘meget mere intuitivt at forstå og udnytte data, når de bliver visualiseret på en måde, hvor man virtuelt er tilbage på banen og kan se et afgørende moment fra weekendens kamp fra flere sider og se, hvad man kunne have gjort anderledes.’

Forslag til ny telelov i høring

Forsvarsministeriet har sendt sit forslag til ændring af teleloven i høring.

Det drejer sig helt konkret om det, der kaldes for ‘udkast til forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester (etabling af et mobilbaseret varslingssystem).’

Lovforslaget rummer en række ændringer til den nuværende lovtekst, der stammer fra 2014.

Blandt andet foreslås det, at der indføres bestemmelser om, at teleselskaberne skal kunne udsende offentlige advarsler til alle slutbrugere, der opholder sig i bestemte områder.

Dette kræver blandt andet, at de skal kunne tvinges til at have etableret de nødvendige løsninger inden for bestemte tidsfrister.

Til gengæld foreslår Forsvarsministeriet, at staten skal refundere teleselskabernes udgifter til udvikling, etablering og drift af de pågældende løsninger.

Der er høringsfrist 31. august. og du kan læse hele lovforslaget her.

Et af USA's mest kendte tele-brands lukker

Et af USA’s mest kendte og ældste tele-brands, Sprint, lukker og slukker.

Sprint var indtil fornylig USA’s fjerde største mobiloperatør med mere end 50 millioner kunder, men selskabet blev opkøbt af rivalen T-Mobile i fjor med endelig overtagelse 1. april 2020.

Selve købet blev annonceret helt tilbage i 2018. Det kan du læse mere om her: Kæmpe-fusion i amerikansk mobil-branche: To af landets største selskaber slår sig sammen

Og i går mandag drejede T-Mobile så officielt nøglen om for Sprint-brandet, der bliver lagt ind under T-Mobile.

“Jeg anerkender Sprints historie og den 120-årige arv, som nu bliver en del af vores arv, når vi nu går ind i en ny fase,” siger CEO i T-Mobile, Mike Sievert.

Du kan læse mere om salget af Sprint - der i sine seneste år begik mange strategiske brølere - i denne gennemgang hos CNN Business.

Alphabet køber op i sikkerheds-selskab for 3,5 milliarder kroner

Alphabet køber 6,6 procent af sikkerhedsselskabet ADT for 450 millioner dollar - omkring 3,5 milliarder kroner.

Børsnoterede ADT står primært i USA bag en lang række fysiske alarmprodukter til private hjem og virksomheder. Selskabet har cirka 6,5 millioner kunder.

ADT’s aktiekurs strøg i vejret, da Alphabet mandag aften oplyste om købet. For med Alphabet får ADT lige pludselig en markant teknologi-partner som stor-aktionær.

ADT meddeler, at de to selskaber især vil fokusere på Home Mini, Nest Thermostat og Nest Wifi, som ADT skal installere og vedligeholde.

Google klar med mærkat til virksomheder ejet af sorte

Google er på vej med et særligt mærkat, som virksomheder med sorte ejere i søge-resultater og på Google Maps kan anvende til at signalere, at de er ejet af sorte mennesker.

Mærkatet - der er et sort hjerte i en orange cirkel på sort baggrund - er en del af Googles meddelelse fra sidste måned om, at selskabet støtter de sorte mennnesker i kølvandet på George Floyd- og Black Lives Matter-bevægelserne.

Google har også særlige mærkater til selskaber, der er ejet af kvinder og til medlemmer/venner af LGBTQ-miljøet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere