Artikel top billede

Gigantisk spilfusion kan være under opsejling

To store spilplatforme står foran en mulighed fusion, der vil skabe en spilgigant med 300 millioner brugere.

Den kinesiske tech-gigant Tencent arbejder på at skabe en fusion mellem Kinas to største spilstreaming-platforme Huya og DouYu.

Det oplyser kilder til det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Tencent står blandt andet bag den store kinesiske besked-app WeChat, men selskabet ejer også 37 procent af Huya og 38 procent DouYu.

Det nye fusionere selskab vil ifølge Bloomberg få 300 millioner brugere og en markedsværdi på 10 milliarder dollar, hvilket svarer til 63 milliarder danske kroner.

Tencent bliver største aktionær

Bliver fusionen en realitet, så står Tencent ifølge Bloomberg til at blive den største aktionær i den nye spilgigant.

“Som den største aktionær på begge platforme vil Tencent drage nytte af fusionen, fordi det vil fjerne unødvendig konkurrence mellem de to selskaber,” vurderer Vey-Sern Ling, der er analytiker hos Bloomberg Intelligence.

Vey-Sern Ling vurderer ligeledes, at en fusionen vil skabe storedriftsfordele og gøre det svære for nye konkurrenter at komme til fadet.

Ifølge Bloomberg ventes den samlede omsætning på det kinesiske spil-streaming-marked at runde 3,4 milliarder dollar, hvilket svarer til 21,5 milliarder danske kroner, i løbet af i år.

Læs også: Kinesisk it-gigant buldrer ind i Europa: Klar til at investere milliarder af kroner - vil ansætte tusindvis af medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere