Artikel top billede

Gigantisk spilfusion kan være under opsejling

To store spilplatforme står foran en mulighed fusion, der vil skabe en spilgigant med 300 millioner brugere.

Den kinesiske tech-gigant Tencent arbejder på at skabe en fusion mellem Kinas to største spilstreaming-platforme Huya og DouYu.

Det oplyser kilder til det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Tencent står blandt andet bag den store kinesiske besked-app WeChat, men selskabet ejer også 37 procent af Huya og 38 procent DouYu.

Det nye fusionere selskab vil ifølge Bloomberg få 300 millioner brugere og en markedsværdi på 10 milliarder dollar, hvilket svarer til 63 milliarder danske kroner.

Tencent bliver største aktionær

Bliver fusionen en realitet, så står Tencent ifølge Bloomberg til at blive den største aktionær i den nye spilgigant.

“Som den største aktionær på begge platforme vil Tencent drage nytte af fusionen, fordi det vil fjerne unødvendig konkurrence mellem de to selskaber,” vurderer Vey-Sern Ling, der er analytiker hos Bloomberg Intelligence.

Vey-Sern Ling vurderer ligeledes, at en fusionen vil skabe storedriftsfordele og gøre det svære for nye konkurrenter at komme til fadet.

Ifølge Bloomberg ventes den samlede omsætning på det kinesiske spil-streaming-marked at runde 3,4 milliarder dollar, hvilket svarer til 21,5 milliarder danske kroner, i løbet af i år.

Læs også: Kinesisk it-gigant buldrer ind i Europa: Klar til at investere milliarder af kroner - vil ansætte tusindvis af medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere