Artikel top billede

Podcast: Fremragende historie om mændene i det amerikanske maskinrum

Der er nye afsnit klar i podcastserien POTUS fra Heartbearts og Kongressen. Denne gang får man historien om nogle af de tidligere præsidenter og en bedre forståelse for de grundlæggende konflikter, der stadig martrer verdens mægtigste nation.

USA har på godt og ondt altid været en smeltedigel, og undertiden får racespørgsmål, ideologiske spændinger eller religiøse modsætninger gryden til at koge over. Som nu i år.

I Europa kan vi undertiden have svært ved at forstå de ofte meget uforsonlige fronter, der kendetegner the land of the free and the home of the brave.

Men en del af forklaringen findes som ofte før i historien, og her har podcastserien POTUS fra Heartbearts og Kongressen fat i den lange ende.

Vi har i tidligere omtalt serien kort her, og hver enkelt episode behandler én præsident.

Hen over sensommeren har de to værter taget fat på en ny runde. For hvor de eksisterende afsnit – med enkelte undtagelser – primært har handlet om nyere indbyggere i 1600 Pennsylvania Avenue, tages der i nyere afsnit hånd om forgængerne.

Det er med til at give en vis forståelse for, hvorfor USA stadig martres af efterskælvene fra en turbulent og undertiden problematisk forhistorie.

I et af de nye afsnit hører man blandt andet om den allerførste amerikanske præsident, nemlig myteomspundne George Washington, som stadig er omgærdet med betydelig respekt.

Anderledes stiller det sig med imidlertid med Thomas Jefferson. På den ene side var han intellektuel sværvægter og forfatter af uafhængighedserklæringen i 1776 – et af de mest betydningsfulde dokumenter i den nyere verdenshistorie.

På den anden side var Jefferson også slaveejer og fik flere børn med en af sine slaver, hvilket har gjort hans eftermæle mere mudret.

En anden af de nyere episoders emner er Ulysses S. Grant. Han blev præsident efter at have ført nordstatshæren til sejr i borgerkrigen, men mestrede ikke det politiske spil helt så effektivt.

Aktuelt er der kommet seks nye episoder på banen, og ud over de nævnte kan man blive klogere på Andrew Johnson, James Madison og John Adams. De er mindre kendte herhjemme, men satte hver deres præg på det, der siden skulle blive verdens mægtigste nation.

I hver episode giver de to værter samt en gæsteekspert et solidt, velprioriteret og ofte ret underholdende indblik i præsidenternes personlige baggrund og meritter.

Samtidig sætter værterne hændelserne ind i en større sammenhæng, kommer omkring de særlige omstændigheder, der kendetegnede hver enkelt præsidents embedsperiode og giver en vurdering af eftermælet.

POTUS fra Heartbearts og Kongressen er ganske enkelt kvalificeret viden i kondenseret form og afgjort værd at give en chance, hvis man interesserer sig blot en smule for moderne historie. Eller hvis man vil have en lidt dybere forståelse for, hvorfor lejerne i det amerikanske samfund med jævne mellemrum er ved at brænde sammen.

Find POTUS, hvor du normalt hører podcast og læs mere her https://heartbeats.dk/series/potus/

Podcast: POTUS. Værter: Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere