Artikel top billede

Kina kan blive det første land i verden med en statsstyret digital valuta: Nu indledes de første forsøg

I Kina gør man klar til at introducere en statsstyret digital valuta, der på længere sigt kan komme til at erstatte en fysiske penge i Kina.

Kinas fire store statsejede banker arbejder på at lancere verdens første statsstyrede digitale valuta.

Det skriver South China Morning Post, der en engelsksproget kinesisk avis med hovedsæde i Hong Kong.

Den nye digitale valuta vil blandt andet gøre det muligt for brugerne at hæve og indsætte penge på deres konto samt foretage betalinger med den nye valuta fra deres smartphones.

Det er bankerne Bank of China, China Construction Bank, Industrial and Commercial Bank of China og Agircultural Bank of China.

South China Morning Post skriver også, at den kinesiske transport-app Didi Chuxing, der har en tjeneste der minder om Uber, har indgået et strategisk samarbejde med den kinesiske centralbank om den nye valuta.

Kan erstatte fysiske valuta

I det meste af Kina betales der i dag med kinesiske yuan, mens der i den tidligere portugisiske koloni Macau betales med macanesiske pataca og i Hong Kong betales der med Hong Kong dollar.

De kinesiske myndigheder har tidligere oplyst, at det ikke er planen, at den nye digitale valuta skal afløse eksisterende valutaer.

Ifølge South China Morning Post har en tidligere topchef fra Bank of China ved navn Wang Yongli dog for nylig vurderet, at den nye digitale valuta på længere sigt vil komme til erstatte alle kinesiske valutaer.

Læs også: Kina næsten klar med digital valuta efter fem års udvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere