Google klar med mobil prisbombe: Prisen for ny Pixel-smartphone begynder på 2.200 kroner

Googles længe ventede lillebror til Pixel 4 telefonerne er ude til en skarp pris

Meget er sket siden søgegiganten i efteråret 2019 sendte fjerde generation af sin Pixel telefonerne på gaderne.

Den forventede forårsudgave, en såkaldt ’a’ model til en skarpere pris, som skulle afløse Pixel 3a fra foråret 2019, har dog ladet vente på sig.

Selvom der i Googles pressemateriale står datoen ’12. maj’ på mobilen, fik Googles nye prisvenlige telefon først sin debut den 3. august.

Hvorvidt det er corona-krisen, der har foranlediget forsinkelsen, melder Google ikke noget om, men den sene debut markeres med en lavere pris for Googles nye Pixel 4a.

Debutprisen lyder på 349 amerikanske dollar i stedet for forgængerens startpris på 399 dollar. Med dagens kurs svarer det til 2.216 kroner før eventuel told og afgifter.

Som med Googles øvrige Pixel-telefoner, skal der ikke regnes med, at de får dansk debut i første ombæring. Tredjepartsforhandlere henter dog typisk modeller hjem til det danske marked efter nogle uger.

Se også: Officielle billeder: Her er Googles nyeste budget-mobil

Væg-til-væg display
For et beskedent udlæg får du med 4a en smartphone, der forener et 5,81 tommers OLED-display, der formår at strække sig næsten helt til kanten, og et kabinet af plast. I bunden af telefonen finder man stadig det udrydningstruede jack-stik til hovedtelefoner.

Inde i mobilen er det den relativt stærke Snapdragon 730G processor, der driver nyeste version af Android frem, mens komponenterne serviceres at et beskedent 3.140 mAh batteri. Mobilen understøtter dog 18 watts kvikopladning, så der ikke skal ventes for længe ved stikkontakten.

Bag på mobilen findes en fingeraftrykslæser samt noget så unikt som et enkelt kamera.

Det ensomme kameramodul er dog det samme som findes i Googles nuværende Pixel 4 telefon, hvor det sammen med Googles avancerede fotofunktioner sikrer glimrende fotos og videos.

Læs også: Android 11 kan hentes for første gang: Her er det, din mobil kan se frem til af nye funktioner

Stærke storebrødre på vej
I modsætning til tidligere Pixel-telefoner, kommer den nye Pixel 4a ikke i en større ’XL’ variant. Denne rygtes dog til at få debut senere i år, skriver The Verge.

Med den større skærm vil der samtidig bydes på den kraftigere Snapdragon 765G processor, som udmærker sig ved at kunne anvende 5G-netværket.

Efterårets største stjerner forventes dog at blive de to kommende Pixel 5-modeller, som Google allerede nu offentliggør planer om.

Ud over at byde på den næste version af Googles Android-styresystem, vil Pixel 5 serien markere sig ved at være de første 5G-ekviperede modeller fra producenten.

Læs også: Google løfter sløret for ny supertelefon, ny computer, ny router og nye højttalere - men det meste kommer ikke til Danmark i første omgang
Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.