Artikel top billede

60-årig svensk kvinde ejede værdifuldt Amazon-domæne: Så mange millioner tjente hun på at sælge det

En i dag 60-årig grafisk designer har siden 1997 ejet domænet Amazon.se, men sidste år besluttede ejeren af sælge domænet for millioner af kroner.

I 1997 købte en mindre virksomhed i det centrale Stockholm domænet Amazon.se.

Det skete omtrent samtidig med, at den amerikanske e-boghandler Amazon.com blev børsnoteret i USA, og derfor har den amerikanske gigant ikke overraskende i mange år forsøgt at få fingre i domænenavnet.

Det skriver det svenske medie Ehandel.se.

Men ejeren af det svenske domæne, en i dag 60-årig kvindelig grafisk designer, stiftede allerede sin virksomhed i 1988, hvilket altså var adskillige år før amerikanske Amazon blev stiftet, og dermed har hun været i sin gode ret til at beholde domænet.

Adskillige købstilbud

Ifølge Ehandel.se har Amazon adskillige gange budt på domænet, men er blevet afvist hver gang. Lige indtil i april sidste år, hvor domænet langt om længe skiftede hænder.

Det skete ifølge Ehandel.se efter, at Amazon betalte på den gode side af 6 millioner svenske kroner for domænet, hvilket med den aktuelle kurs svarer til mindst 4,3 millioner kroner.

Oplysningerne stammer fra designerens regnskaber, der det forgående år blot havde et overskud på 41.000 svenske kroner, men året efter steget overskuddet til 5,9 millioner svenske kroner.

I regnskabet dukker der ligeledes en post op, der hedder ”andre driftsindtægter” som lyder på 6,5 millioner svenske kroner.

Ifølge mediet er det overvejende sandsynligt at denne ekstraordinære indtægt stammer fra salget af domænet.

Der har længe gået rygter om, at Amazon er på vej ind på det nordiske marked.

Det kan læse mere om her:

Få overblikket: Amazon kommer flyvende mod den danske e-handels-branche - sådan undgår du at ende som slave af den amerikanske gigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere