Google klar med mobil prisbombe: Prisen for ny Pixel-smartphone begynder på 2.200 kroner

Googles længe ventede lillebror til Pixel 4 telefonerne er ude til en skarp pris

Meget er sket siden søgegiganten i efteråret 2019 sendte fjerde generation af sin Pixel telefonerne på gaderne.

Den forventede forårsudgave, en såkaldt ’a’ model til en skarpere pris, som skulle afløse Pixel 3a fra foråret 2019, har dog ladet vente på sig.

Selvom der i Googles pressemateriale står datoen ’12. maj’ på mobilen, fik Googles nye prisvenlige telefon først sin debut den 3. august.

Hvorvidt det er corona-krisen, der har foranlediget forsinkelsen, melder Google ikke noget om, men den sene debut markeres med en lavere pris for Googles nye Pixel 4a.

Debutprisen lyder på 349 amerikanske dollar i stedet for forgængerens startpris på 399 dollar. Med dagens kurs svarer det til 2.216 kroner før eventuel told og afgifter.

Som med Googles øvrige Pixel-telefoner, skal der ikke regnes med, at de får dansk debut i første ombæring. Tredjepartsforhandlere henter dog typisk modeller hjem til det danske marked efter nogle uger.

Se også: Officielle billeder: Her er Googles nyeste budget-mobil

Væg-til-væg display
For et beskedent udlæg får du med 4a en smartphone, der forener et 5,81 tommers OLED-display, der formår at strække sig næsten helt til kanten, og et kabinet af plast. I bunden af telefonen finder man stadig det udrydningstruede jack-stik til hovedtelefoner.

Inde i mobilen er det den relativt stærke Snapdragon 730G processor, der driver nyeste version af Android frem, mens komponenterne serviceres at et beskedent 3.140 mAh batteri. Mobilen understøtter dog 18 watts kvikopladning, så der ikke skal ventes for længe ved stikkontakten.

Bag på mobilen findes en fingeraftrykslæser samt noget så unikt som et enkelt kamera.

Det ensomme kameramodul er dog det samme som findes i Googles nuværende Pixel 4 telefon, hvor det sammen med Googles avancerede fotofunktioner sikrer glimrende fotos og videos.

Læs også: Android 11 kan hentes for første gang: Her er det, din mobil kan se frem til af nye funktioner

Stærke storebrødre på vej
I modsætning til tidligere Pixel-telefoner, kommer den nye Pixel 4a ikke i en større ’XL’ variant. Denne rygtes dog til at få debut senere i år, skriver The Verge.

Med den større skærm vil der samtidig bydes på den kraftigere Snapdragon 765G processor, som udmærker sig ved at kunne anvende 5G-netværket.

Efterårets største stjerner forventes dog at blive de to kommende Pixel 5-modeller, som Google allerede nu offentliggør planer om.

Ud over at byde på den næste version af Googles Android-styresystem, vil Pixel 5 serien markere sig ved at være de første 5G-ekviperede modeller fra producenten.

Læs også: Google løfter sløret for ny supertelefon, ny computer, ny router og nye højttalere - men det meste kommer ikke til Danmark i første omgang


mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.