Artikel top billede

Serie: Samspilsramte vampyrer, inkontinente varulve og kiksede rollespillere

Tredje sæson på vej i mockumentary-serien What We Do in the Shadows på HBO Nordic, der gør tykt grin med vampyrer og den mere selvhøjtidelige del af horrorgenren.

Alle ved, at vampyrer er mystiske, tjekkede typer med overlegen tøjstil. Samt at de foretrækker majestætiske slotte i fjerne, østeuropæiske bjergområder, hvor de lever af at suge forbipasserende rejsende og lokale bønder tørre.

Men den slags ledige slotte hænger ikke på træerne, og bønderne har det beklageligvis med at finde fakler og høtyve frem fra tid til anden. Desuden man skal jo følge med tiden.

Det har hovedpersonerne i HBO-serien What We Do in the Shadows taget konsekvensen af.

De tre vampyrer Nandor, Laszlo og Nadja bor sammen i en lejlighed på Staten Island og lever blandt andet af at suge blod fra nørdede rollespillere efter devisen om, at de alligevel ikke har nogen venner og derfor sjældent vil blive savnet.

Her har de selskab af Guillermo, der fungerer som Nandors tjener og selv drømmer om engang at blive vaskeægte vampyr efter at have set Antonio Banderas i En vampyrs bekendelser.

I lejligheden bor også slipseklædte Colin Robinson, der som såkaldt energivampyr trækker næring fra andre mennesker ved næsten at kede dem til døde.

Ligesom filmen af same navn fra 2014 er What We Do in the Shadows en såkaldt mockumentary og tager – som persongalleriet måske antyder – ikke sig selv specielt alvorligt.

Tværtimod gør den tykt grin med både traditionelle forestillinger om skrækgenrens overklasse og med de seneste tyve års film, serier og bøger, hvor vampyrer i lange perioder har været særdeles meget på mode.

I serien støder man også på et stort antal bipersoner og arketyper fra fiktionens verden. Eksempelvis rager den lille gruppe på et tidspunkt uklar med en flok varulve, der har overpisset deres have.

Der ligger indtil videre to sæsoner af What We Do in the Shadows på HBO Nordic. I maj blev det offentliggjort, at en tredje sæson er på vej.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere