Officielle billeder: Her er Googles nyeste budget-mobil

Søgegiganten er uforvarende kommet til at lække billeder af det, der sandsynligvis er den næste Pixel-smartphone.

Google har igennem de seneste par år udgivet smartphones efter den samme tidsplan. Efteråret var tid til lancering af topmodellerne i Pixel-serien, mens der i foråret blev budt på en mere prisvenlig version af flagskibene – en såkaldt ’a’-model.

En budgetvariant af Pixel 4 telefonen fra efteråret har dog lade vente på sig længe. Foråret kom og gik, uden at nogen ’Pixel 4a’ dukkede op.

Indtil nu.

På Googles egen canadiske hjemmeside fik en endnu uudgivet model sin uofficielle debut på en produktside tiltænkt Googles Nest wifi-løsning, skriver The Verge.

Fejlen til trods er der dog ikke nogen tvivl om, at Google har produktbilleder af en ny ’Pixel 4’ telefon klar, og ud fra billederne fremgår det, at der sandsynligvis vil være tale om en beskeden model med blot et enkelt kameramodul på bagsiden og en fingeraftrykslæser.

Skærmen lader dog til at få lov til at gå helt til kanten, kun afbrudt et lille kighul til et selfiekamera. På skærmen står datoen ’12. maj’ – en indikation af, at Google har haft planer om at lancere telefonen den dag. Disse planer blev givetvis udskudt på grund af den verserende corona-pandemi.

Telefonen er ifølge mediet allerede blevet godkendt til brug på amerikanske netværk af USA’s telemyndigheder, hvilket er et tegn på, at mobilen er klar til sin salgsdebut.

Se også: Android 11 kan hentes for første gang: Her er det, din mobil kan se frem til af nye funktioner

Det kan du forvente
Googles næste budget-telefon vil ifølge en oversigt fra mobilmediet Gsmarena få en Full HD+-skærm der strækker sig over 5,8 tommer, mens der bydes på et 12-megapixel kamera bagpå og et jack-stik i bunden.

Inde i motorrummet forventes det at være en Snapdragon 730 processor, der sammen med fire gigabyte ram vil drive Android 10 frem.

En mulig 5G-version er blevet rygtet, skriver Cnet, hvorfor særlige versioner også kan forventes. En Pixel 4a XL med større display ligger også i kortene.

Prismæssigt vil Pixel 4a sandsynligvis lande i samme segment som sin forgænger, der sidste år fik en startpris på 399 amerikanske dollar.

Læs også: Androids systemfiler fylder fem gange mere end i iOS: Levner ikke meget plads til foto og appsComputerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.