Artikel top billede

Officielle billeder: Her er Googles nyeste budget-mobil

Søgegiganten er uforvarende kommet til at lække billeder af det, der sandsynligvis er den næste Pixel-smartphone.

Google har igennem de seneste par år udgivet smartphones efter den samme tidsplan. Efteråret var tid til lancering af topmodellerne i Pixel-serien, mens der i foråret blev budt på en mere prisvenlig version af flagskibene – en såkaldt ’a’-model.

En budgetvariant af Pixel 4 telefonen fra efteråret har dog lade vente på sig længe. Foråret kom og gik, uden at nogen ’Pixel 4a’ dukkede op.

Indtil nu.

På Googles egen canadiske hjemmeside fik en endnu uudgivet model sin uofficielle debut på en produktside tiltænkt Googles Nest wifi-løsning, skriver The Verge.

Fejlen til trods er der dog ikke nogen tvivl om, at Google har produktbilleder af en ny ’Pixel 4’ telefon klar, og ud fra billederne fremgår det, at der sandsynligvis vil være tale om en beskeden model med blot et enkelt kameramodul på bagsiden og en fingeraftrykslæser.

Skærmen lader dog til at få lov til at gå helt til kanten, kun afbrudt et lille kighul til et selfiekamera. På skærmen står datoen ’12. maj’ – en indikation af, at Google har haft planer om at lancere telefonen den dag. Disse planer blev givetvis udskudt på grund af den verserende corona-pandemi.

Telefonen er ifølge mediet allerede blevet godkendt til brug på amerikanske netværk af USA’s telemyndigheder, hvilket er et tegn på, at mobilen er klar til sin salgsdebut.

Se også: Android 11 kan hentes for første gang: Her er det, din mobil kan se frem til af nye funktioner

Det kan du forvente

Googles næste budget-telefon vil ifølge en oversigt fra mobilmediet Gsmarena få en Full HD+-skærm der strækker sig over 5,8 tommer, mens der bydes på et 12-megapixel kamera bagpå og et jack-stik i bunden.

Inde i motorrummet forventes det at være en Snapdragon 730 processor, der sammen med fire gigabyte ram vil drive Android 10 frem.

En mulig 5G-version er blevet rygtet, skriver Cnet, hvorfor særlige versioner også kan forventes. En Pixel 4a XL med større display ligger også i kortene.

Prismæssigt vil Pixel 4a sandsynligvis lande i samme segment som sin forgænger, der sidste år fik en startpris på 399 amerikanske dollar.

Læs også: Androids systemfiler fylder fem gange mere end i iOS: Levner ikke meget plads til foto og apps