Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Næsten én million har nu hentet dansk smitteapp / Nu er Apples Tim Cook blevet dollar-milliardær / Amazon overvejer at lave storcentre om til lagerhaller

Næsten én million danskere har hentet Smittestop. Nu er Tim Cook blevet dollar-milliardær. Amazon overvejer at lave storcentre om til lagerhaller. Svensk signatur-startup fordobler væksten i Danmark

Godmorgen.

Her kommer tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Vi lægger ud med nyheden om, at flere og flere borgere henter den danske smitte-app Smittestop.

Det sker samtidig med, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke på et pressemøde mandag kunne advare om, at coronasmitten igen er på fremmarch i flere dele af Danmark.

Næsten én million danskere har hentet smitteapp

Nu har næsten en million danskere hentet den danske smitte-app, Smittestop. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i et tweet.

Her oplyser ministeriet, at 960.081 danskere har hentet appen. Ministeriet oplyser desuden, at 299 danskere, der er blevet konstateret smittet med corona har brugt appen til at udsende en besked om, at de er smittede.

Smittestop blev lanceret den 18. juni, og den er udviklet af Netcompany på vegne af de danske myndigheder.

Nu er Tim Cook blevet dollar-milliardær

Apples aktie-kurs steg med næsten fem procent i den forløbne uge, hvilket både har forøget Apples markedsværdi og topchef Tim Cooks formue.

Ifølge Bloomberg betyder den stigende aktiekurs, at Apple-topchefen nu kan kalde sig selv for milliardær – i dollar naturligvis.

Den 59-årig amerikanske topchef har ifølge Bloomberg tidligere oplyst, at han ønsker at donere det meste af sin formue til velgørenhed.

Amazon overvejer at lave storcenter om til lagerhaller

Den amerikanske e-handelskæmpe Amazon har gennem de seneste mange år udkonkurreret flere og flere fysiske butikker.

Nu overvejer Amazon ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal at overtage butiksplads i storcentre, hvor butiksdød har skabt ledige kvadratmetre.

Wall Street Journal mener helt konkret at vide, at Amazon har været i forhandlinger med Simon Property Group, der er den største ejer af storcentre i USA.

Svensk signatur-startup fordobler væksten i Danmark

Den svenske signatur-startup GetAccept forventer at fordoble væksten i Danmark i 2020. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Selskabet gjorde sit indtog på det danske marked i 2019 og den danske landechef Peter Haahr Rasmussen oplyser i pressemeddelelsen, at selskabet i den periode er gået fra én til ti ansatte på det danske kontor samt at selskabet i 2020 forventer at fordoble omsætning til fem millioner kroner.