Artikel top billede

Amazon gør klar til storstilet svensk lancering: På vej med 'komplet detail-tilbud' i Sverige

Efter flere år med rygter bekræfter Amazon langt om længe, at selskabet snart vil åbne "et komplet digitalt tilbud" i Sverige.

Rygterne har svirret længe.

Men nu bekræfter Amazon ifølge det svenske medie Ehandel.se, at selskabet har påbegyndt sin lancering i Sverige.

”Amazon har gennem flere år været tilgængelig for de svenske forbrugere gennem vores forskellige europæiske websites, men det næste skridt er at introducere et komplet detail-tilbud til svenskere, og det planlægger vi at gøre nu,” siger Alex Ootes, der står i spidsen for Amazon ekspansion i EU, ifølge en pressemeddelelse.

Den officielle bekræftelse kommer blot få dage efter, at det svenske medie Dagens Nyheter via anonyme kilder kunne fortælle, at Amazon vil åbne sin svenske satsning til efteråret.

Det kan du læse om her: Amazon kommer til Norden om få måneder: Åbner lager i Sverige om få måneder

Den amerikanske gigant oplyser, at den ser optimistisk på indtoget på det svenske marked.

”Vi er optimistiske og tror på, at vi ved at fokusere på de ting, som kunderne sætter størst pris på – lave priser og hurtige leveringer – kan vinde de svenske kunders tillid,” siger han.

Har rekrutteret svenske leverandører

Gennem den seneste tid har Amazon aktivt rekrutteret svenske leverandører, og kilder har tidligere oplyst til Dagens Nyheter, at Amazon.se vil gå i luften i løbet af efteråret. Muligvis allerede til september.

Læs også: Fætter BR's dramatiske konkurs tilbyder livsvigtig læring før Amazon kommer buldrende: Disse fire ting skal du have tjek på

Vil ikke oplyse tidspunktet

Amazon oplyser dog til Ehandel.se, at selskabet hverken ønsker at fortælle mere om tidspunktet for lanceringen eller give flere informationer om sortimentet.

”Vi har i øjeblikket ikke andre informationer end dem, som vi oplyser i pressemeddelelsen. Vi kommer til at oplyse mere, når vi kommer tættere på en lancering,” siger Nick Caplin, talsperson for Amazon i Europa til Ehandel.se

Som Computerworld tidligere har oplyst, overtog Amazon tilbage i april 2017 domænet Amazon.se.

Den amerikanske gigant måtte dengang betale, hvad der svarer til 4,3 millioner kroner danske kroner for domænet, der tilhørte 60-årig kvinde, som siden 1998 har drevet en lille grafisk design-virksomhed med navnet Amazon AB.

Det kan du læse mere om her: 60-årig svensk kvinde ejede værdifuldt Amazon-domæne: Så mange millioner tjente hun på at sælge det