Artikel top billede

Kina kan blive det første land i verden med en statsstyret digital valuta: Nu indledes de første forsøg

I Kina gør man klar til at introducere en statsstyret digital valuta, der på længere sigt kan komme til at erstatte en fysiske penge i Kina.

Kinas fire store statsejede banker arbejder på at lancere verdens første statsstyrede digitale valuta.

Det skriver South China Morning Post, der en engelsksproget kinesisk avis med hovedsæde i Hong Kong.

Den nye digitale valuta vil blandt andet gøre det muligt for brugerne at hæve og indsætte penge på deres konto samt foretage betalinger med den nye valuta fra deres smartphones.

Det er bankerne Bank of China, China Construction Bank, Industrial and Commercial Bank of China og Agircultural Bank of China.

South China Morning Post skriver også, at den kinesiske transport-app Didi Chuxing, der har en tjeneste der minder om Uber, har indgået et strategisk samarbejde med den kinesiske centralbank om den nye valuta.

Kan erstatte fysiske valuta

I det meste af Kina betales der i dag med kinesiske yuan, mens der i den tidligere portugisiske koloni Macau betales med macanesiske pataca og i Hong Kong betales der med Hong Kong dollar.

De kinesiske myndigheder har tidligere oplyst, at det ikke er planen, at den nye digitale valuta skal afløse eksisterende valutaer.

Ifølge South China Morning Post har en tidligere topchef fra Bank of China ved navn Wang Yongli dog for nylig vurderet, at den nye digitale valuta på længere sigt vil komme til erstatte alle kinesiske valutaer.

Læs også: Kina næsten klar med digital valuta efter fem års udvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere