SAP skal koble europæiske smitteopsporings-apps sammen

Inden for få uger vil en pilotudgave en af fælleseuropæisk gateway til EU-landenes smitteopsporings-apps være klar. Det betyder, at det bliver muligt at smitteopspore på tværs af landegrænser i foreløbigt ni lande inklusiv Danmark.

Den tyske software-gigant SAP og teleselskabet Deutsche Telekom skal sammen bygge en software-platform, der skal bygge de europæiske smitteopsporings-apps sammen.

Europa-Komissionen har nemlig tildelt de to tyske selskaber opgaven med at sikre, at de europæiske smitteopsporings-apps kan tale sammen.

Dermed bliver det muligt at smitteopspore på tværs af landegrænser.

Det skriver Reuters.

Den fælles-europæiske gateway kommer kun til at fungere med de smittesporings-apps, der baserer sig på teknologi fra Google og Apple.

Det betyder, at den danske Smittestop-app, der er udviklet af Netcompany, kommer til at kunne tale sammen med otte andres EU-landes smitteopsporings-apps.

Yderligere ni lande er på vej med en app baseret på teknologien.

Læs også: Staten vil sende Smittestop-app i udbud efter sommerferien

Pilotudgave klar om få uger
En pilotudgave af den fælleseuropæiske gateway forventes klar i løbet af tre til fire uger.

Dermed ser det ud til, at Digitaliseringsstyrelsens vicedirektør, Adam Lebechs ønske går i opfyldelse.

"Vi har et samarbejde med en række andre lande og perspektivet er interessant. API’en giver os meget privatlivsbeskyttelse. Vi er afhængige af, at Apple og Google får udviklet den understøttelse, men vi samarbejder med de andre lande og håber at kunne komme i den retning over de næste måneder. Det skal gerne være med i næste fase. Vi regner med, at Apple og Google kommer i gang med det henover sommeren," sagde han nemlig til Computerworld i midten af juni, umiddelbart efter den danske Smittestop-app var blevet lanceret.

Det kan du læse mere om her: Staten satser på Smittestop-app kan kobles sammen med andre lande efter sommerferien


mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.