SAP skal koble europæiske smitteopsporings-apps sammen

Inden for få uger vil en pilotudgave en af fælleseuropæisk gateway til EU-landenes smitteopsporings-apps være klar. Det betyder, at det bliver muligt at smitteopspore på tværs af landegrænser i foreløbigt ni lande inklusiv Danmark.

Den tyske software-gigant SAP og teleselskabet Deutsche Telekom skal sammen bygge en software-platform, der skal bygge de europæiske smitteopsporings-apps sammen.

Europa-Komissionen har nemlig tildelt de to tyske selskaber opgaven med at sikre, at de europæiske smitteopsporings-apps kan tale sammen.

Dermed bliver det muligt at smitteopspore på tværs af landegrænser.

Det skriver Reuters.

Den fælles-europæiske gateway kommer kun til at fungere med de smittesporings-apps, der baserer sig på teknologi fra Google og Apple.

Det betyder, at den danske Smittestop-app, der er udviklet af Netcompany, kommer til at kunne tale sammen med otte andres EU-landes smitteopsporings-apps.

Yderligere ni lande er på vej med en app baseret på teknologien.

Læs også: Staten vil sende Smittestop-app i udbud efter sommerferien

Pilotudgave klar om få uger
En pilotudgave af den fælleseuropæiske gateway forventes klar i løbet af tre til fire uger.

Dermed ser det ud til, at Digitaliseringsstyrelsens vicedirektør, Adam Lebechs ønske går i opfyldelse.

"Vi har et samarbejde med en række andre lande og perspektivet er interessant. API’en giver os meget privatlivsbeskyttelse. Vi er afhængige af, at Apple og Google får udviklet den understøttelse, men vi samarbejder med de andre lande og håber at kunne komme i den retning over de næste måneder. Det skal gerne være med i næste fase. Vi regner med, at Apple og Google kommer i gang med det henover sommeren," sagde han nemlig til Computerworld i midten af juni, umiddelbart efter den danske Smittestop-app var blevet lanceret.

Det kan du læse mere om her: Staten satser på Smittestop-app kan kobles sammen med andre lande efter sommerferienPremium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.