Artikel top billede

60-årig svensk kvinde ejede værdifuldt Amazon-domæne: Så mange millioner tjente hun på at sælge det

En i dag 60-årig grafisk designer har siden 1997 ejet domænet Amazon.se, men sidste år besluttede ejeren af sælge domænet for millioner af kroner.

I 1997 købte en mindre virksomhed i det centrale Stockholm domænet Amazon.se.

Det skete omtrent samtidig med, at den amerikanske e-boghandler Amazon.com blev børsnoteret i USA, og derfor har den amerikanske gigant ikke overraskende i mange år forsøgt at få fingre i domænenavnet.

Det skriver det svenske medie Ehandel.se.

Men ejeren af det svenske domæne, en i dag 60-årig kvindelig grafisk designer, stiftede allerede sin virksomhed i 1988, hvilket altså var adskillige år før amerikanske Amazon blev stiftet, og dermed har hun været i sin gode ret til at beholde domænet.

Adskillige købstilbud

Ifølge Ehandel.se har Amazon adskillige gange budt på domænet, men er blevet afvist hver gang. Lige indtil i april sidste år, hvor domænet langt om længe skiftede hænder.

Det skete ifølge Ehandel.se efter, at Amazon betalte på den gode side af 6 millioner svenske kroner for domænet, hvilket med den aktuelle kurs svarer til mindst 4,3 millioner kroner.

Oplysningerne stammer fra designerens regnskaber, der det forgående år blot havde et overskud på 41.000 svenske kroner, men året efter steget overskuddet til 5,9 millioner svenske kroner.

I regnskabet dukker der ligeledes en post op, der hedder ”andre driftsindtægter” som lyder på 6,5 millioner svenske kroner.

Ifølge mediet er det overvejende sandsynligt at denne ekstraordinære indtægt stammer fra salget af domænet.

Der har længe gået rygter om, at Amazon er på vej ind på det nordiske marked.

Det kan læse mere om her:

Få overblikket: Amazon kommer flyvende mod den danske e-handels-branche - sådan undgår du at ende som slave af den amerikanske gigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere