Artikel top billede

Serie: Samspilsramte vampyrer, inkontinente varulve og kiksede rollespillere

Tredje sæson på vej i mockumentary-serien What We Do in the Shadows på HBO Nordic, der gør tykt grin med vampyrer og den mere selvhøjtidelige del af horrorgenren.

Alle ved, at vampyrer er mystiske, tjekkede typer med overlegen tøjstil. Samt at de foretrækker majestætiske slotte i fjerne, østeuropæiske bjergområder, hvor de lever af at suge forbipasserende rejsende og lokale bønder tørre.

Men den slags ledige slotte hænger ikke på træerne, og bønderne har det beklageligvis med at finde fakler og høtyve frem fra tid til anden. Desuden man skal jo følge med tiden.

Det har hovedpersonerne i HBO-serien What We Do in the Shadows taget konsekvensen af.

De tre vampyrer Nandor, Laszlo og Nadja bor sammen i en lejlighed på Staten Island og lever blandt andet af at suge blod fra nørdede rollespillere efter devisen om, at de alligevel ikke har nogen venner og derfor sjældent vil blive savnet.

Her har de selskab af Guillermo, der fungerer som Nandors tjener og selv drømmer om engang at blive vaskeægte vampyr efter at have set Antonio Banderas i En vampyrs bekendelser.

I lejligheden bor også slipseklædte Colin Robinson, der som såkaldt energivampyr trækker næring fra andre mennesker ved næsten at kede dem til døde.

Ligesom filmen af same navn fra 2014 er What We Do in the Shadows en såkaldt mockumentary og tager – som persongalleriet måske antyder – ikke sig selv specielt alvorligt.

Tværtimod gør den tykt grin med både traditionelle forestillinger om skrækgenrens overklasse og med de seneste tyve års film, serier og bøger, hvor vampyrer i lange perioder har været særdeles meget på mode.

I serien støder man også på et stort antal bipersoner og arketyper fra fiktionens verden. Eksempelvis rager den lille gruppe på et tidspunkt uklar med en flok varulve, der har overpisset deres have.

Der ligger indtil videre to sæsoner af What We Do in the Shadows på HBO Nordic. I maj blev det offentliggjort, at en tredje sæson er på vej.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere