Bog: Stop dit klynkeri – og for øvrigt skal du dø

Lille, velskrevet bog om antikke stoiske principper gør det nemmere at holde hovedet koldt, når chefen brokker sig, idioten i overhalingsbanen ikke vil flytte sig, PowerPoint-præsentationen driller og medierne flyder over med historier, der er designet til at gøre os vrede eller forargede.

På listerne over bestsellerbøger er man vant til at se livsvisdom af Linse Kessler, smart-i-en-fart selvhjælpsbøger og erindringer fra tv-værter, der sjældent har skrevet bøgerne selv.

Men de senere år har titler med lidt mere tyngde gjort sig gældende, og eksempelvis har klassisk filosofi fundet et publikum.

Det lyder tørt, men sådan behøver det ikke at være. Hvilket den meget anmelderroste og p.t. storsælgende Det hele handler ikke om dig, der udkom ført på året, er et rigtig godt eksempel på.

Her tager journalist og kommunikationschef Niels Overgaard livtag med stoicismen.

Det er en filosofisk retning, der blandt andet går ud på at nedskalere sine materielle ambitioner samt – i både det professionelle og private liv – at bruge kræfterne på ting, man faktisk har indflydelse på.

Det giver nemlig bedre mening end at besvære sig over vejret, søndagsbilisten i overhalingsbanen eller om en amerikansk præsident har sendt et fjollet tweet. For det kan man intet gøre ved alligevel.

Forfatteren har en praktisk og personlig tilgang til emnet og fremhæver blandt andet arbejdsmanden Dennis som forbillede. De to kørte for mange år siden sammen som stilladsarbejdere, da Niels Overgaard som studerende havde brug for lidt ekstra penge.

Her sad Overgaard en morgen og klagede over, at han havde lidt ondt i halsen. Hvortil Dennis konstaterede, at han burde pakke klynkeriet væk, for den slags er der alligevel ikke nogen, der gider at høre på.

Et andet af forfatterens stoiske forbilleder er den stenrige finansmand Warren Buffet, der stadig bor i et beskedent middelklassehus, for ”Jeg er glad der. Jeg ville flytte, hvis jeg troede, at jeg ville være gladere et andet sted.”

Det hele handler ikke om dig er hurtigt læst, og man er i vidende og underholdende selskab hele vejen.

Den rummer god, konkret og håndgribelig indføring i historien og principperne bag et tankesæt, der faktisk kan bruges til noget fornuftigt.

Samtidig blander forfatteren materiale af tænkere som Epiktet, Seneca og den romerske kejser Marcus Aurelius med sine egne konkrete og undertiden ret pinagtige erfaringer.

Endelig beder han læseren om dagligt at minde sig selv om at huske, at livet har en afslutning. Det er måske en kende morbidt, men umagen værd.

Først og fremmest fordi denne erkendelse gør det lettere at huske på, hvor vigtigt det er at prioritere kræfter og opmærksom samt – ikke mindst – den begrænsede tid, der er os tildelt her på planeten.

Også når chefen, medierne, pandemien, trafikken eller globale toppolitikere ikke opfører sig helt, som man måske kunne ønske.

Titel: Det hele handler ikke om dig. Forfatter: Niels Overgaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Bevis værdien ved Vulnerability Management med 4 simple trin
Vulnerability Management kan føles som en endeløs klatretur. Derfor kan du med dette whitepaper få indsigt i hvordan du fokuserer på dine indsatser, beviser værdien af dit program og opnår tillid, budget og anerkendelse med fire simple steps.