Artikel top billede

Podcast: Fremragende historie om mændene i det amerikanske maskinrum

Der er nye afsnit klar i podcastserien POTUS fra Heartbearts og Kongressen. Denne gang får man historien om nogle af de tidligere præsidenter og en bedre forståelse for de grundlæggende konflikter, der stadig martrer verdens mægtigste nation.

USA har på godt og ondt altid været en smeltedigel, og undertiden får racespørgsmål, ideologiske spændinger eller religiøse modsætninger gryden til at koge over. Som nu i år.

I Europa kan vi undertiden have svært ved at forstå de ofte meget uforsonlige fronter, der kendetegner the land of the free and the home of the brave.

Men en del af forklaringen findes som ofte før i historien, og her har podcastserien POTUS fra Heartbearts og Kongressen fat i den lange ende.

Vi har i tidligere omtalt serien kort her, og hver enkelt episode behandler én præsident.

Hen over sensommeren har de to værter taget fat på en ny runde. For hvor de eksisterende afsnit – med enkelte undtagelser – primært har handlet om nyere indbyggere i 1600 Pennsylvania Avenue, tages der i nyere afsnit hånd om forgængerne.

Det er med til at give en vis forståelse for, hvorfor USA stadig martres af efterskælvene fra en turbulent og undertiden problematisk forhistorie.

I et af de nye afsnit hører man blandt andet om den allerførste amerikanske præsident, nemlig myteomspundne George Washington, som stadig er omgærdet med betydelig respekt.

Anderledes stiller det sig med imidlertid med Thomas Jefferson. På den ene side var han intellektuel sværvægter og forfatter af uafhængighedserklæringen i 1776 – et af de mest betydningsfulde dokumenter i den nyere verdenshistorie.

På den anden side var Jefferson også slaveejer og fik flere børn med en af sine slaver, hvilket har gjort hans eftermæle mere mudret.

En anden af de nyere episoders emner er Ulysses S. Grant. Han blev præsident efter at have ført nordstatshæren til sejr i borgerkrigen, men mestrede ikke det politiske spil helt så effektivt.

Aktuelt er der kommet seks nye episoder på banen, og ud over de nævnte kan man blive klogere på Andrew Johnson, James Madison og John Adams. De er mindre kendte herhjemme, men satte hver deres præg på det, der siden skulle blive verdens mægtigste nation.

I hver episode giver de to værter samt en gæsteekspert et solidt, velprioriteret og ofte ret underholdende indblik i præsidenternes personlige baggrund og meritter.

Samtidig sætter værterne hændelserne ind i en større sammenhæng, kommer omkring de særlige omstændigheder, der kendetegnede hver enkelt præsidents embedsperiode og giver en vurdering af eftermælet.

POTUS fra Heartbearts og Kongressen er ganske enkelt kvalificeret viden i kondenseret form og afgjort værd at give en chance, hvis man interesserer sig blot en smule for moderne historie. Eller hvis man vil have en lidt dybere forståelse for, hvorfor lejerne i det amerikanske samfund med jævne mellemrum er ved at brænde sammen.

Find POTUS, hvor du normalt hører podcast og læs mere her https://heartbeats.dk/series/potus/

Podcast: POTUS. Værter: Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere