Artikel top billede

Podcast: Allerede de gamle grækere…

Brug ventetiden frem til Den Store Genåbning i selskab med kongerækken, præsidenter, globale aggressorer og filosofien i en nøddeskal – kvit og frit!

Podcastgenren har udviklet sig nærmest eksplosivt de seneste år og har særligt vist sig velegnet til emner, der ellers kan være svært tilgængelige.

Det er både historie og filosofi gode eksempler på, og i særdeleshed hvis værterne formår at løfte sig op over emnet og give lytteren det helt store perspektiv.

Det giver luft til tankerne i en tid, hvor der ikke er meget andet at lave end at se græsset gro og holde øje med sit social media-feed eller om vaskemaskinen nu også bliver færdig til tiden.

Konger og dronninger – kort og godt

Blandt de første virkeligt succesfulde danske podcasts var Kongerækken, der i dag hedder Kongerækken hos Politiken Historie.

Her tog man indledningsvis fat på – ja, netop kongerækken – men har siden kastet sig over en række andre emner.

De to værter har særligt beskæftiget sig med danske og skandinaviske forhold, men har også kørt en lang række udsendelser om antikkens Rom.

Episoderne er typisk ret korte og båret af viden, fortællerglæde og en hel del humor.

Kom bag om præsidenterne

En anden virkelig god dansk podcastserie er POTUS fra Heartbearts og Kongressen, hvor man har godt fat på de amerikanske præsidenter.

Der er indtil videre udgivet 16 episoder med primært fokus på de mest bemærkelsesværdige præsidenter fra særligt det 20. og 21. århundrede.

Hver episode varer en times tid, hvor man hører om præsidentens baggrund, meritter, eftermæle og om de historier og særlige omstændigheder, der kendetegnede hans embedsperiode.

Man er godt underholdt undervejs. De to værter har styr på deres stof og overskud til at gøre materialet levende. Det skader heller ikke, at de i hver episode flankeres af en kompetent gæsteekspert som f.eks. Lykke Friis eller Mogens Lykketoft, der bidrager med sin særlige viden og vinkel.

Engageret verdenshistorie med god tid

De historieinteresserede kommer næppe heller udenom Dan Carlin’s Hardcore History, hvor værten gennemgår en række af de forløb og enkeltstående begivenheder, der har formet det internationale samfund.

Mange episoder er bag betalingsmur, men blandt andet 1. Verdenskrig og Japans udvikling fra feudalt samfund til regional supermagt og fascistisk militærstyre under 2. Verdenskrig ligger frit tilgængeligt.

Carlin kan ikke beskyldes for at fatte sig i korthed. Mange episoder er både tre, fire eller fem timer lange. Men de er absolut værd at bruge tid på, da de er båret af indsigt, engagement og fortælleglæde.

Filosofi i en nøddeskal

Endelig kommer vi ikke udenom Philosophize This!, der kort og velprioriteret tager os med hele vejen fra de gamle grækere og romere og op til nutiden.

Så vil man have styr på oldtidens stoikere og kynikere, verdensreligioner og moderne tiders filosoffer, økonomer, kommunister og liberalister, så er man med Philosophize This! kommet til rette sted.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere