Artikel top billede

Podcast: Allerede de gamle grækere…

Brug ventetiden frem til Den Store Genåbning i selskab med kongerækken, præsidenter, globale aggressorer og filosofien i en nøddeskal – kvit og frit!

Podcastgenren har udviklet sig nærmest eksplosivt de seneste år og har særligt vist sig velegnet til emner, der ellers kan være svært tilgængelige.

Det er både historie og filosofi gode eksempler på, og i særdeleshed hvis værterne formår at løfte sig op over emnet og give lytteren det helt store perspektiv.

Det giver luft til tankerne i en tid, hvor der ikke er meget andet at lave end at se græsset gro og holde øje med sit social media-feed eller om vaskemaskinen nu også bliver færdig til tiden.

Konger og dronninger – kort og godt

Blandt de første virkeligt succesfulde danske podcasts var Kongerækken, der i dag hedder Kongerækken hos Politiken Historie.

Her tog man indledningsvis fat på – ja, netop kongerækken – men har siden kastet sig over en række andre emner.

De to værter har særligt beskæftiget sig med danske og skandinaviske forhold, men har også kørt en lang række udsendelser om antikkens Rom.

Episoderne er typisk ret korte og båret af viden, fortællerglæde og en hel del humor.

Kom bag om præsidenterne

En anden virkelig god dansk podcastserie er POTUS fra Heartbearts og Kongressen, hvor man har godt fat på de amerikanske præsidenter.

Der er indtil videre udgivet 16 episoder med primært fokus på de mest bemærkelsesværdige præsidenter fra særligt det 20. og 21. århundrede.

Hver episode varer en times tid, hvor man hører om præsidentens baggrund, meritter, eftermæle og om de historier og særlige omstændigheder, der kendetegnede hans embedsperiode.

Man er godt underholdt undervejs. De to værter har styr på deres stof og overskud til at gøre materialet levende. Det skader heller ikke, at de i hver episode flankeres af en kompetent gæsteekspert som f.eks. Lykke Friis eller Mogens Lykketoft, der bidrager med sin særlige viden og vinkel.

Engageret verdenshistorie med god tid

De historieinteresserede kommer næppe heller udenom Dan Carlin’s Hardcore History, hvor værten gennemgår en række af de forløb og enkeltstående begivenheder, der har formet det internationale samfund.

Mange episoder er bag betalingsmur, men blandt andet 1. Verdenskrig og Japans udvikling fra feudalt samfund til regional supermagt og fascistisk militærstyre under 2. Verdenskrig ligger frit tilgængeligt.

Carlin kan ikke beskyldes for at fatte sig i korthed. Mange episoder er både tre, fire eller fem timer lange. Men de er absolut værd at bruge tid på, da de er båret af indsigt, engagement og fortælleglæde.

Filosofi i en nøddeskal

Endelig kommer vi ikke udenom Philosophize This!, der kort og velprioriteret tager os med hele vejen fra de gamle grækere og romere og op til nutiden.

Så vil man have styr på oldtidens stoikere og kynikere, verdensreligioner og moderne tiders filosoffer, økonomer, kommunister og liberalister, så er man med Philosophize This! kommet til rette sted.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere