Serie: Samspilsramte vampyrer, inkontinente varulve og kiksede rollespillere

Tredje sæson på vej i mockumentary-serien What We Do in the Shadows på HBO Nordic, der gør tykt grin med vampyrer og den mere selvhøjtidelige del af horrorgenren.

Alle ved, at vampyrer er mystiske, tjekkede typer med overlegen tøjstil. Samt at de foretrækker majestætiske slotte i fjerne, østeuropæiske bjergområder, hvor de lever af at suge forbipasserende rejsende og lokale bønder tørre.

Men den slags ledige slotte hænger ikke på træerne, og bønderne har det beklageligvis med at finde fakler og høtyve frem fra tid til anden. Desuden man skal jo følge med tiden.

Det har hovedpersonerne i HBO-serien What We Do in the Shadows taget konsekvensen af.

De tre vampyrer Nandor, Laszlo og Nadja bor sammen i en lejlighed på Staten Island og lever blandt andet af at suge blod fra nørdede rollespillere efter devisen om, at de alligevel ikke har nogen venner og derfor sjældent vil blive savnet.

Her har de selskab af Guillermo, der fungerer som Nandors tjener og selv drømmer om engang at blive vaskeægte vampyr efter at have set Antonio Banderas i En vampyrs bekendelser.

I lejligheden bor også slipseklædte Colin Robinson, der som såkaldt energivampyr trækker næring fra andre mennesker ved næsten at kede dem til døde.

Ligesom filmen af same navn fra 2014 er What We Do in the Shadows en såkaldt mockumentary og tager – som persongalleriet måske antyder – ikke sig selv specielt alvorligt.

Tværtimod gør den tykt grin med både traditionelle forestillinger om skrækgenrens overklasse og med de seneste tyve års film, serier og bøger, hvor vampyrer i lange perioder har været særdeles meget på mode.

I serien støder man også på et stort antal bipersoner og arketyper fra fiktionens verden. Eksempelvis rager den lille gruppe på et tidspunkt uklar med en flok varulve, der har overpisset deres have.

Der ligger indtil videre to sæsoner af What We Do in the Shadows på HBO Nordic. I maj blev det offentliggjort, at en tredje sæson er på vej.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Et kig på The Nordic 2020 Databerg Report
Cloud-teknologien har i sig selv ikke en lang historie, men dét den har ændret og udviklet på den relativt korte tid, er ganske imponerende. Med den udvikling er fulgt en forståelse for, hvad der kan opnås ved at etablere et cloud miljø, og specielt inden for de sidste 5 år er det gået rigtig stærkt. Der er ikke længere tale om en simpel data storage mekanisme, men et helt unikt forretningsredskab. En undersøgelse foretaget i 2015 og 2020 af Veritas og Vanson Bourne viser dog, at adoptionen af cloud i de nordiske lande, ikke er kommet så langt, som forventet for 5 år siden. Men markedsperspektivet omkring værdierne ved cloud services er modnet og de nuværende forventninger er mere realistiske. Men hvad er perspektiverne egentlig? Det kan du blive klogere på i dette whitepaper.