Danske teleselskaber lukker i om Norlys' planer om at købe dem: Vil ikke give noget svar

Flere af de danske teleskaber afviser at kommentere på, at de er interesseret i at sælge deres mobilforretning til Norlys, efter selskabet har

"Vi har ikke nogen kommentar til udmeldingen lige nu."

Sådan lyder svaret fra teleselskabet 3 efter Norlys' administrerende direktør, Niels Duedahl, har lagt op til, at selskabet vil investere seks milliarder kroner i teleområdet til opkøb af en mobiloperatør.

Derfor har Computerworld spurgt en række teleselskaber, om de er interesseret i at være en del af Norlys' opkøbsplaner på mobilmområdet ved at sælge hele eller dele af deres mobilforretning til fiber- og energiselskabet.

Læs mere her: Norlys klar til milliard-investeringer: Vil have fingre i TDC Mobil, Telia, Telenor eller 3

Men svaret er meget kortfattet fra de selskaber, som Computerworld har været i kontakt med: De har ingen kommentarer til eventuelle købstilbud på mobilforretningen fra Norlys.

Hos Danmarks største teleselskab TDC er meldingen ligeså kortfattet som hos konkurrenterne fra 3.

"Det har vi ikke nogen kommentarer til," oplyser selskabets presseafdeling i en mail til Computerworld.

Hos svenskejede Telia lyder det fra den danske afdeling, at man principielt ikke kommenterer på salgsrygter.

Læs også: Norlys klar til at erobre mobilmarkedet: Får grønt lys til muligt milliardopkøb af mobiloperatør.

Seks milliarder til opkøb
Sagen er blevet aktuel igen fordi Niels Duedahl i et interview med erhvervsmediet Finans gentager sit budskab om, at Norlys er klar til at investere kraftigt i mobilområdet.

"Vi er i industrien, der er underlagt massive teknologiske forandringer,
og vi vil være en aktør, som kan ses på landkortet," siger han til mediet.

Mere præcist er Norlys klar med seks milliarder kroner til investeringer i teleområdet frem mod 2025.

I juni måned lød det fra direktøren, at Norlys var klar til at udvide forretningen til en ‘markant mobil tilstedeværelse.’

Vi har 100 års erfaring i at etablere og drive infrastruktur, så for os er det et naturligt skridt at udvide vores forretning med en markant mobil tilstedeværelse, der sikrer kunder og andelshavere en moderne og tidssvarende adgang til internettet. Det rammer lige ned i vores DNA, at vi på denne måde også bidrager til at styrke både erhvervsliv og lokalsamfund," sagde Niels Duedahl.

Læs også: Norlys-CISO bliver direktør for ny cyberenhed med millioner af kroner i ryggen: "Jeg er bare et stort smil, fordi jeg var så heldig, at det kunne blive mig"

Målet med at bevæge sig ind på mobilområdet er at kunne tilbyde sine kunder en komplet internetdækning.

"Hvis vi lykkes med projektet, kan kunderne få dækket hele deres internetbehov hos os, og samtidig får de den bedst mulige mobildækning, også i yderområderne. Vi tror på, at det vil skabe værdi for vores flere end 700.000 andelshavere og for det danske samfund som helhed," forklarede Ulf Lund, direktør i Boxer, der er ejet af Norlys.

Norlys ejer foruden Boxer også N1 og Stofa. Selskabet er en fusion mellem SE og Eniig, der faldt på plads i sommeren sidste år.

Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske sikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende regulationer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.