Artikel top billede

Podcast: Allerede de gamle grækere…

Brug ventetiden frem til Den Store Genåbning i selskab med kongerækken, præsidenter, globale aggressorer og filosofien i en nøddeskal – kvit og frit!

Podcastgenren har udviklet sig nærmest eksplosivt de seneste år og har særligt vist sig velegnet til emner, der ellers kan være svært tilgængelige.

Det er både historie og filosofi gode eksempler på, og i særdeleshed hvis værterne formår at løfte sig op over emnet og give lytteren det helt store perspektiv.

Det giver luft til tankerne i en tid, hvor der ikke er meget andet at lave end at se græsset gro og holde øje med sit social media-feed eller om vaskemaskinen nu også bliver færdig til tiden.

Konger og dronninger – kort og godt

Blandt de første virkeligt succesfulde danske podcasts var Kongerækken, der i dag hedder Kongerækken hos Politiken Historie.

Her tog man indledningsvis fat på – ja, netop kongerækken – men har siden kastet sig over en række andre emner.

De to værter har særligt beskæftiget sig med danske og skandinaviske forhold, men har også kørt en lang række udsendelser om antikkens Rom.

Episoderne er typisk ret korte og båret af viden, fortællerglæde og en hel del humor.

Kom bag om præsidenterne

En anden virkelig god dansk podcastserie er POTUS fra Heartbearts og Kongressen, hvor man har godt fat på de amerikanske præsidenter.

Der er indtil videre udgivet 16 episoder med primært fokus på de mest bemærkelsesværdige præsidenter fra særligt det 20. og 21. århundrede.

Hver episode varer en times tid, hvor man hører om præsidentens baggrund, meritter, eftermæle og om de historier og særlige omstændigheder, der kendetegnede hans embedsperiode.

Man er godt underholdt undervejs. De to værter har styr på deres stof og overskud til at gøre materialet levende. Det skader heller ikke, at de i hver episode flankeres af en kompetent gæsteekspert som f.eks. Lykke Friis eller Mogens Lykketoft, der bidrager med sin særlige viden og vinkel.

Engageret verdenshistorie med god tid

De historieinteresserede kommer næppe heller udenom Dan Carlin’s Hardcore History, hvor værten gennemgår en række af de forløb og enkeltstående begivenheder, der har formet det internationale samfund.

Mange episoder er bag betalingsmur, men blandt andet 1. Verdenskrig og Japans udvikling fra feudalt samfund til regional supermagt og fascistisk militærstyre under 2. Verdenskrig ligger frit tilgængeligt.

Carlin kan ikke beskyldes for at fatte sig i korthed. Mange episoder er både tre, fire eller fem timer lange. Men de er absolut værd at bruge tid på, da de er båret af indsigt, engagement og fortælleglæde.

Filosofi i en nøddeskal

Endelig kommer vi ikke udenom Philosophize This!, der kort og velprioriteret tager os med hele vejen fra de gamle grækere og romere og op til nutiden.

Så vil man have styr på oldtidens stoikere og kynikere, verdensreligioner og moderne tiders filosoffer, økonomer, kommunister og liberalister, så er man med Philosophize This! kommet til rette sted.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere