Artikel top billede

SAP skal koble europæiske smitteopsporings-apps sammen

Inden for få uger vil en pilotudgave en af fælleseuropæisk gateway til EU-landenes smitteopsporings-apps være klar. Det betyder, at det bliver muligt at smitteopspore på tværs af landegrænser i foreløbigt ni lande inklusiv Danmark.

Den tyske software-gigant SAP og teleselskabet Deutsche Telekom skal sammen bygge en software-platform, der skal bygge de europæiske smitteopsporings-apps sammen.

Europa-Komissionen har nemlig tildelt de to tyske selskaber opgaven med at sikre, at de europæiske smitteopsporings-apps kan tale sammen.

Dermed bliver det muligt at smitteopspore på tværs af landegrænser.

Det skriver Reuters.

Den fælles-europæiske gateway kommer kun til at fungere med de smittesporings-apps, der baserer sig på teknologi fra Google og Apple.

Det betyder, at den danske Smittestop-app, der er udviklet af Netcompany, kommer til at kunne tale sammen med otte andres EU-landes smitteopsporings-apps.

Yderligere ni lande er på vej med en app baseret på teknologien.

Læs også: Staten vil sende Smittestop-app i udbud efter sommerferien

Pilotudgave klar om få uger

En pilotudgave af den fælleseuropæiske gateway forventes klar i løbet af tre til fire uger.

Dermed ser det ud til, at Digitaliseringsstyrelsens vicedirektør, Adam Lebechs ønske går i opfyldelse.

"Vi har et samarbejde med en række andre lande og perspektivet er interessant. API’en giver os meget privatlivsbeskyttelse. Vi er afhængige af, at Apple og Google får udviklet den understøttelse, men vi samarbejder med de andre lande og håber at kunne komme i den retning over de næste måneder. Det skal gerne være med i næste fase. Vi regner med, at Apple og Google kommer i gang med det henover sommeren," sagde han nemlig til Computerworld i midten af juni, umiddelbart efter den danske Smittestop-app var blevet lanceret.

Det kan du læse mere om her: Staten satser på Smittestop-app kan kobles sammen med andre lande efter sommerferien