Artikel top billede

30.000 personer kompromitteret under hackerangreb på Aalborg Universitet

Det var et hackerangreb, der i sidste uge fik Aalborg Universitet til at lukke ned for en række it-systemer og få tusindvis af brugere til at skifte adgangskode.

Aalborg Universitet var udsat for et hackerangreb, da man i sidste uge valgte at lukke for en række it-systemer på universitetet.

Det viser en anmeldelse til Datatilsynet, skriver Version2.

Her fremgår det, at hackerne kan have haft adgang til en række centrale it-systemer på universitetet.

"Potentielt har hackerne adgang til forskningsdata, adgang til ESDH-systemet, oplysninger i HR-systemet, oplysninger i økonomisystemer m.v.," står der i andmeldelsen.

Læs mere her: Aalborg Universitet lukker it-systemer efter muligt cyberangreb

Aalborg Universitet har hyret det eksterne konsulenthus CSIS, der vurderer, at 30.000 personer er blevet kompromitteret i forbindelse med angrebet.

Universitetet fortæller dog, at man fortsat er ved at finde ud af omfanget af angrebet, og at anmeldelsen til Datatilsynet derfor er et udtryk for et worst case scenario.

Onsdag begyndte Aalborg Universitet gradvist at åbne for it-systemerne igen, ligesom man bad studerende og medarbejdere om at skifte password.

"Vi kan derfor i dag onsdag påbegynde en gradvis genoplukning af vores it-systemer, i første omgang mail og telefonsystemer. Vi kan ikke lige nu sige, hvor længe det vil tage at få alle it-systemer i funktion igen," lød det fra universitetsdirektør Antonino Castrone ifølge en meddelelse i sidste uge.

Læs også: Tidligere dansk top-CISO efter hackerangreb på Garmin: "De fleste ransomware-angreb skyldes, at nogle meget simple ting er gået galt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere