Artikel top billede

Serie: Samspilsramte vampyrer, inkontinente varulve og kiksede rollespillere

Tredje sæson på vej i mockumentary-serien What We Do in the Shadows på HBO Nordic, der gør tykt grin med vampyrer og den mere selvhøjtidelige del af horrorgenren.

Alle ved, at vampyrer er mystiske, tjekkede typer med overlegen tøjstil. Samt at de foretrækker majestætiske slotte i fjerne, østeuropæiske bjergområder, hvor de lever af at suge forbipasserende rejsende og lokale bønder tørre.

Men den slags ledige slotte hænger ikke på træerne, og bønderne har det beklageligvis med at finde fakler og høtyve frem fra tid til anden. Desuden man skal jo følge med tiden.

Det har hovedpersonerne i HBO-serien What We Do in the Shadows taget konsekvensen af.

De tre vampyrer Nandor, Laszlo og Nadja bor sammen i en lejlighed på Staten Island og lever blandt andet af at suge blod fra nørdede rollespillere efter devisen om, at de alligevel ikke har nogen venner og derfor sjældent vil blive savnet.

Her har de selskab af Guillermo, der fungerer som Nandors tjener og selv drømmer om engang at blive vaskeægte vampyr efter at have set Antonio Banderas i En vampyrs bekendelser.

I lejligheden bor også slipseklædte Colin Robinson, der som såkaldt energivampyr trækker næring fra andre mennesker ved næsten at kede dem til døde.

Ligesom filmen af same navn fra 2014 er What We Do in the Shadows en såkaldt mockumentary og tager – som persongalleriet måske antyder – ikke sig selv specielt alvorligt.

Tværtimod gør den tykt grin med både traditionelle forestillinger om skrækgenrens overklasse og med de seneste tyve års film, serier og bøger, hvor vampyrer i lange perioder har været særdeles meget på mode.

I serien støder man også på et stort antal bipersoner og arketyper fra fiktionens verden. Eksempelvis rager den lille gruppe på et tidspunkt uklar med en flok varulve, der har overpisset deres have.

Der ligger indtil videre to sæsoner af What We Do in the Shadows på HBO Nordic. I maj blev det offentliggjort, at en tredje sæson er på vej.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere