Morgen-briefing: Næsten én million har nu hentet dansk smitteapp / Nu er Apples Tim Cook blevet dollar-milliardær / Amazon overvejer at lave storcentre om til lagerhaller

Næsten én million danskere har hentet Smittestop. Nu er Tim Cook blevet dollar-milliardær. Amazon overvejer at lave storcentre om til lagerhaller. Svensk signatur-startup fordobler væksten i Danmark

Godmorgen.

Her kommer tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Vi lægger ud med nyheden om, at flere og flere borgere henter den danske smitte-app Smittestop.

Det sker samtidig med, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke på et pressemøde mandag kunne advare om, at coronasmitten igen er på fremmarch i flere dele af Danmark.

Næsten én million danskere har hentet smitteapp
Nu har næsten en million danskere hentet den danske smitte-app, Smittestop. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i et tweet.

Her oplyser ministeriet, at 960.081 danskere har hentet appen. Ministeriet oplyser desuden, at 299 danskere, der er blevet konstateret smittet med corona har brugt appen til at udsende en besked om, at de er smittede.

Smittestop blev lanceret den 18. juni, og den er udviklet af Netcompany på vegne af de danske myndigheder.

Nu er Tim Cook blevet dollar-milliardær
Apples aktie-kurs steg med næsten fem procent i den forløbne uge, hvilket både har forøget Apples markedsværdi og topchef Tim Cooks formue.

Ifølge Bloomberg betyder den stigende aktiekurs, at Apple-topchefen nu kan kalde sig selv for milliardær – i dollar naturligvis.

Den 59-årig amerikanske topchef har ifølge Bloomberg tidligere oplyst, at han ønsker at donere det meste af sin formue til velgørenhed.

Amazon overvejer at lave storcenter om til lagerhaller
Den amerikanske e-handelskæmpe Amazon har gennem de seneste mange år udkonkurreret flere og flere fysiske butikker.

Nu overvejer Amazon ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal at overtage butiksplads i storcentre, hvor butiksdød har skabt ledige kvadratmetre.

Wall Street Journal mener helt konkret at vide, at Amazon har været i forhandlinger med Simon Property Group, der er den største ejer af storcentre i USA.

Svensk signatur-startup fordobler væksten i Danmark
Den svenske signatur-startup GetAccept forventer at fordoble væksten i Danmark i 2020. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Selskabet gjorde sit indtog på det danske marked i 2019 og den danske landechef Peter Haahr Rasmussen oplyser i pressemeddelelsen, at selskabet i den periode er gået fra én til ti ansatte på det danske kontor samt at selskabet i 2020 forventer at fordoble omsætning til fem millioner kroner.
Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.