Artikel top billede

60-årig svensk kvinde ejede værdifuldt Amazon-domæne: Så mange millioner tjente hun på at sælge det

En i dag 60-årig grafisk designer har siden 1997 ejet domænet Amazon.se, men sidste år besluttede ejeren af sælge domænet for millioner af kroner.

I 1997 købte en mindre virksomhed i det centrale Stockholm domænet Amazon.se.

Det skete omtrent samtidig med, at den amerikanske e-boghandler Amazon.com blev børsnoteret i USA, og derfor har den amerikanske gigant ikke overraskende i mange år forsøgt at få fingre i domænenavnet.

Det skriver det svenske medie Ehandel.se.

Men ejeren af det svenske domæne, en i dag 60-årig kvindelig grafisk designer, stiftede allerede sin virksomhed i 1988, hvilket altså var adskillige år før amerikanske Amazon blev stiftet, og dermed har hun været i sin gode ret til at beholde domænet.

Adskillige købstilbud

Ifølge Ehandel.se har Amazon adskillige gange budt på domænet, men er blevet afvist hver gang. Lige indtil i april sidste år, hvor domænet langt om længe skiftede hænder.

Det skete ifølge Ehandel.se efter, at Amazon betalte på den gode side af 6 millioner svenske kroner for domænet, hvilket med den aktuelle kurs svarer til mindst 4,3 millioner kroner.

Oplysningerne stammer fra designerens regnskaber, der det forgående år blot havde et overskud på 41.000 svenske kroner, men året efter steget overskuddet til 5,9 millioner svenske kroner.

I regnskabet dukker der ligeledes en post op, der hedder ”andre driftsindtægter” som lyder på 6,5 millioner svenske kroner.

Ifølge mediet er det overvejende sandsynligt at denne ekstraordinære indtægt stammer fra salget af domænet.

Der har længe gået rygter om, at Amazon er på vej ind på det nordiske marked.

Det kan læse mere om her:

Få overblikket: Amazon kommer flyvende mod den danske e-handels-branche - sådan undgår du at ende som slave af den amerikanske gigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere